Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Annoskoon/karkeuden hakemisesta  (Luettu 4681 kertaa)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Annoskoon/karkeuden hakemisesta
« : Huhtikuu 17, 2010, 20:33:39 ip »

Vaikka monet seurannevatkin Home-Baristaa ahkerasti, niin laitetaan kuitenkin varmuuden vuoksi kaksi uutta tutustumisen arvoista ketjua:

Mano Lite: A Short Guide to Dialing in Espresso SOs and Blends.

ja hieman räväkästi nimetty

Frequent Grinder Adjustment Shows Sub-Par Technique.

joista jälkimmäisen idea on lähinnä selventää miksi painon perusteella annostelu on se oikea tie.
Kirjattu

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Annoskoon/karkeuden hakemisesta
« Vastaus #1 : Huhtikuu 20, 2010, 09:31:30 ap »

Voisiko joku selventää miten tätä kuvaajaa luetaan?
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Annoskoon/karkeuden hakemisesta
« Vastaus #2 : Huhtikuu 20, 2010, 09:53:33 ap »

Voisiko joku selventää miten tätä kuvaajaa luetaan?

Itse luin näin: Updosed-tapauksessa ilmenee (käyrää seuraten) Strong Acids + Weak Caramels + Strong Bitters eli "Up dosed shots emphasize both extremes, the acids and the bitters, at the expense of the middle caramel flavors".
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: Annoskoon/karkeuden hakemisesta
« Vastaus #3 : Huhtikuu 20, 2010, 09:56:26 ap »

Itse luin näin: Updosed-tapauksessa ilmenee (käyrää seuraten) Strong Acids + Weak Caramels + Strong Bitters eli "Up dosed shots emphasize both extremes, the acids and the bitters, at the expense of the middle caramel flavors".

Onko mitään syytä miksi hapokkuus, makeus ja karvaus asetetaan yhdelle akselille. Eli viittaako "both extremes" vain siihen, että ne on piirretty tuohon kuvaan ko. järjestykseen?
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Annoskoon/karkeuden hakemisesta
« Vastaus #4 : Huhtikuu 20, 2010, 10:34:21 ap »

Onko mitään syytä miksi hapokkuus, makeus ja karvaus asetetaan yhdelle akselille. Eli viittaako "both extremes" vain siihen, että ne on piirretty tuohon kuvaan ko. järjestykseen?

Onhan tuo kyllä niin sekava kuvaaja että se taitaa olla kompromissien ja tiivistysten tulos ääripäitä myöten.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..