Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Nespresso kone(et)  (Luettu 12504 kertaa)

wairus

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 43
  • KahviNarkkari
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #15 : Maaliskuu 18, 2010, 20:43:03 ip »

> Walrusin tapauksessa hän on löytänyt välineen, jolla päihittää työpaikkaruokalan kahvion, hyvä niin. Mutta hinta/laatu suhteeltaan
> edulliseksi välineeksi en sitä mitenkään kehtaisi kutsua.

Nyt on pakko kysyä mistä te oikein ostatte kahvinne? Minäkin ostaisin mielelläni juuri keitettyä kahvia alle 50 centtiä kupillinen, ja saisin vielä valita joka kerta noin 10 eri vaihtoehdosta, ellei muuten niin vaihtelun vuoksi.

Meillä on työpaikalla kahvila. Aamupäivisin noin 10.00 asti sekä henkilökunta että opiskelijat vetävät kahvia siihen tahtiin, että isossa termostimessa oleva kahvi on ihan juotavaa. Maksan siitä ihan mielellään 70 senttiä, ja syön samalla jotakin pientä.

Iltapäivällä kahvi on lähes poikkeuksessa seissyttä pumpputermarisumppia. (En ole vielä törmännyt pumpputermokseen mikä oikeasti olisi hyvä.)
Joten maksan mieluusti noin 50 senttiä nespressostani. Kofeiiininarkkarina tarvitsen sen pienen (suuren) annoksen myös iltapäivällä. Ja pidän hinta - laatu suhtetta melkoisen hyvänä.

Lisäksi minua kiinnostaa, pirun paljon, jos sallitaan sanoa, kuinka monia "urputtaja" on oikeasti maistanut nespressoa?
Ei niissä todellakaan ole hienoja vivahteita ja mielenkiintoisia aromeja mutta tuloksena on _aina_ hyvää kahvia, ei siis loistavaa / erinomaista mutta ei myöskään koskaan juomakelvotonta moskaa.

Uteliaat voivat pistää yksityisviestiä ja saada kutsun maistelemaan.

ps. Se on WAIRUS ei WALRUS (vaikka ei sillä ole väliä walrus sentään tarkoittaa jotakin)

 
Kirjattu
No mitä tässä nyt taas lukee ???

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #16 : Maaliskuu 18, 2010, 21:29:12 ip »

Joten maksan mieluusti noin 50 senttiä nespressostani. Kofeiiininarkkarina tarvitsen sen pienen (suuren) annoksen myös iltapäivällä. Ja pidän hinta - laatu suhtetta melkoisen hyvänä.

Tai: 0,07€ "kuppi"?  :P

Lisäksi minua kiinnostaa, pirun paljon, jos sallitaan sanoa, kuinka monia "urputtaja" on oikeasti maistanut nespressoa?
Ei niissä todellakaan ole hienoja vivahteita ja mielenkiintoisia aromeja mutta tuloksena on _aina_ hyvää kahvia, ei siis loistavaa / erinomaista mutta ei myöskään koskaan juomakelvotonta moskaa.

Mutta ymmärtänet varmaan, että foorumilla jossa on suuri määrä laatukahvin juojia - jotka siis maksavat reilusti alle tuon 50 senttiä "premium"tavarasta per kuppi - saattaa herättää "närästystä" puheet nespresson hyvästä hinta/laatu suhteesta. Eikös?

Mutta laatukahvin juojien on myös syytä muistaa wairus:in ja cartmanin kuvaamat tilanteet (ja lukea ne ajatuksella) - nyt on kyse käytännön asioista ja kompromissien tekemisestä (työpaikan ja työtovereiden kanssa).

Jokainen saa käyttää rahansa kuten haluaa ja jokainen saa tuoda myös oman mielipiteensä esille. Tietysti mielipiteiden esiintuomiseen (yleensä) liittyy aina yritys saada toinen ymmärtämään oman kantansa (oikeutuksen), mutta jos tämä ei toteudukaan, niin ei siitä toinna kenenkään kauheasti hermostua.

« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 18, 2010, 21:33:35 ip kirjoittanut jiitee »
Kirjattu

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #17 : Maaliskuu 18, 2010, 21:51:59 ip »

Olet varmasti oikeassa. Mutta myös työpaikkoja ja -ympäristöjä on erilaisia. Meille ei tulisi kuuloonkaan sallia, että joku alkaisi sählätä irtokahvin ja vetisten perskojen kanssa työpaikallamme.

Samoin meillä. Talossa ei ole mikrouunejakaan kuin kahdessa paikassa, jotta kerroksissa ei leiju ruoan tuoksu ;)

Lainaus käyttäjältä: wairus
Lisäksi minua kiinnostaa, pirun paljon, jos sallitaan sanoa, kuinka monia "urputtaja" on oikeasti maistanut nespressoa?
Ei niissä todellakaan ole hienoja vivahteita ja mielenkiintoisia aromeja mutta tuloksena on _aina_ hyvää kahvia, ei siis loistavaa / erinomaista mutta ei myöskään koskaan juomakelvotonta moskaa.

Edellisessä työpaikassani oli käytössä Lavazzan pod-kone. Eli Nespresson vastine (ehkä hieman kalliimpi laiteinvestoinnin osalta).
Nespressokonetta olen käyttänyt eri hotelleissa yöpyessäni. Oma mielipiteeni on, että Lavazza/Nespresso on keino tarjota hieman - paljon suodatinkahvia parempaa kahvia isommalle porukalle. Halvin mahdollinen tapa se ei ole, ja pod-roskaa (sekajäte) tulee paljon.

Komppaan cartmania, hintaa en lähtisi laskemaan, koska esim. hotelleissa baristan työvoimakulu on varteenotettava tekijä kun kupillisen hintaa muodostetaan.
Nespresso tarjoaa myös valinnan mahdollisuuden esim. paahtoasteen suhteen (ainakin niissä hotelleissa joissa olen ollut), suodatinkahvia on yleensä tarjolla tasan yhtä laatua. Drink it or leave it  ;)

Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #18 : Maaliskuu 18, 2010, 21:57:49 ip »

Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?

Kahvi ei ole (päivä) elämälle välttämätöntä - sitä saa ihan tarpeeksi aamulla ja illalla kotona. Ja miksi kulinaristinen herkku pitäisi väkisin tärvellä tusinatuottella (näin "gourmetistin" näkökulmasta)?

Mutta saatan olla tietysti poikkeus - näin "harrastusaikana" on tullut matkan tms. takia pidettyä jopa melkein viikon tauko kahvissa ilman mitään ongelmia. Ei koske päähän, ei nukuta, ei aiheuta tutinoita.
Kirjattu

McJones

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 236
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #19 : Maaliskuu 18, 2010, 22:16:18 ip »

Kahvi ei ole (päivä) elämälle välttämätöntä - sitä saa ihan tarpeeksi aamulla ja illalla kotona. Ja miksi kulinaristinen herkku pitäisi väkisin tärvellä tusinatuottella (näin "gourmetistin" näkökulmasta)?

Mutta saatan olla tietysti poikkeus - näin "harrastusaikana" on tullut matkan tms. takia pidettyä jopa melkein viikon tauko kahvissa ilman mitään ongelmia. Ei koske päähän, ei nukuta, ei aiheuta tutinoita.
Tästähän saakin loistavan aasinsillan lähteä sijoittamaan itseään "narkkari -- gourmetisti" akselille  ;D
Nykyään ei edes viikonloppu "suju" kahvitta, kun se on jotenkin rutiinien rikkomista jättää kahvittelu pois.

Enempi teemaan liittyen, sikäli kai tässäkään säikeessä ei ongelma ole se "tusinatuote", vaan se,  että tusinatuotteessa ei voi puhua teknisestä laadusta. Se ei siis ole kerrasta toiseen samanlaista, vaan joskus hyvää, joskus huonoa. Itsekin tulee juotua konttorilla nykyään handpresso-espressoa ja "pumpputermoskahvia/-teetä". Joskus se on hyvää (yleensä juuri aamuisin), joskus aivan kamalaa (yleensä iltapäivisin).

Ylipäätään jos konseptina nappikahvi on ok, silti ehkä tsekkaisin muitakin vaihtoehtoja kuin Nespressoa. Nespresso on omassa sarjassaan hyvä, mutta ei millään tavalla edullisin. ESE-nappeja käyttävääkin voisi harkita, jos konttori ei ole liian iso. Nespresso toiminee hyvin isommallekin käyttäjäkunnalle.
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #20 : Maaliskuu 18, 2010, 22:37:03 ip »


Meillä on työpaikalla kahvila. Aamupäivisin noin 10.00 asti sekä henkilökunta että opiskelijat vetävät kahvia siihen tahtiin, että isossa termostimessa oleva kahvi on ihan juotavaa. Maksan siitä ihan mielellään 70 senttiä, ja syön samalla jotakin pientä.

Iltapäivällä kahvi on lähes poikkeuksessa seissyttä pumpputermarisumppia. (En ole vielä törmännyt pumpputermokseen mikä oikeasti olisi hyvä.)
Joten maksan mieluusti noin 50 senttiä nespressostani. Kofeiiininarkkarina tarvitsen sen pienen (suuren) annoksen myös iltapäivällä. Ja pidän hinta - laatu suhtetta melkoisen hyvänä.


Ongelmana ei siis ole kahvion kahvi vaan enemmänkin kahvion työntekijöiden nuukuus, jonka vuoksi he menettävät ainakin sinun rahasi iltapäivällä.

Termoskannu on oikeasti paras paikka säilöä suodatinkahvia, lyhyeksi aikaa. Vendorin edustajan mukaan termoskannussa kahvi säilyy oikeasti laadukkaana ~tunnin, lämpölevyllä 10min. Jos termoskannuja ei pestä käytännössä koskaan ja siellä säilytetään kahvia tuntitolkulla ongelma on kahvilan henkilökunnassa/heidän ohjeistuksessaan. Hyvää termoskannukahvia voit käydä maistamassa vaikkapa Kaffan kahvilassa Helsingin Punavuoressa tai Turussa Cafe artissa.

Itsekin suhtaudun työpaikkakahviin eri tavoin kuin kahvilakahviin, tosin sinun tapauksessa asiassa ei pitäisi olla eroa. Mutta siltikin nespressolla kahvin valmistat sinä itse, ei kukaan muu. Tällöin hintaa ei voi verrata suoraan kahvilan hintoihin.

Ymmärrän toki, että jokainen haluaa juoda siedettävää kahvia töissään ja siihen tarkoitukseen nespresso voi olla oikea väline. Mutta halvaksi sitä ei mitenkään voi kutsua. En usko, että vertaat pizzaan tarvittavia raaka-aineitakaan pizzerian hintoihin 1:1 periaatteella, vaikka käyttäisitkin valmiita pizzapohjia ja valmiiksi raastettua juustoa.

-Mikko-
ps. pahoittelen, että luin nimesi väärin.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #21 : Maaliskuu 18, 2010, 22:43:25 ip »

Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?

Minulle varmaan kelpaisikin, mutta itse ainakin pidän nykyistä parin kympin Abidiani huomattavasti kilpailukykyisempänä laitteena. Kaikilla työpaikoilla sellainen ei toki menisi läpi.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #22 : Maaliskuu 19, 2010, 10:22:54 ap »

Herää myös kysymys, kuinka gourmetisti (vai pitäisikö sanoa hifisti) forumlaiset työaikanaan oikein elävät jos pod-kahvi ei edes silloin kelpaa?

Käsimylly ja Abid käytössä. Ennen Abidin aikaa (eAa) oli pressopannu. Työpaikan puolelta tarjolla on suodatin- ja automaattikahveja, mutta koska en itsessäni havaitse pakotteita kahvin juontiin jäävät nämä käyttämättä silloinkin kun oman kahvin valmistus on estynyt.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vs: Nespresso kone(et)
« Vastaus #23 : Huhtikuu 05, 2010, 14:03:53 ip »

pod-roskaa (sekajäte) tulee paljon.

Tähän liittyen ilahduin Bodumin uudesta mainoksesta "make taste, not waste" ;)
http://www.bodum.dk/pages/products/productshow.asp?rid=1583&rtit=products&dom=1021
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!