Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: Mitä mieltä moisesta?  (Luettu 2551 kertaa)

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Mitä mieltä moisesta?
« : Lokakuu 20, 2012, 22:40:09 ip »

Julkaistu: City-lehti, nro 1/2004


Oliko asia noin, ja miten tämä "Trendi" on nyt edennyt?


"Barista puhuu

"Jos Helsingissä tilaa viisi espressoa, yksi on oikeanlainen. Jos Roomassa tilaa viisi espressoa, kaikki ovat parempia kuin se helsinkiläinen", sanoo vuoden 2003 barista Jaakko Rinne. Syy: barista- eli kahvimestarikulttuuri on vasta aluillaan. Siinä missä suomalainen koulutus kestää päivän, Australiassa ja Italiassa on kaksivuotisia barista collegeja.

"Myös asiakkaille on aika sama, mitä merkkiä kahvi on. Ei osata vielä vaatia laatua tai arvostaa valmistustapaa. Toisaalta nuoret valveutuvat."

Rinne on työskennellyt Aleksi 13:n Robert’s Coffeessa kesäkuusta lähtien. Puolen vuoden aikana alle kymmenen suomalaista on kysynyt jotain listan ulkopuolelta. Koska myös baristoja syytetään hiljaisiksi, latte pitää pintansa. Kysy siis, hyvä helsinkiläinen. Maistamalla oppii.

"Helsingin kahvilakulttuuri on ja pysyy amerikkalaisena. Harrastamme oheisherkkuja, take awaytä ja itsepalvelua. En usko, että pöytiintarjoilu tai Italian pystyespressobaarit lyövät läpi."

Seuraava iso trendi on latte art eli maidosta tehdyt kuviot kahvin pinnalla. Rinteen lisäksi taiteen hallitsee muutama helsinkiläisbarista."

http://www.city.fi/artikkeli/Erikoiskahvien+k%E4sikirja/1030/
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

AxCooper

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
  • NYAPPY! ○(≧∀≦)○
Vs: Mitä mieltä moisesta?
« Vastaus #1 : Lokakuu 21, 2012, 22:28:40 ip »

En tiedä liittyykö asiaan, mutta jotenkin tuntuu, että Joensuussa keskellä kauppakeskusta olevassa Spaissaissin viereisessä "kahvilassa" henkilökunta on koulutettu paremmin kuin saman kaupungin eräässä ketjukahvilassa, joka on enemmä sitä oikeaa kahvilaa. Kauppakeskuksen kahvilassa tarjoillaan pöytiin, ketjukahvilassa roudataan kamat itse. Kauppakeskuksen kahvilassa tehtiin cappuccinoni pinnalle sellainen söpö möykky, joka erehdyttävästi muistutti rosettaa. Ketjukahvilassa cappuccinoni ruiskautettiin automaatilla from the start to the end. Joten kyllä tänne peräkyläänkin on "trendit" kulkeneet.

E: Ja ne hinnat, ketjukahvilassa tietenkin kalliimmat...
Kirjattu
Toaster Rouge