Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Espresso 7  (Luettu 5812 kertaa)

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Espresso 7
« : Syyskuu 09, 2010, 09:42:30 ap »

Cafetorian paahtama seitsemän pavun blendi jossa 30%robustaa.Linkki.
Itse sain espressona siitä makuina erittäin tuhdin kermasatsin josta hetken päästä erottui maitosuklaa.
Cafetorian omien sivujen mukaiseen kuvaukseen pehmeästä, voin omasta puolestani allekirjoittaa. En ole ennen noin robustapohjaista essoa maistanutkaan, saati sitten uuttanut, joten arvatenkin meni muutamat kerrat ennen kuin säädöt löytyivät kohdilleen.
Tämä voisi toimia mielestäni ehkä kuitenkin paremmin maitopohjaisiin juomiin, kuin shottilasiin.
Omien pisteideni mukaisesti kuitenkin jakaisin tälle 28pinnaa. (0-40p)

Kuvaa uutosta.
(ristrettoa en saanut siitä onnistumaan, tai jos sain, niin en liputtaisi sille.)
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vs: Espresso 7
« Vastaus #1 : Syyskuu 09, 2010, 11:08:24 ap »

Voisitko hieman valaista, millaisilla säädöillä ne parhaat maut löytyivät?

Se on minusta tällaisten arvioiden käyttökelpoisin osa. Jos syystä tai toisesta päädyn ottamaan pavun ponnistukseen, on kiva olla jokin lähtökohta, josta käsin lähtee sweet spotin metsästykseen..

Oma kokemukseni robustaisista kahveista on yhtäältä ollut, että annosta voi robustaprosentin kasvaessa yhtäältä olla hyvä tiputella ja toisaalta pitää shotti tarpeeksi tiukkana. Palaneen kumin aromit korostuvat laihoilla tai pitkillä uutoilla.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Espresso 7
« Vastaus #2 : Syyskuu 09, 2010, 11:37:06 ap »

Silvialle laitoin PID:n hakuarvoksi 105, ja Rockylla jauhoin seiskalla.
Mitäpä tästä enempiä, konekohtaiseksi menee jos aletaan säädöistä puhumaan. Rockystakaan ei ole vielä niin paljoa kokemusta, että voisin sanoa tuon olevan hienompaa kuin muut espressojauhatukset. Jos johonkin vertaan, niin Kahls:n paahtimon Caffe Infernoa jouduin ajamaan hienomalla, Colombia Exelcoa karkeammalla.

Joku voisi tässä hieman jeesata, miten kuvailla tuohon sweet spottiin, auttaisi itseänikin kovasti.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vs: Espresso 7
« Vastaus #3 : Syyskuu 09, 2010, 13:41:28 ip »

Nähdäkseni kuitenkin sellaiset muuttujat kuin kahviannoksen massa, uuttoaika ja lopputuotteen massa ovat sieltä objektiivisemmasta päästä.  Konekohtaista on sitten se, minkälaisilla myllyn säätämyksillä (karkeus, jauhatusaika, annostelijan kliksutusten tai kammenveivausten määrä) niihin päästään. Koneen puolella tietysti uuttolämpö paineprofiileista sun muista puhumattakaan vaikuttaa peliin, mutta nämä eivät säädy minulla kovin tarkasti, mikä vähentää uteliaisuutta hiukan.. ;)
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Espresso 7
« Vastaus #4 : Syyskuu 09, 2010, 14:17:21 ip »

hmm, ok.
Oma sweet spottini oli tuossa 18g/33g/25s.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Espresso 7
« Vastaus #5 : Syyskuu 09, 2010, 17:12:52 ip »

Sain tätä kyseistä blendiä testiin ja kolmasosa jäi juomatta. Papuja kului lähinnä testatessa ja sitten jonkin verran maidon seassa. Pelkiltään ei toiminut minulla ollenkaan - aivan liikaa sitä robustaa. Verrokkina oli samaan aikaan HasBeanin perus espressosekoitus ja näiden kahden väliltä olisin valinnut HB:n ilman epäröintiä.

Eli tuon 7 pavun pointti meni itseltäni ohi - kun siinä ei sitten ollut mitään erikoista ja lisäksi oli jo aika hinnakasta laatuunsa nähden (kilohinta 28€ josta siis melkein kolmannes Robustaa... Esim. Sweet Shop oli täysarabicaa ja 31€ kilo - ja jälkimmäinen on erityinen maultaan).
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Espresso 7
« Vastaus #6 : Syyskuu 09, 2010, 18:13:45 ip »

Eli tuon 7 pavun pointti meni itseltäni ohi - kun siinä ei sitten ollut mitään erikoista ja lisäksi oli jo aika hinnakasta laatuunsa nähden (kilohinta 28€ josta siis melkein kolmannes Robustaa... Esim. Sweet Shop oli täysarabicaa ja 31€ kilo - ja jälkimmäinen on erityinen maultaan).

Jep, hinnoittelultaan kyllä aika pahasti metsässä. Cafetorian espressot olen käynyt kaikki läpi (paitsi tätä seiskaa, ja näköjään ei tarvitsekaan edes testata) ja mikään niistä ei oikein säväyttänyt. Kitkeryys painoi päälle jokaisessa paahdon ollessa jonkin verran turhan tumma.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 10, 2010, 10:03:40 ap kirjoittanut migu2 »
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vs: Espresso 7
« Vastaus #7 : Maaliskuu 28, 2011, 15:05:59 ip »

Sain haltuuni pussillisen, jota tässä olen ponnistellut.

Tuplacappuccino aamusella oli makoisa. Haeskelin sellaista 17-18 g/25 s/27 g -tyyppistä shottia. Laitoin vaa'an sivuun ja kyhäsin iltapäivällä lisää kahveja. Vaimolle tehty latte oli suorastaan kitkerä, joten punnistin omani. Kaikki asetukset samoina kupissa oli nyt 36 g lopputuotetta, joka oli ihan hirveää myrkkyä. Kiristin jauhatusta entisestään, kahvi valui todella nätisti ja näytti kauniilta spekseillä 19 g/25 s/25 g (vähän turhan tiukka ehkä) ja maistui... juomakelpoiselta, mutta ei missän nimessä hyvältä. Robusta tuntuu aika vihaiselta. Täytyy varmaan koittaa vielä noita Toman speksejä tai sitten vähän kevyempää annostusta.

Tai parempaa kahvia.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.