HB:n puolella nimimerkki cafeIKE kommentoi, että on tärkeää mikä paino pavuilla on myllyssä. Ilman painoa joutuu jauhamaan paljon hienommaksi ja uutto käyttäytyy huonommin, kun taas tampperin tai muun liian suuren painon kanssa shoteista tulee mutaisia ja lässähtäneen makuisia (eli liikaa pölyä):
http://www.home-barista.com/tips/tamper-is-too-heavy-for-grinder-anti-popcorn-remedy-t12289.htmlKuin sattumalta kun heti tuon viestin luettuani menin tekemään kupillista, niin vähän yllättäen shotti ei lähtenyt valumaan. Eilen olin säätänyt myllyä karkeammalle, koska shotti valui hivenen liian nopeasti. Aika outoa siis oli, että vaikutus oli päinvastainen.
Sitten tajusin, että lisäsin aamulla myös pussista loput pavut myllyyn. Eli eilen säiliö oli ollut niin tyhjänä, että se jo näkyi valumisnopeudessa kohtuullisen paljon. Arviolta siellä oli kolmen tuplan (50 g) verran papuja, eli ei nyt kauhean vähän. Mazzerin papusäiliössä ne kuitenkin tuppaavat jumittamaan säiliön luukun päälle, joten todellisuudessa jauhettavia papuja painoi varmaan alle 50 g massa.
Onkos muilla samanlaisia kokemuksia? Itse pidän aina säiliössä papuja ja vaihdan niitä lennossa (dumppaan uudet vanhojen päälle), mutta en ole ajatellukaan että se on ihan noin tarkkaa.