itse asiassa kaikki vaiheet, joita kahvi matkallaan koteihin kohtaa, vaikuttavat (yleensä) heikentävästi kahvin laatuun.
Jos nyt omakätisesti avaisin tätä:
Kahvin käsittely-/tuotantoprosessissa on monia vaiheita, joissa koko sadon voi pilata (olettaen, että raaka-aine edes on sellaista, että mitään pilattavaa ei ole - sekin on mahdollista, jos halvasta kahvista puhutaan). Laadukkaan kahvin valmistus-/tuotantoketjussa oikeastaan lähinnä
pyritään minimoimaan kaikki laatua heikentävät seikat. Se, ikävä kyllä, ei ole ihan halpaa ja laadukkaan raaka-aineen lisäksi mielellämme (makuasia tietty tämäkin) maksamme siitä, että laadukas alkuperäkahvi tuodaan meille kotiin/laatukahviloihin ilman taloudellisia ja laadullisia oikoteitä.
Mielestäni on hienoa, että taas yksi ihminen maailmassamme on kiinnostunut kahvista. Jos vaan malttaa maistella eri makumaailmoja ja tajuaa sen, että kahvi on todennäköisesti maailman monimuotoisin/-mutkaisin makukompleksi, niin hieno matka on edessä!