Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Paahtolehti  (Luettu 3952 kertaa)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Paahtolehti
« : Maaliskuu 24, 2007, 23:35:05 ip »

Satuinpa törmäämään Roast Magazine lehden nettisivuille. Sivuilta löytyy ilahduttavasti jokunen lehdissä ollut artikkeli myös sähköisessä muodossa. Vaikka lehti on ilmeisesti tarkoitettu "alan ammattilaisille", niin löytyi sieltä muutama mielenkiintoinen juttu kotipaahtajallekkin. Listaanpa ne tähän:


Ensin pari juttua liittyen paahtamiseen ja joihinkin paahtovirheisiin.

Ruling the Roast
Reflections on roasting fundamentals

Ruling the Roast: Roast Right the First Time
How to prevent inconsistencies, deficiencies and errors

Leaving the Dark Side
The forgotten art of light roasting

Edellisistä kaksi ensimmäistä antoi joitakin hyviä vinkkejä kolmannessa jutussa käsiteltävän vaalean paahtamisen onnistumiseen. Varsinkin tuosta toisesta kannattaa tutustua "internal scorching" käsitteeseen ja sen ehkäisemiseen.


Sitten oli informatiivinen juttu peaberry -pavuista:

For the Love of Peaberry
Double your flavor with these rare delicacies


ja pari artikkelia koskien robustaa:

Ready for Robustas?
What robustas have to offer the specialty coffee industry

RoastBusters
Episode 1: Robusta and Crema


Asiaa kahvisekoitusten tekemisestä ja (sekoitustenkin) kofeiinikontrollista:

Blending the Rules
The art and science of combining coffees

Caffeine Control
Managing the speed of the bean


Lopuksi vielä linkki pdf-muotoisiin Cupping/Evaluation lomakkeisiin.
Kirjattu

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1485
    • ristretto.fi
Vast:Paahtolehti
« Vastaus #1 : Maaliskuu 25, 2007, 22:18:10 ip »

Mielenkiintoinen julkaisu tuo lehti. Itse olen sitä pari kertaa nopeasti selaillut ja vaikka olen samaa mieltä siitä että vaikka se onkin ammattilaisille suunnattu, niin löytyy siitä samalla tavalla hyödyllistä infoa harrastajille kuin esim Barista Magazine:sta barista-tekniikkaan ja kahvialan tapahtumiin liittyen...

Noille nettisivuille en ollutkaan aikaisemmin eksynyt. Kiitos linkeistä  :-)

T. Teme
Kirjattu
Londinium I + Mahlkönig K30 Vario

www.ristretto.fi