Nyt viikon verran on soliksella leikitty ja en voi pahaa sanaa sanoa. Vertailukohdat tietenkin on hieman huonot, sillä edelliset kolme vuotta on käytössä palvellut joka aamu krupsin puoliautomaatti. Harppaus on siis ollut aivan valtava. Erityisesti shottien tasalaatuisuus on ollut merkittävimpiä parannuksia. Krupsilla ei parhaimmatkaan shotit olleet sitä luokkaa kuin mitä nyt tulee käytännössä joka kerta, vaikka oma taso on edelleen opettelu- ja myllyn säätämisvaihe. Nyt pikkuhiljaa shotit alkavat valua siinä 20-25 sekunnissa ja crema on kaunista ja parin millin paksuista. Käytössä on siis paineistamattomat filtterit. Paineistettuja en ole edes kyseisessä laitteessa kokeillut. Myllynä on toiminut ascaso i-mini, joka sekin on vakuuttanut käytössä lievästä vaikeasäätöisyydestä huolimatta.
Toinen mahtava puoli laitteessa on maidonvaahdotus, joka on aivan omaa luokkaansa tässä hintaluokassa. Kunnon hörytin takaa kunnon pyörteen kannussa ja mikrovaahtoa syntyy helpohkosti pienellä opettelulla.
Kysymyksiäkin on herännyt: Eli millainen tulisi filtterissä olevan purumassan olla uuton jälkeen. Itselläni uuton jälkeen ei pinnassa ole selviä kanavoitumisen merkkejä ja se on tasainen, mutta pinta on pienillä "nypylöillä" ja puru on mössöä, ei sellainen kova kiinteä kakku enää ollenkaan. Eli kun sen kopauttaa pois niin se on sellaista paksun mudan tapaista (mämmin paksuista). Liekö tämä normaalia. Vanhalla keittimellä purut olivat uuton jälkeen selvästi kuivemmat ja kakku kiinteämpi.
En tiedä tajusiko tuosta kukaan yhtään mitään. Aloittelijalle suotakoon anteeksi
