Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Lontoo ja kahvit  (Luettu 17915 kertaa)

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2042
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #15 : Helmikuu 10, 2010, 08:39:26 ap »

Voiko sinne mennä ilman ilmoitusta? Olen ymmärtänyt, että jos haluaa käydä, niin tulisi ilmoittaa/varata aika?!

No eipä sitä tuon selkeämmin voi enää ilmoittaa (suoraan nettisivuilta):
MEETINGS BY APPOINTMENT ONLY NO RETAIL SALES
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Lada

 • Kauppias
 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 110
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #16 : Helmikuu 10, 2010, 09:52:19 ap »

no toi mua just vähän hämäs, että ei vähittäis myyntiä, eli ei tapaamisia, ellei tarkoituksena ole jokunklainen yritysmiittinki?!


Where are you and can I come and visit?

We are just a production location for now and not serving coffee or selling retail packs for home.  Meetings regarding wholesale or other business opportunities are by appointment only and it’s best if you get in touch by email – info@squaremilecoffee.com

If you just want to pick up a bag or two of coffee for home we recommend you go through the webshop or look up one of our customers who do retail, like Taste of Bitter Love, Gwilym, Flat White and Milk Bar, Dose and Farm Collective. Their details can be found here. It might be worth calling ahead to see what they have in stock.

If you’d just like to pop in because you are interested in coffee then perhaps attending one of our tasting events might be the best way. Details of these will be listed on the blog as we schedule them.

We are currently located at 273 Poyser Street, Bethnal Green, London.


en kuitenkaan epäile, etteikö ne ottais vastaan jos sattuu olemaan sopivia hetkiä piipahtaa.
Kirjattu

migu2

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2042
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #17 : Helmikuu 10, 2010, 10:35:26 ap »

No kun tuo Squaremile toimii vain paahtimona, eikä kahvilana, eivätkä varmaan sen takia halua sinne porukkaa pyörimään (jotta voi keskittyä työntekoon.. siinä kun on paahtoerä käynnissä niin ei siinä hirveästi kerkeä asiakkaita palvelemaan, jne). Heidän kahvejaan on kuitenkin vähittäismyynnissä Lontoon kahviloissa jos niitä mukaansa haluaa.
Toki varmasti ottavat vieraita vastaan jos vain sattuvat olemaan paikalla tai eivät muuten ole ylikiireisiä.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

kahvimies

 • Kauppias
 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 124
 • The Champ
  • Coffee Crusade
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #18 : Helmikuu 12, 2010, 14:11:00 ip »

Mun blogista http://coffee-crusade.blogspot.com löytyy pienoinen reportaasi Lontoon kahviloista viime kesältä. Se Gwilymin Disloyalty Card kyllä kannattaa tehdä, sen aion itsekin vetää kun kesälle menen WBC:hen.
Kirjattu

Lada

 • Kauppias
 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 110
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #19 : Helmikuu 15, 2010, 01:49:30 ap »

No niin, nyt on kahvintäytteinen reissu tehty. Paljon hyvää kahvia, jonkun verran pahaa, paljon makeita kahviloita ja tosi mukavaa porukkaa.  Kahvi oli siellä isossa katukuvassa, joka kulmassa kahvila ja jokatoisella take away kuppi kädessä. Kuvaan mahtuu paljon ketjuja: starbucks, nero, costa, pret, jne., mutta joka alueelta löyty kyllä muutama yksityinen "laatukahvila". Ja näissä mestoissa henkilökunta oli todellakin ammattilaisia, tarinaa kahvista ja sen mausta ja muutenkin asiallista palvelua. Niin kuin suomessa, niin myös tuolla tulee tietää mistä kahvinsa ostaa mikäli on tarkka mitä juo. Tässä auttaa mm. tuo dis-loyalty card ja muiden kahviloiden työntekijöiden suositukset, sekä netti. Näiden avulla myös itse suunnistin.

Ensimmäisenä päivänä piti aloittaa nähtävyyksillä, mutta matkalla buckingham palacella, mutta matkalla tuonne löytyi Flat Capin kahvikärry. Kärry tuli eteen jotenkin yhtäkkiä enkä siinä sen enempää ihmetellyt vaan tilasin tuplaespresson ja jatkoin matkaa, kahvina taisi olla Square Milen winter espresso. Hyvä reissun aloitus kahvi.


Sitten oli vuorossa Kaffeinen cappuchino hienolla rosetalla. Tosi mukava pieni lepo paikka oxford streetin hulinasta. Täälläkin papuna oli Square Milea, niin kuin suurimmassa osassa lontoon laatupaikoista, tai näin ainakin tuntui. Cappuchino oli hyvä, mutta jotenkin jätti fiilikset, että parempaa on luvassa.


Sitten lähdin tuolle dis-loyalty cardin kierrokselle. Espresso Room, Taylor st baristas, nude, climpson and sons ja taste of bitter love meni vielä saman päivän aikana. Liika, mutta ajattelin tehdä "pitkän päivän", jotta seuraavina päivinä voisi keskittyä muuhunkin kuin kahviin. Tuli kyllä vedettyä kofeiini överit, ja ymmärrän nyt miksi netissä päivitellään sitä, että paikkojen tulisi tarjota pätevää kofeiinitonta espressoa. Noh, mutta Espresso Room oli todella siisti pieni kuppila, jossa ehkä 5 asiakaspaikkaa ja 3 työntekijää 2gruppoisen koneen kanssa. Pieni, mutta asiakkaita riitti, mutta silti jutustelulle löytyi tilaa. Työntekijä kyseli, että mistä päin ja mitäs täällä, jne. Sanoivat myös tuon, että täälläkin pitää tietää paikat missä käy kahvilla, ja gwilym on tehnyt siitä hieman helpompaa tuon korttinsa kanssa. Tuplaespresso, tai oikeastaan tripla kun tarjosivat yhden ylijäämän siinä samalla kun juteltiin, tuli juotua. Taas sqm:n winter espressoa oli tarjolla.

Taylor st baristas oli taas näyttöä siitä, että lontoossa osataan. Suhteellisen pieni kuppila, jossa ei pahemmin muuta myyty kuin take away kahvia, koska sisällä jono vei suurimman osan tilasta. Jono tuli sisään yhdestä ovesta, jossa henkilökunta otti tilaukset, tilauksen meni baristoille toiseen päähän kuppilaa, jonne myös jono vei hetken kuluttua, täältä sai juomansa käteen ja ulos lähdettiin toisesta ovesta. Kätevää.  Kolme baristaa työskenteli kahden koneen ja noin 4 myllyn kanssa. Espressona oli union coffeen joku singel estate (muisti pätkii tältä kohdalta), jossa oli tuju hapokkuus mistä barista varoitteli kun kysyi mitä espressoa saisi olla, mutta tämä ei haitannut minua, sillä sitä saa olla. Hienoa oli myös katsoa, kun barista teki shotin, kummasteli sitä hieman, heitti menemään, sääti hieman myllyä, "siivosi" myllyn, ja teki uuden, vaikka jonoa ja ihmisiä oli todella paljon.

Sitten oli Nuden vuoro joka sijaitsi suositulla nuorisoalueella spitafieldsillä(?). Täälläkin otin espresson, kun sai jotain muuta kuin square milea, ja koska halusin maistaa talon omapaahtoa alakerran paahtimosta, hyvä, mukavan hedelmäinen ja pehmeä.

Taste of bitter love oli kortin 8 paikan pettymys. Cappuchino oli tylsä ja lattea. Paikkana lämminhenkinen, pieni ja tyylikkäästi sisustettu (paljon käytettyä ja vanhan näköistä tavaraa), tosin hieman kaukana kaikesta muusta, eli alueella ei muuten ollut oikeastaan muuta. Myös kortin ainoa paikka, jossa jono/muita ihmisiä ei ollut paljoa. Climpson and sons oli myös hiemn syrjässä, mutta tämä ei haitannut, sillä paikka oli hyvä. Espresso myös täällä, talon omasta sekoituksesta jota lähti sitten myös pussi kotiin, sillä oli sen verran hyvää.


Toinen päivä lähti käyntiin Dosen take away cappuchinolla. Vielä aamu-unisena ja paikan kiireestä johtuen, en sen enempää papuun keskittynyt, mutta juoma oli matkan paras cappuchino. Hienot tulpaani kuviot myös, ennen kuin kansi tuli kupin päälle. Sitten white cross street marketin kahvikärryille. Täällä sain reissun yhden parhaasta espressosta, eli päivä lähti hyvin käyntiin. Kaveri oli todella mukava ja joi kanssani samalla kertoen mitä hän löytää kahvista ja samalla kysyen mitä mieltä itse olin. Kahvi oli yllätys yllätys square milen winter espressoa, mutta paremmin valmistettua kuin muualla. Barista kutsui minut käymään kahden päivän päästä toisille markkinoille, jossa kärry tulisi olemaan, maistamaan samaa espresso erää/paahtoa, jotta voisin nähdä miten maku kehittyy päivä päivältä. En toisille markkinoille päässyt, joten ostin pussin kotiin testattavaksi. Hän, niin kuin moni muu matkalla, kyseli myös mistä päin olen ja mistä olen kuullut disloyalty cardista jne.


Sitten olikin vuorossa viimeinen eli Tina, we salute you, jonne sai matkustaa aika paljon, meni noin 45min, että päästiin kahvilaan. Todella  syrjässä, enkä usko, että tuonne olisi mitenkään löytänyt ilman tuota disloyalt korttia. Cappuchino, joka tehtiin espressoon jonka päälle kaakaopulveria ja sitten maito päälle. Tätä ihmettlin pöydässä, mutta maistettuani se ei haitannut. Kaakaota oli sopivan vähän, ja se ei maistunut liikaa, vaan toi mukavaa lisä makua juomaan.


Sitten olikin vuorossa ilmainen(!) kahvi prufrockilta presentin tiloista. Itse Gwilym ei ollut paikalla, mutta ruotsin 2009 mestari Mattias Björklund oli. Hänkin oli todella mukava ja jutteli niitä näitä, ja kertoi mm., että ehkä noin 15 on käynyt kortin kaikki kuppilat läpi, eli ei kauhean moni.


nyt ei jaksa enää kirjoittaa, huomenna lisää.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 15, 2010, 02:02:45 ap kirjoittanut Lada »
Kirjattu

Toma

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1518
  • Nonsensopedia
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #20 : Helmikuu 15, 2010, 11:09:22 ap »

Kiitokset kattavasta matkakertomuksesta, kuvat olivat mukava lisä.

Kauan tuonne kannattaisi varata aikaa, jos ajattelee ettei joka päivä ehdi käymään paria kuppilaa? 10vrk?
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.
blog-Nonsensopedia-

Juqi

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 313
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #21 : Helmikuu 15, 2010, 12:26:43 ip »

Aika hirvittävän vähän ihmisiä on kiertänyt nuo läpi jos 15 on Lontoon kokoisessa kaupungissa käynyt nuo 6 (vai 8 ) kahvilaa läpi :o

Jos tuon suhteuttaisi Suomeen, niin mentäisiin pakkasen puolelle  ;D
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 15, 2010, 14:57:25 ip kirjoittanut Juqi »
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

Lada

 • Kauppias
 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 110
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #22 : Helmikuu 15, 2010, 13:16:58 ip »

Jatketaan vielä hieman, koska oma suosikki on vielä tulossa:
Sitten oli vuorossa Thames joen etelä puoli ja pääasiassa Monmouth coffee company. Lähdettiin lauantaina katsomaan nähtävyyksiä, ja samalla matkan varrella käymään kahvilla. Onneksi päivä oli lauantai, sillä muuten tuo Monouthin paahtimo maltby streetillä olisi ollut kiinni. Paikka oli junaradan alla, tosi iso ja laaja kahvilaksi/paahtimoksi, myynnissä oli papuja, jotain kahvisälää, ja pientä purtavaa, ja puodin ulkopuolella oli kaksi pientä kojua, jossa toinen myi vihanneksia ja kasviksia ja toinen juustoja, eli pienet markkinat borough marketin lähettyvillä (joka oli täysi kaaos). Myymälä puoli oli toisella puolella salia ja paahtimo toisella. Sisään tultiin ja voivoteltiin jo, että toivottavasti käy kortti, koska käteinen oli vähässä. Ei käynyt, mutta myyjä kertoi, että borough marketin kulmalla on heidän kahvila, jossa on vielä enemmän papuja (mikä ihmetytti hieman, olimme kuitenkin paahtimolla?) ja muutenkin samat jutut myynnissä, ja että heille voi maksaa kortilla. Saimme kuitenkin hiluillamme ostettu espressot, jotka olivat ehkäpä matkan parhaat, myyjä antoi myös heidän newsletterin, josta voisin tutkia mitä kahvia haluan, kun on sen aika.


ja sitten oli vuorossa tuo borough marketin kulmilla oleva puoti. Marketti oli aivan tukossa, ja niin oli kahvilakin, joka oli talon kulmassa, ja toinen seinä oli täysin avoin, josta joko jonotettiin ostamaan kahvia tai papuja. Vinkki: kannattaa ostaa papuja, niin pääsee lyhyempään jonoon, josta voi myös tilata kahvia. Eli jonoa oli pitkälle katua pitkin, mutta onneksi työntekijä tuli ottamaan tilauksia jo jonosta, ja hän kertoi, että voimme mennä papujonoon. Noh, en ollut päättänyt vielä mitä ostan, muuta kuin talon espresso pavut, mutta sain onneksia asiantuntevaa apua. Papujen skaala oli erittäin laaja, ja pitääkin koittaa tilata netistä enemmänkin kun ei viitsinyt nyt kauheasti ostaa. Paikan hyvyydestä kertoo myös se, että vaikka jonoa oli piiiitkälle, niin työntekijä laittoi tulemaan maistiaiset parista kahvista, kun eräs nainen ei osannut päättää kumpaa ottaisi. Ei haittaa vaikka olisi kuinka kiire, niin asiakas palvellaan aina loppuun asti, kunnolla. Monmouthin yksi "slogan" on tuon newsletterin mukaan: "Our aim is to source interesting coffees, roast them daily and encourage our customers to taste our coffees before they bought them." Minä en tosin saanut maistiaisia...


Sitten olikin lontoo kahvin osalta siinä. Kolme kokonaista päivää on liian lyhyt aika nähdä lontoo ja sen kahvilakulttuuri kokonaan, välillä tuntui hieman juoksemiselta, mutta yleensäkin omat kaupunkilomat on yhtä juoksemista, joten eipä tuo mitään. Kun kävi tuota disloyalty cardia läpi, niin pääsi kyllä näkemään sellaista lontoota mitä ei muuten ehkä näkisi ja alueita joissa ei muuten kävisi. Tuon kortin avulla pääsi näkemään monia erilaisia kahviloita mikä oli kiva, mutta ei kortin kaikkia paikkoja tarvitse käydä läpi, näkee sitä vähemmälläkin/helpommalla. Minulle tuo kortin läpi meneminen oli jonkinlainen "juttu" ja jossain vaiheessa matkaseuralaisen mukaan "päähänpittymä", mutta eipä siinä. Baristat oli todella mukavia ja juttelivat paljon, niin kahvista kuin muustakin (lähinnä kahvista). Kahvilat olivat yksilöllisiä, viihtyisiä ja erilaisia. Kahvi mainitsemissani paikoissa erittäin asiallisesti valmistettua ja hyvää. Ainoa mikä jäi vaivaamaan oli pahvikuppien käyttö, mutta tuntien ja näkien lontoolaisten kiireen, niin ymmärrän asian. Oli mukavaa. Kuva vielä kotiintuomisista:


Square milen paahtimo jäi tosiaan käymättä, syynä lähinnä aika, ensi kerralla sitten.
ja anteeksi kirjoitusvirheistä.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 15, 2010, 13:25:23 ip kirjoittanut Lada »
Kirjattu

Lada

 • Kauppias
 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 110
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #23 : Helmikuu 15, 2010, 13:56:34 ip »

Tomalle: se riippuu vähän kuinka paljon haluaa käydä läpi, esim. espresso room, taylor st baristas, dose, whitecross street market, monouthin paikat ehtii hyvin parissa päivässä, koska ovat suht hyvillä paikoilla, eli näkee myös muutakin kuin kahvilan jonne on matkalla. Ja nuo ovat myös paikat joita voisin suositella kavereilleni, jotka eivät niin kovia kahvipäitä ole, että lähtisivät tuota dis-loyalty cardia vetämään. Sohosta ja muualtakin jäi muutama paikka vielä käymättä missä olis halunnu käydä, ne jää seuraavaan kertaan, joka voi myös mulla olla tuo kesäkuun loppu ja WBCt/caffe culture tapahtuma.

Juqille: niin on, jäin vähän itsekin ihmettelemään tuota, mutta sitten taas ei tuota korttia lähde käymään läpi kukaan normaali kahvinjuoja, ainakaan noin intensiiviseen tahtiin. Luulen, että tuo on suunnattu kahvi-intoilija paikallisille ja turisteille, ja paikallisistakin osa varmaan karsiutuu pois, koska ovat noita kahviloita kolunneet jo vuosia. Tai sitten barista halusi vain saada hymyn suulle, kun jäin ihmettelemään, että "aika hyvin, vaan 15sta", oikeasti luvun ollessa lähellä 2000tta...?
Kirjattu

Juqi

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 313
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #24 : Helmikuu 15, 2010, 14:57:04 ip »

Mistä Monmouthin kahveja voi tilata netistä? Heidän webbisivut ovat ainakin vielä työn alla.
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

kahvimies

 • Kauppias
 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 124
 • The Champ
  • Coffee Crusade
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #25 : Helmikuu 15, 2010, 18:59:42 ip »

Ne on olleet työn alla jo viime kesästä asti, mene ja tiedä. En ole ainakaan muualla törmännyt niiden kahveihin.
Kirjattu

jiitee

 • Global Moderator
 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2358
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #26 : Helmikuu 15, 2010, 21:33:17 ip »

@Lada: Hienon reissun olet kyllä saanut tehtyä tuossa ajassa! Arvaa vaan onko täälläkin käynyt mielessä josko sitä taas ensi juhannuksen seutuun vierailisi Lontoossa. :)

Tuo Gwilymin kortti on myös sen verran tuore tapaus, että jo tästä syystä voi olla "kävijämäärät" vielä pieniä.
Kirjattu

Teme

 • Administrator
 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1484
  • ristretto.fi
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #27 : Helmikuu 15, 2010, 21:47:57 ip »

Tosi hieno raportti Ladalta! Olisipa joskus itselläkin Lontoossa käydessä aikaa yhtä kattavaan kahvilakierrokseen...

T. Teme
Kirjattu
Londinium I + Mahlkönig K30 Vario

www.ristretto.fi

Toma

 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1518
  • Nonsensopedia
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #28 : Joulukuu 12, 2011, 01:11:49 ap »

... matkalla buckingham palacella, mutta matkalla tuonne löytyi Flat Capin kahvikärry. Kärry tuli eteen jotenkin yhtäkkiä enkä siinä sen enempää ihmetellyt vaan tilasin tuplaespresson ja jatkoin matkaa, kahvina taisi olla Square Milen winter espresso...

Muutama päivä sitten kärryssä oli SqM:n Red Brickiä, tilasin sinkun ja voin todeta sen olleen reissun paras esso.
Ei tosin perheen kanssa ehditty ketjussa mainittuja kahviloita kierrellä liiemmin, kun mentiin nähtävyydestä toiseen.
Mutta olivat ensimmäiset ja viimeiset caput ja essot Nero:ssa, Pret:ssä ja Costassa (viimeisessä oli sentään juotava cappuccino, muualla jäi kesken).
Yllättävää tuo, sillä kunnon koneet oli joka paikassa, ja vaahdotuskannuissakin oli mittarit kiinni, silti ne jotenniin saatiin maistumaan pahalle.
Kauppa kuitenkin kävi, kai nyt ku noita ketjukuppiloita on sit joka nurkassa.
Ensi kerralla varaan vaikka oman viikon siihen että voi kiertää "laatukuppiloita", tällä kerralla tummalta pressalta maistuva hotellin aamukahvi oli daysaveri.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.
blog-Nonsensopedia-

Teme

 • Administrator
 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1484
  • ristretto.fi
Vs: Lontoo ja kahvit
« Vastaus #29 : Joulukuu 12, 2011, 08:03:46 ap »

Sensory Lab on uusi tuttavuus Lontoossa jota suosittelen. Osoitteena 75 Wigmore St.

Taylor St Baristas on avaamassa uutta kuppilaa Canary Wharfille. Hienoa.

T. Teme
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2011, 08:13:36 ap kirjoittanut Teme »
Kirjattu
Londinium I + Mahlkönig K30 Vario

www.ristretto.fi