Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: "Mitä pitäisi laissa kieltää?"  (Luettu 5800 kertaa)

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
"Mitä pitäisi laissa kieltää?"
« : Maaliskuu 11, 2007, 15:39:25 ip »

Tuli tuosta huono kahvi -topicista mieleen, että kaikilla palstalaisilla on varmaan omat inhokkinsa, mitkä voisi vaikka laissa kieltää.

Oma inhokkini on termoskeittimet. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät ole niin kiinnostuneita kahvista (ja ruoasta) kuten allekirjoittanut, ja lapsiperheissä on hulinaa & väsymystä (omakohtaista kokemustakin on) mutta ... silti.

Minusta on lähes ihmisoikeusrikos sanoa iltapäivällä "tuolla termarissa on aamulta jäänyttä kahvia, se varmaan kelpaa?". Muovilta maistuva, halvoista poroista keitetty seisonut suodatinkahvi on aivan kammottavaa.  :evil:
Ja asiaan kuuluu, että sitä termoskeittimen kannua ei pestä koskaan (ja sillä kaadetaan vesi keittimeen plus käytetään vanhoja poroja).

Miten voisi diplomaattisesti sanoa "Tuoretta kahvia? Kyllä kiitos, muussa tapauksessa voisin ottaa vaikka vettä..."?
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vast:"Mitä pitäisi laissa kieltää?"
« Vastaus #1 : Maaliskuu 11, 2007, 21:32:13 ip »

Se pitäisi kieltää että monet (ihan hyvätkin) ravintolat myyvät espressona automaatin tekemää kahvia. Siis sellaisen automaatin, joka sekoittaa vettä ja murukahvia ja työntää sen jonkun cremanlisääjän läpi. Hinta näillä kuitenkin on 2-3 euroa. Oikean automaatin (pavusta kuppiin) tekemä nyt vielä menettelee, mutta murukahvi menee minusta jo rikoksen puolelle...

Jos joku möisi rypälesiideriä shampanjana tai pontikkaa single malt -viskinä, niin kuka tahansa pitäisi sitä aika törkeänä. Mutta tuollainen espresson väärentäminen ei tavallista kaduntallaajaa varmaan suuremmin hätkäyttäisi - mistä näkee kuinka vähän erikoiskahvit loppujen lopuksi ovat vielä integroituneet suomalaiseen arkipäivään.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Jay

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 16
"Mitä pitäisi laissa kieltää?"
« Vastaus #2 : Maaliskuu 12, 2007, 08:55:58 ap »

Lainaus käyttäjältä: Mariia

Oma inhokkini on termoskeittimet. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät ole niin kiinnostuneita kahvista (ja ruoasta) kuten allekirjoittanut, ja lapsiperheissä on hulinaa & väsymystä (omakohtaista kokemustakin on) mutta ... silti.

Minusta on lähes ihmisoikeusrikos sanoa iltapäivällä "tuolla termarissa on aamulta jäänyttä kahvia, se varmaan kelpaa?". Muovilta maistuva, halvoista poroista keitetty seisonut suodatinkahvi on aivan kammottavaa.  :evil:
Ja asiaan kuuluu, että sitä termoskeittimen kannua ei pestä koskaan (ja sillä kaadetaan vesi keittimeen plus käytetään vanhoja poroja).


Termos- tai tankkikeittimet ovat kyllä monessa paikassa se parempi vaihtoehto, nimittäin vielä huonompaa on kauan lämpölevyllä paahtunut kahvi. Edellytyksenä tietenkin se, että puhtaudesta pidetään huolta.

Noiden espressojäljitelmien suhteen komppaan akalliota lämmöllä.
Kirjattu

Karwin

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
    • http://groups.msn.com/Beo/museum.msnw
"Mitä pitäisi laissa kieltää?"
« Vastaus #3 : Toukokuu 20, 2007, 11:17:21 ap »

Kahvi on periaatteessa makuasia (ja niistähän sopii kiistellä). Kahvilassa sopii vaatia laatua (kun kerran tavallinenkin kuppi nykyään maksaa euron!), mutta työpaikoilla, esimerkiksi, termospullot pitäisi olla lakisääteisiä. Päivittäin N litraa pannussa seissyttä kahvia kipataan Suomessa viemäriin. Halpa terästermoskin kuitenkin säilyttää lämmön ja aromit pitkään.
Kirjattu