Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: La Pavoni EPL  (Luettu 6900 kertaa)

Artsi_L

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 5
La Pavoni EPL
« : Helmikuu 09, 2011, 12:20:09 ip »

Jaettu aiheesta http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=214.0...

Ostin vuosi sitten käytetyn La Pavoni EPL -keittimen. Keitin toimi ihan ok, mutta kahvin laatu heittelehti. Joskus tuli kahviin cremaa, joskus taas ei sitten niin millään. Joskus kahvi maistui palaneelta, ja taas käsiksi papujen jauhatuksen karkeuden muuttamiseen suuntaan jos toiseen.
Viimein keitin pimeni ja mutteripannulla on nyt keitetty viimeisen puoli vuotta.

Sain viimein aikaiseksi keittimen purkamisen ja viaksi paljastui lämmitinpannussa keskimmäinen termostaatti (joka on 175 -asteeseen säädetty ylikuumenemissuoja). Termostaatti on manuaalisella resetoinnilla, eli toiminnan voi palauttaa termostaatin keskeltä sormella painamalla (uutta termostaattia ei siis tarvitse ostaa).
Minun keittimessä tosin termostaatti oli risana, se ei kestä montaakaan minuttia olla päällä, kun se jälleen napsauttaa sähköt poikki koko keittimestä. On ostettava uusi termostaatti.

Puhdistin koko keittimen siinä samalla. Kahvikakkaa oli edellisen omistajan käytössä mennyt metallisihdin läpi (jota vasten kahviannos painautuu kun kahvan kiinnittää koneeseen kiinni). Tämän sihdin noin lähes sadasta reijästä (silmämääräinen arvio) oli tukossa varmaan noin 80%. Vesi suihkusi kahviin vain pienestä reikämäärästä.

Nyt puhdistetulla sihdillä on kahvikokemus aivan uudella tasolla. Cremaa tulee sakeanaan ja ei maistu palaneelle pätkän vertaa. (Käytän halpiskahvia toistaiseksi, kehtaanko myöntää, Lidlin Espresso -papuja joista jauhan itse).
Mielestäni tämä itsetehty maitokahvi pesee mennen-tullen Helsingin kahviloissa saamani caffelattet.

Tässä koneeni:    



 
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 09, 2011, 21:23:10 ip kirjoittanut akallio »
Kirjattu

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
La Pavoni EPL
« Vastaus #1 : Helmikuu 09, 2011, 16:31:59 ip »

Kahvikakkaa oli edellisen omistajan käytössä mennyt metallisihdin läpi (jota vasten kahviannos painautuu kun kahvan kiinnittää koneeseen kiinni).

Olikos tämän tyyppisissä laitteissa toivottavaa asettaa kahvaan niin paljon kahvijauhatusta että se painautuu kiinni suihkusihtiin?
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
La Pavoni EPL
« Vastaus #2 : Helmikuu 09, 2011, 17:00:15 ip »

Minullakin oli taannoin (Thermoblockin jälkeen) tuota vastaava keitin (La Pavoni ECN).
Tämä näkyy olevan suoraan alenevassa polvessa sen seuraaja....

Ainakaan minun keittimessä ei ollut paineensäätöön, tai poistoon liittyviä venttiilejä tms.
Siinä mielessä se oli kiva peli, että ei tarvinut paljon miettiä kahveja ja niiden ominaisuuksia. Tamppausta sopii välttää, vain aivan kevyt painallus riittää.

Tyypillinen painekahva hoitaa loput. Kunhan suhteuttaa jauheen määrän uutettuun juomaan, niin saa aina melko samanlaisen juoman.

Käytin työmaalla sitä aikoinaan. Käytin siihen aina ne kahvit, jotka ei Silviaan sopineet.

Nythän työhuoneella on vipuPavoni. Saan sillä useimmiten tuhannesti paremmat kahvit, mutta kyllä työ on paljon kovempi, kuin tuolla ECN:llä. On helppo peli.

Ja tosiaan, sitä kahvaa ei kannata tunkea ihan piripintaan kahvijauhetta.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso