Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Gaggia Classicia modaamassa  (Luettu 3972 kertaa)

thjerppe

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 103
Gaggia Classicia modaamassa
« : Toukokuu 25, 2009, 20:37:15 ip »

Tuli tänään avattua Classic ja innostuin sitten samalla säätämään OPV:tä. En löytänyt ULKA:n E5 pumpun graafia äkkiseltään mistään, mutta coffeesnobsin modausketjuista lueskelin, että 100-120 ml /30 sek umpifilsua vasten mitattuna pitäisi OPV:stä tulla, kun liikutaan oikealla uuttopaineen alueella.

Ennen säätöä umpifilsua vasten tuli 80 ml/30 sek, nyt 110 ml/30 sek. Täytyy nyt jokin tovi tässä maistella muutoksia itse kahvin maussa ja sitten tarvittaessa säätää lisää.

Eilen tuli myös tilattua kaffegrossistenilta Silvian höyrypilli. Sen saavuttua saa vaahdotukseenkin vähän paremmin ulottuvuutta, kun tuo gaggia pilli on niin pätkä...
Kirjattu
Gaggia Classic (PID) + Mahlkönig Vario

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Gaggia Classicia modaamassa
« Vastaus #1 : Toukokuu 25, 2009, 20:46:47 ip »

En löytänyt ULKA:n E5 pumpun graafia äkkiseltään mistään

"kliks"
Kirjattu

thjerppe

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 103
Vs: Gaggia Classicia modaamassa
« Vastaus #2 : Toukokuu 25, 2009, 20:58:11 ip »

No niin, kiits.

Tuon mukaan 9 bar vastaisi 250 ml/min eli vielä voisi vähän lisääkin löysätä...

Kirjattu
Gaggia Classic (PID) + Mahlkönig Vario

thjerppe

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 103
Vs: Gaggia Classicia modaamassa
« Vastaus #3 : Tammikuu 27, 2011, 19:01:27 ip »

Tuli tilattua ja asennettua Auberin PID classiciin. Etukäteen vähän mietitytti, että kannattaako, koska boileri on niin pieni, ettei shotin sisäistä lämpötilaa saa stabiloitua.

Ensikokemusten jälkeen ei kuitenkaan kaduta yhtään. Keskimääräinen espresson laatu parani heti, ennen yhtä hyviä shotteja tuli ehkä 1/10. Lämpösurffailusta ei tarvitse enää välittää. Toistettavuus siis parani, suorituskyky ehkä ei. Myös maidonvaahdotus on nyt paljon helpompaa ja tuntuu, että tehoa riittää enemmän. Ehkäpä lattearttaidotkin tästä alkaa taas kehittyä :)

PIDin lukema tippuu noin 3-4 astetta shotin aikana, uuttolämpö tippunee vähän vähemmän.

Tuli myös tilattua messinkinen "suihkusihdin pidike" (Screen holding plate, osa nro DY00036/B) nykyisen alumiinisen tilalle. Sen pitäisi vielä parantaa uuton lämpöstabiiliutta hieman. Lisäksi huomattuani, että grupossa on alumiiniosa olen lähes lopettanut pesuaineen käytön takaisinhuuhtelussa. Kun tuon osan saa vaihdettua messinkiseen, uskaltaa taas surutta takaisinhuuhdella cafizalla.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 27, 2011, 19:30:16 ip kirjoittanut thjerppe »
Kirjattu
Gaggia Classic (PID) + Mahlkönig Vario

thjerppe

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 103
Vs: Gaggia Classicia modaamassa
« Vastaus #4 : Helmikuu 04, 2011, 21:59:05 ip »

Ohessa vielä kuva uudesta ja vanhasta suihkusihdin pidikkeestä. Osat eivät aivan identtiset olleetkaan. Suurin ero on neljän reiän koko lähellä ulkoreunaa. Messinkisessä osassa reiät ovat hyvin pienet ja vesi tulee roiskien suihkusihdin läpi ja kahvikakkuun tulee neljä koloa, joista uutto selvästi kanavoi.

No, eipä muuta kuin pora käteen ja rei'istä saatiin tilavammat. Nyt ei enään vesi roisku ja uutto on nätimpi.

Tämän messinkiosan ansiosta kahvin maku muuttui yllättävän paljon. Ehkä jopa enemmän kuin PID:n vaikutuksesta. Nyt ei ole tullut lainkaan happamia shotteja, vaikka uutto näytti monesti todella pahalta ennen vedentuloaukkojen suurentamista.

Väittäisin, että tämän enempää ei classicista saa irti.
Kirjattu
Gaggia Classic (PID) + Mahlkönig Vario