Joo, ja tietysti uudessa myllyssä on uudet terät, vanhassa kauppamyllyssä taas on vanhan kaupallisessa käytössä olleen myllyn vuosikymmeniä vanhat terät. Saahan ne kaiketi vaihdettua, jos löytää jostain uudet ja sopivat. Kymmenien vuosien takaisten (tai paljon vanhempienkin) terien geometria myös saattaa hyvinkin olla toinen kuin modernimpien myllyjen terien, mutta sehän ei ole ongelma jos jostain löytyy uudet, jotka sattuvat sopimaan. Joka tapauksessa vanha kauppamylly on tee-se-itse -projekti, ellei sitten joku ole jo päivittänyt teriä ja kenties vähän muutakin. Tuossa linkatussa myllyssä ei taida päivityksiä olla, koska myyjä ei edes tiedä toimiiko se.
Isolla foorumilla noita 2000-luvun (kiinalaisiakin) ghost (teeth) -teräisiä on paljolti kehuttu pölyn ja hitusten vähyydestä sekä jauhatuksen tasalaatuisuudesta. Espressokäyttöön niistä ei kuitenkaan ole.
Lienee syytä myös huomioida, että myös kierrosnopeuden sanotaan vaikuttavan tasalaatuisuuteen ja pölyn sekä hitusten määrään. Vanhojen suomalaisten kauppamyllyjen partikkelijakaumasta on ollut nähtävillä hyvin vähän tutkittua materiaalia.
Mutta ihan hienoja kahvihistoriallisia vekottimiahan ne ovat.