Eli et käytä paahtopäivästä laskien yli 2 viikkoa vanhoja? Aloittelijana olen ymmärtänyt, että paahdosta pavut tarvitsevat lepoaikaa noin viikon, eli sen jälkeen aikaa niiden käyttämiseen olisi vain viikko? Toki meneehän pienehkö pussi heavy-userilla viikossakin.
Todella harvoin tulee käytettyä paria viikkoa vanhempia. Siinä on etunsa, että lähin pienpaahtimo on muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Lepoajaksi minulle riittää muutamasta päivästä max. viikkoon.
Tosin nykyisin Pohjolan perukoillekin on helppo saada tuoreita papuja verkkokaupoista, eli vanhojen papujen käyttäminen on sinänsä henkilökohtainen valintakysymys. Kun itselleni postitse tulee ulkomailta isompi erä papuja, niin silloin ne toki menevät suoraan pakastimeen, poislukien n. viikon käyttövara.
Sen lisäksi ostan aina varttikilon pusseja, joista tulee (ilman hävikkiä) vähän reilut toistakymmentä tuplashottia (18-20g), eli viikossa alle 2/päivä.
Eipä siinä juurikaan ole yliannostuksen vaaraa, vielä kun huomioidaan etten ole talouden ainoa kahvinjuoja.
