Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Myllyn valinnasta  (Luettu 232604 kertaa)

Bahamies

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Myllyn valinnasta
« Vastaus #480 : Heinäkuu 28, 2022, 21:32:29 ip »

Itsellä olisi hakusessa mylly espressoa varten, mutta plussaa toki, jos laite venyy muuhunkin (jos ei veny, niin ei haittaa oleellisesti). Hintaluokkaa n. 500€ olen itse katsonut ja en kotimaasta löydä oikeastaan muita varteenotettavia vaihtoehtoja kuin DF64:n ja jonkin monista Eureka Mignonin eri versioista. Arvostan suuresti hiljaisuutta uudelta myllyltä. Nykyinen menee vaihtoon pääasiassa liian korkean melutason vuoksi.

Niche Zero luonnollisesti kiinnostaisi, mutta hinta Suomeen toimitettuna alkaa mennä lähemmäs 800€ alveineen. Käytetyt ovat toki vaihtoehto, mutta en toistaiseksi ole niiden suhteen löytänyt mitään kummoista. Single dosing on todennäköisesti oma toimintatapani tulevan myllyn kanssa, mutta en nyt kovin ehdoton tämän suhteen ole. Vasta harrastusta tässä aloittelen ja olen nyt nykyistä myllyä single dosingilla käyttänyt (papusäiliöstä huolimatta) ja en tätä nyt kovin ongelmalliseksi ole kokenut.
Kirjattu

Atzu

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 40
Vs: Myllyn valinnasta
« Vastaus #481 : Elokuu 04, 2022, 14:16:59 ip »

Onko pelkästään pour over -käyttöön Comandante C40 aivan over-kill? Nyt on sähkökäyttöinen Wilfan Uniform käytössä ja siihen olen täysin tyytyväinen. Matkustuskäyttöön olisi hakusessa käsikäyttöinen, mutta jos se on tarpeeksi hyvä (vaivaton käyttö 15-30g jauhantaan) niin saattaisin siirtyä kokonaan käsimyllyyn.

En osaa sanoa, voisiko Comandante olla overkill. Budjetistahan se vain on kiinni, ei kai pour overin osalta tarvitse tinkiä myllyn laadusta, vaikkei käsimyllyä espressojauhatukseen käyttäisikään. Onhan Comandante hieno ja yleisesti laajassa käytössä oleva mylly, joten vertaistukea mm. eri jauhatusasteisiin on foorumit pullollaan.

Jos taas vähän edullisempaa vaihoehtoa haet, 1ZPresso JX on loistava laite. Itseltä löytyy se nimenomaan pour over käyttöön ja käyttökokemus on loistava. JX Pro verrattuna säästää parikymppiä rahaa. Käytännössä mylly on sama, mutta JX Prosta löytyy tiheämpiportainen jauhatuksen säätö, joka on tärkeä nimenomaan espressojauhatuksessa. Pour overille olen kokenut JX:n jauhatuksen säädön riittäväksi.
Kirjattu
Rocket Appartamento + Eureka Mignon Specialita + Hario V60 + 1ZPresso JX

Tomsku

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 59
Vs: Myllyn valinnasta
« Vastaus #482 : Elokuu 08, 2022, 09:22:25 ap »

Päädyin loppujen lopuksi Timemore C2 Maxiin, johon mahtuu 30g papua kerralla (myös jauhettuna säiliöön juuri ja juuri). Monessa myllyssä kapasiteetti 20g tai 25g. Menee tuo C2 Max myös ihan kukkuralleen, kun 30g jauhaa, mutta onnistuu siis yhdessä erässä.

Kellotin edellisen jauhannan joka otti 45 sek 30 grammasta. Pirun nopea mylly ja vaivaton veivata. Jauhatus on aika tasaista, jonkin verran myös ihan hienoa seassa, mutta ei tuki suodatinpaperia.

Purusäiliö on kierteillä. Huomasin, että ote kannattaa ottaa niin että pikkurilli ja nimetön pitää myös säiliöosasta kiinni. Muuten se voi jauhaessa itsestään löystyä. Näen teoriassa mahdollisuuden, että säiliö irtoaa ja sitten on purut ympäriinsä.
Kirjattu