Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Oikea uuttolämpötila?  (Luettu 13231 kertaa)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Oikea uuttolämpötila?
« Vastaus #15 : Syyskuu 03, 2014, 23:16:30 ip »

Ei oo.
Taanoin sovimme, että boilerista sihtiin lämpö putoaa kymmenisen astetta. Jos tämä vielä pitää kutinsa, niin tuo alkaa ehkä olla ylärajoilla...
Izzossahan tuo 10 asteen ofsetti on jo tehdasasetuksessa. Taannoin akallio taisi sanoa, että jos olisi vain yksi lämpö, niin sitten 91 astetta. Tämähän olisi siis Silvian asetus 101 astetta.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Oikea uuttolämpötila?
« Vastaus #16 : Syyskuu 04, 2014, 08:04:20 ap »

Auber tuottaa PID-säätimiä ja mittausdataa Silvialle, ohessa eräs dokumentti (kts. sivu 8 ).

http://junglist.org/silvia/Temperature%20performance%20study-Silvia.pdf

Pudotus tuossa taulukossa näyttäisi olevan yhdeksän celciusastetta.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Oikea uuttolämpötila?
« Vastaus #17 : Syyskuu 04, 2014, 13:13:29 ip »

Gran Palomar espresso on erittäin tummaksi paahdettu, joten lämmöt suosiolla alas, ettei mene kitkeräksi.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: Oikea uuttolämpötila?
« Vastaus #18 : Syyskuu 04, 2014, 15:29:35 ip »

kummallista kyllä hyvin korkesiiin lämpötiloihin sai mennä, jotta kitkeryys ja hapokkuus espressoista poistui.

Jos kuppiin valuva tuote on samaan aikaan sekä liian hapokasta että kitkerää, niin en lähtisi haarukoimaan varsinaista ongelmaa lämpötilasta.
Kenties papujen vaihto vaaleampiin (ja tuoreempiin?) toimisi paremmin?
Samalla itse toki tiputtaisin lämpöjä...
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E