Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Vibiemme domobar Super  (Luettu 10228 kertaa)

Kahvikissa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 422
Vs: Vibiemme domobar Super
« Vastaus #30 : Toukokuu 04, 2009, 01:27:26 ap »

Mikko ei sitä höyryhanaa varmaan tarkkoitanutkaan. Eli jos avaat sitä hanaa liian vähän niin höyryä tulee kyllä mutta ei riittävällä paineella ja tämä saa aikaan äänen kannussa. Seuraavan kerran kun vaahdotat maitoa (olihan sitä riittävästi kannussa?) niin käännä höyryhanaa auki kunnolla - vaikka niin paljon kun se ylipäätään aukeaa (ei tipu irti). Ja vesi pitää siis kovempaa ääntä kuin maito (edit: nasse tämän ennättikin jo todeta).

Kokeilin taas sitä maidon höyrytystä, nyt isommalla (0,6L) kannulla. Nyt yritin tehdä niin kuin alla olevassa videossa:

http://www.youtube.com/watch?v=-I1zF-B4XqY

Nyt näytti aika lupaavalta maidon liike kannussa, mutta ei se oikein muuttunut sellaiseksi paksuksi... Ääni oli myös erilainen ja vaimeampikin, mutta sitten kun nostin kannua että maito lämpenisi, niin alkoi taas huutamaan. Varsin vaikeaa tämä näköjään on...
Kirjattu
Aina on aikaa juoda vielä kuppi kahvia!

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Vibiemme domobar Super
« Vastaus #31 : Toukokuu 04, 2009, 10:23:08 ap »


mutta sitten kun nostin kannua että maito lämpenisi, niin alkoi taas huutamaan. Varsin vaikeaa tämä näköjään on...


Ettet nyt vaan kuumentanut sitä lähes kiehuvaksi? Maidon optimilämpötila on 65-72 astetta, eli heti kun kannu tulee pinnaltaan epämiellyttävän kuumaksi lopetat kuumentamisen. Ja vaahdotus on aikalailla samanlaista riippumatta koneesta, joten ihan turhaan etsit erityisesti alex duetolle tehtyjä videoita.

Itse olen saanut parhaimmat tulokset sillä, että lopetan maidon venytyksen heti kun kannu alkaa lämmetä ja sen jälkeen keskityn pelkkään pyöritykseen. Tosin kaverini joka mielestäni saa hienoja latte-artteja aikaan sanoo, ettei hänen tekniikassaan ole mitään erityisiä kuumennus tai venytyskohtia. Sitä samaa pöyrteistä venytystä alusta loppuun...

-Mikko-
Kirjattu