Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Paahtaminen kuumailmapuhaltimella  (Luettu 38792 kertaa)

Rännäri

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Paahtaminen kuumailmapuhaltimella
« Vastaus #15 : Maaliskuu 23, 2014, 16:50:00 ip »

Tuli nyt sitten innostuttua kahvin paahtamisesta ja valmistuksesta. Paahtoa koiteltu jo uunissa, pannulla ja nyt viimeisimpänä kuumailmapuhaltimella.

Satseja tullut tehtyä 150g-100g-50g. Tasaisempi tulos tulee 150g - en tiedä sitten olisiko papumassan lämpötilaa vaikeampi muuttaa eli vaikeampi sählätä.

Paahto menee suunilleen seuraavanlaisesti:

1. Keraaminen kasari alustaksi
2. Kahvit sisään ja puukauha käteen
3. Lämmittämistä niin että 8-10min kohdalla tulee ensimmäinen raksu.
4. Lopettaminen 12-15min kohdalla heti toisen raksun kuultua tai 10-20sek sen jälkeen. Riippuen pavuista.
5. Hölkäten ulos jäähdyttelemään papuja

Tälläistä tuli Brazil Fazenda passeio natural rubi - pavuista. Paahdon lopetus heti ensimmäisen ''toisen'' raksun kuuluttua. Kokonaispaahtoaika n. 13-14min.



Ja tälläistä Ethiopia Kebel kercha guji natural - pavuista. Paahdon lopetus n. 15sek toisen raksun alkamisen jälkeen. Paahtoannos oli ainoastaan 50g ja tuntui olevan vaikeampi hallita.


« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2014, 16:56:29 ip kirjoittanut Rännäri »
Kirjattu

Rännäri

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Paahtaminen kuumailmapuhaltimella
« Vastaus #16 : Maaliskuu 23, 2014, 17:47:02 ip »

Koitin vielä yhden paahdon Brazil Espresso perfetio blendillä - hasbeanistä. Paahdoin koko 250g kerralla ja hieman rupesi lopputulema jännittämään, mutta tulihan siitä ihan onnistunut paahto.

Kulku:

1. 9½ min kohdalla ensimmäinen raksu
2. 12 min kohdalla viimeinen ensimmäisen vaiheen raksu
3. 13½ min kohdalla ensimmäinen toisen vaiheen raksu
4. Paahdon lopetus heti toisen vaiheen raksun kuulumiseen
5. Hieman jäähdyttelyä siivilässä jonka jälkeen terästarjottimelle jäähdyttelemään loppuun

Tämmöistä tuli:


Kirjattu

Watti

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: Paahtaminen kuumailmapuhaltimella
« Vastaus #17 : Lokakuu 28, 2014, 00:15:22 ap »

Testasinpa että riittääkö vanhassa 1500 watin puhaltimessa tehot paahtoon, kolmessa minuutissa poronpaskan näköisiä pavunporoja. Että riittää kyllä tehot :-\
Kirjattu

Watti

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: Paahtaminen kuumailmapuhaltimella
« Vastaus #18 : Marraskuu 22, 2014, 09:49:59 ap »

Yhdistin uuni ja puhallin paahdon, tarkemmin tuossa uunipaahtoalueella.
Kirjattu

Watti

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: Paahtaminen kuumailmapuhaltimella
« Vastaus #19 : Joulukuu 15, 2014, 00:59:17 ap »

Päivitin puhaltimen Skil digipeliin, ilma ja lämpö erikseen säädettävät, niin niin; miksi tehdä se yksinkertaisesti jos voi tehdä monimutkaisemminkin, no ehkäpä tuolla joskus löytyy joku hienompikin sävy kahvista. Papuja pyörittää riisuttu leipäkone. Liian varovaisesti taisin aloittaa kun venyi paahto yli 20min. Aamulla kuppiin.
Kirjattu