Olen tässä kuukauden päivät päästellyt kahvini nakukahvan läpi. Uutot ovat pääasiassa olleet aika nättejä, mitä nyt välillä tuntuu että blondaus iskee varhemmin kuin soisin ja joskus kartio ei ole ihan nätisti keskellä. (Pitäisi kait ryhtyä weissaamaan tai vaihtaa mylly.) Mutta minulle oli melkoinen shokki se, kuinka paljon parempaa kahvista mielestäni tuli. Vaihdoin kahvaa keskellä pussia ja lyyti rupesi kirjoittamaan aivan uudella tavalla. En löydä oikeita adjektiiveja kuvatakseni sitä, mitä maulle tapahtui. Esteettinen puoli oli vielä aivan toinen juttu, tiikerintaljasta tuli miltei joka shotin ominaisuus ja crema oli tummempaa ja runsaampaa kuin kärsällisen kahvan kanssa.
Nyt mietinkin, mistä tämä johtuu? Ulrika kehui kahvaa myydessään tampattavuutta kun koko höskän voi pitää suorana alustaa vasten.
Toinen mahdollinen selitys on sellainen, mitä liipattiin tuolla Shotin katkaisu -ketjussa. Voisiko olla, että normikahvan pohja, erityisesti kärsät, eivät pysyisi tarpeeksi kuumina ja siten vaikuttaisivat asiaan? Vai liittyykö tämä koko homma vain siihen, miten kahvi kuppiin putoaa ja sekoittuu/ei sekoitu, esimerkiksi niin että yhteen pisteeseen vähän nopeammin putoava isompi massa kahvia sekoittuisi tasaisemmin tai jotain?