Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kahvin jauhatus  (Luettu 11206 kertaa)

Kotimies

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Kahvin jauhatus
« : Maaliskuu 02, 2007, 11:32:02 ap »

Minimokan lisäksi minulla pyörii nurkissa edelleen aiempi Severinin levymylle. Sen yksi heikkous espressojauhatuksen kanssa oli se, että mylly tukkeentui puruista aina parin kolmen shotin jauhatuksen jälkeen. Ja sitten putsattiin...

Voisin laittaa myllyn uusiokäyttöön, koska se toimii edelleen ja on melko helppokäyttöinen. Tämä uusiokäyttö olisi pressokahvin ja suodatinkahvin jauhatus. Luulisin, että mylly ei tukkeennu niin helposti, jos jauhatus on selvästi espressoa karkeampaa - vai kuinka?

Mikä on noiden kahvien jauhatuskarkeus, miten löydän oikean/oikeat säädön/säädöt myllyyn? Voiko molempia ajaa samaan karkeuteen? Onko jauhatuskarkeudessa eroa, koska kahvin valmistustavan lisäksi myös paahtoasteet ovat varsin erilaiset?
Kirjattu
Quality over Quantity. Always.

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:Kahvin jauhatus
« Vastaus #1 : Maaliskuu 02, 2007, 12:42:29 ip »

Pressolla saa yleensä puru olla karkeampaa kuin suodattimella. Tietty se on makuasia, jotkut tykkää suodattimessa käyttää pannujauhatustakin. Sormenpäät ovat erinomainen työkalu jauhatuskarkeuden mittaamiseen. Kun purua pyörittelee sormien välissä, tuntee hyvin onko se hienompaa vai karkeampaa kuin vertailupuru ja kuinka paljon.
Kirjattu