Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Uutta kahvia Suomeen  (Luettu 8170 kertaa)

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Uutta kahvia Suomeen
« : Huhtikuu 02, 2009, 08:39:02 ap »

Ziamaria alkaa kuulemma tuomaan maahan italialaista kahvia (Caffe Isola) tuoreena. Kahvi tulee maksamaan n. 22 e/kg papuina. Onko kenelläkään kokemusta ko. valmistajan kahveista?

Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

Kardeka

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #1 : Huhtikuu 03, 2009, 09:57:43 ap »

Hups, en huomannut tätä avausta kun kirjoitin omani, sorry.

www.ziamaria.fi

Alkavat tuomaan liguriasta Caffé Isolan kahveja.

Muistelen maistaneeni tuota kahvia jossain helsinkiläisessä ravintolassa, mutta en ole aivan varma (Kruunuhaassa?). Onko kukaan muu maistanut? No, se mitä join oli ainakin aivan älyttömän hyvää! Kannattanee kokeilla tuota joka tapauksessa.

Yhdistin tähän. -Esa
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 03, 2009, 10:07:22 ap kirjoittanut Esa »
Kirjattu

Kardeka

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #2 : Huhtikuu 10, 2009, 10:00:23 ap »

Kauppa on nyt näköjään auki:

http://www.ziamaria.fi/verkkokauppa
Kirjattu

edward

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 43
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #3 : Huhtikuu 19, 2009, 21:04:42 ip »

Kauppa on ollut auki jo jonkin aikaa, eikä kukaan ole vielä älähtänyt. Pioneerien kokemuksia Caffé Isolasta olisi kiva kuulla. Saako aikaan orgasmin kaltaisen nautinnon vai onko parempi kaivaa ritsat naftaliinista ja lähteä ampumaan citykaneja - kahvipavuilla?
Kirjattu
mutteripannu / rancilio silvia + demoka minimoka + hyvä kahvi

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #4 : Huhtikuu 19, 2009, 21:17:57 ip »

Kauppa on ollut auki jo jonkin aikaa, eikä kukaan ole vielä älähtänyt. Pioneerien kokemuksia Caffé Isolasta olisi kiva kuulla. Saako aikaan orgasmin kaltaisen nautinnon vai onko parempi kaivaa ritsat naftaliinista ja lähteä ampumaan citykaneja - kahvipavuilla?

Epäilen, että monia pelottaa 40% robusta pitoisuus... Hinta ei kyllä olisi mahdottoman kova kokeiltavaksi ja voihan sillä puolensa olla varsinkin jos onnistuisi saamaan tarpeeksi tuoretta.

-Mikko-
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #5 : Huhtikuu 19, 2009, 21:45:45 ip »

Epäilen, että monia pelottaa 40% robusta pitoisuus... Hinta ei kyllä olisi mahdottoman kova kokeiltavaksi ja voihan sillä puolensa olla varsinkin jos onnistuisi saamaan tarpeeksi tuoretta.

Robustapohjaisia sekoituksia pohtiessa on aina hyvä katsoa "ison maailman" hintatasoa esimerkiksi www.aromatico.de :stä. Tuolla esim. Moakin ja Mokaflorin varmasti vastaavantyyppiset 60/40 ja 80/20 sekoitukset ovat kilohinnaltaan 15 euron pinnassa.

(lisäys: brittiversio - www.aromatico.co.uk)
Kirjattu

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #6 : Huhtikuu 19, 2009, 22:05:08 ip »

Minusta on omituista, että valmiiksi jauhetut pikkupussit ovat 20 e/kg (= 4 x 250 á 5,00 €), kun taas kilon papupussi on 22 e/kg...
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #7 : Huhtikuu 20, 2009, 07:23:15 ap »

Minusta on omituista, että valmiiksi jauhetut pikkupussit ovat 20 e/kg (= 4 x 250 á 5,00 €), kun taas kilon papupussi on 22 e/kg...

Mikäli oikein tulkitsin heidän sivujaan, niin papuina myytävässä kahvissa on enemmän arabicaa... Perustelu oli kyllä outo, koska palaneet tai raa'at pavut erotellaan paahdosta käsin niin siksi papukahvi maksaa enemmän, kait ne huonot pitäis valmiiksi jauhetustakin poistaa  :o

-Mikko-
Kirjattu

ziamaria

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #8 : Huhtikuu 21, 2009, 13:41:01 ip »

Minäkin odottelen mielenkiinnolla kommenttejanne! Palautteena kai pitäisi pitää sitäkin, että papukahvi on myyty käytännöllisesti katsoen loppuun, koska erään asiakkaan ystävät ostivat lähes kaiken maistettuaan kahviamme. Odotan uutta papukuormaa toukokuun alkupuolella. Myös jauhettua kahvia tullaan jo ostamaan lisää alun kokeilujen jälkeen.

Meidän Italiantoimiston tytön suomentaito on vähän ruostumassa... ;-) Syy papukahvin korkeampaan hintaan on tietenkin Arabican suurempi osuus eikä se, että (papu)kahvin paahtaminen sisältää enemmän käsityötä. Tarkastan nettisivumme, olisiko jokunen korrelaattivirhe päässyt sekaan.

Mitä taas tulee Robustan osuuteen, robustaakin on monenlaista, meidän robustamme on parasta laatua (EK1). Kahvin maussa vähintään yhtä tärkeitä tekijöitä ovat koko prosessi ja kahvin tuoreus (sekä myös kyky säilyttää makunsa). Mutta makuasiat ovat tietysti makuasioita, eikä niistä kannattane kisata jos ei ole edes maistettu.

Hinnasta sanoisin, että meillähän on hinnassa rahti Italiasta - postimaksu ulkomaisesta nettikaupasta nostaa hinnan helposti kalliimmaksikin.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 21, 2009, 13:48:37 ip kirjoittanut ziamaria »
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2060
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #9 : Huhtikuu 21, 2009, 13:55:00 ip »

"Tämän jälkeen, ennen pakkaamista, pavut jäähtyvät täysin luonnollisesti noin kolme päivää."

Ymmärsinköhän oikein että pavut saavat paahtamisen jälkeen vapaata happikylpyä kolme päivää ennen pakkaamista? Hieman kyllä outoa, yleensähän se kahvi pitäisi pakata venttiilipussiin mahd. pian paahdon jälkeen.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

ziamaria

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #10 : Huhtikuu 21, 2009, 15:04:08 ip »

Migu2,

ei kahvin maku puheesta synny. Maku säilyy "perinteisen" prosessin vuoksi, eikä sen tarvitse pelätä karkaavan ennen aikojaan, kuten teollisessa prosessissa tapahtuu, jos kahvia ei ole pakattu heti ja vieläpä aromitiiviseen venttiilipussiin.

Ole rohkea ja maista sitä! ;-)

Kirjattu

Kardeka

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #11 : Huhtikuu 21, 2009, 20:10:37 ip »

No, nyt olen maistanut! Pehmeää ja suklaista sanoisin. En ole niin kokenut harrastaja, että osaisin määritellä laveammin, mutta minusta kyllä hyvinkin hintansa väärtti ostos.

Ainakin paljon parempaa kuin meidän marketeista ja Stockmannilta saatavat kahvit: Lavazzat, Illyt, Maurot, Pellinit on ainakin maisteltu. Keittimeni on semmoinen Stockan Hulluilta päiviltä ostettu "kahvitehdas", mutta jos siinäkin tulee ihanaa kahvia, ehkä paremmilla keittimillä tulee vielä parempaa???
Kirjattu

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #12 : Kesäkuu 26, 2009, 21:02:13 ip »

Tullut kanssa maisteltua suodattimella keitettynä. Tykkään kyllä. Täyteläinen, pieni hapokkuus, pehmeä. Enemmän makua ja luonnetta kun esim. Kaffan Go'morronissa. Vielä kun saisivat pakattua pavut venttiilipusseihin...

Pavut ovat vain suunnattoman kokoisia (about 1.5-2x suurempia kun "normaalisti") ??? Mylly ei oikein jaksa jauhaa :(
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2060
Vs: Uutta kahvia Suomeen
« Vastaus #13 : Kesäkuu 27, 2009, 10:23:17 ap »

Papujen suuri koko yllätti minutkin... mitä lie maragogypeä sitten ovatkaan?

Mutta itse kahvi sinäänsä on minun makunystyröille todella peruskamaa. Filtterikahvina robustapohjainen blendi ei toimi minulle.
Espresson kanssa touhu menikin sitten vaativaksi. Kahvi roiskuu ja kanavoi nakukahvassa aivan hillittömästi. 20 sekunnissa 65 ml:n kuppi on jo täysi ja kahvia on pitkin seiniä... Uudesta myllystäni loppui säätövara kesken, en saanut tarpeeksi hienoa jauhatusta. Rockyllä mentiin pykälään 2, jotta sai edes jonkinlaisen uuton aikaiseksi. Shotin makupuoli ei kyllä miellyttänyt.
Paahto on italialaiseksi yllättävän vaalea. Tummempikin voisi toimia, saisi vähän enemmän rouhevuuttaa ja ryhtiä makuun. Toistaiseksi ostokerta jää ainoaksi.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600