Papiujen säilömisen tarve riippuu ihan siitä, kauanko ne kestää käyttää. Jos viikossa juo, niin eivät ehdi huonontua avopurkissakaan. Pidempiä aikoja varten sitten kuiva ja pimeä paikka ja kansi päälle. Vakuumikin auttaa.
No täällä on nyt ensimmäinen 400g satsi menossa ja arvelisin niiden loppuvan ~muutamassa viikossa. Tulevaisuudessa tulee kokeiltua varmasti hasbeania ja jos sieltä sellaiset 1kg/250g pusseissa tilaisi, niin luulen kyllä papujen säilyvän. Pitää paremmalla ajalla lukea hasbeanin oma keskustelu, jotta tietää paremmin miten on fiksua toimia.
Vesiastian tyhjennän vain viikkopuhdistuksen yhteydessä. Muuten vain lisään vettä. Tietenkin jos vesi on niin huonoa, että alkaa kehittää makuja hetkenkin seisoessaan, niin sitten kannattaa suodattaa se ennen keittimeen kaatamista. Esson makuvirheet tulevat kuitenkin pääsääntöisesti likaisesta keittimestä ja likaisesta myllystä. Gruppoa kannattaa puhdistaa vähintäänkin vesihuuhtelulla päivittäin.
Tätä hainkin. Eli jos käyttää keitintä muutamisen kertaa päivässä, niin ei ole aiheellista joka kerta vaihtaa koko vettä uuteen. Eihän sitä tarvitse ihan täyteen laittaa, vaan riittää että enimmäkseen on tuoretta/kylmää vettä.
Maidon vaahdotus on pienillä määrillä tarkempaa, joten kannattaa harjoitella tekniikka sillä isolla kannulla. Voit käyttää harjoitteluun maidon asemasta myös vettä, johon lisäät pari tippaa astianpesuainetta. Yhtä cappuccinoa varten kannattaa sitten tosiaan hankkia pieni kannu. Sillä sujuu kyllä pienenkin maitomäärän vaahdotus, kun homman on oppinut.
Juu tällä hetkellä vaahdotus on lähinnä isompaa pintavaahtoa ja pohjalla lämmintä maitoa, siis aikalailla tyypillistä aloittelijalle luulisin. Hyvät caput noinkin toki on tullut omille makuhermoille, mutta luonteelleni uskollisena jatkuvasti pitää tulla parempaa

Tämän uuden harrastuksen kulku on kyllä itselle ollut varsin tyypillinen. Alkuun luulee, että helpollahan tässä pääsee. Ei muuta kuin keittimet ja myllyt papuineen talouteen ja siitä vain tekemään. No, sitten löyty tämä sivusto ja sitä kautta aivan uusia ulottuvuuksia koko hommasta. Nyt ollaan tilanteessa, että mitä enemmän tiedät, sitä vaikeampaa ja monimutkaisempaa tämä lopulta on. Ehkä siinä on harrastuksen suola, lajista riippumatta..