Tervehdys,
Heti alkuun kiitokset varsin asiallisesta ja informatiivisesta foorumista. Ei ole mikään itsestäänselvyys, että aloitteleva tulokaskin saa ystävällisiä vastauksia mieltä askarruttaviin "peruskysymyksiin". En viitsinyt pistää uutta thrediä pystyyn, joten tässä tulee muutama sellainen kysymys:
a)Miten niitä papuja nyt oikein säilötään?Luin muutaman keskustelun aiheesta ja en saanut selvää vastausta tähän ilmeisen kinkkiseen kysymykseen. Ostin pavut Kaffecentralenista ja pistin ne Etolasta ostettuun vacuumsaveriin. Eli imin ilmaa vege ja pistin kaappiin. Pakastinta en tarvitse, sillä en osta repullista papuja kerralla.
b)Jos teette cappuccinon vain itsellenne, teettekö sen aina isompaan sihtiin?Ilmeisesti juuri kukaan ei käytä yhden kupin sihtiä?Eli siis tuleeko capu tuplaespresson jatkeeksi?Olipa selvä kysymys..
c)Olisi kiva kuulla teidän kahvittelun päivärutiineistä. Ihan vaikka sellainen juttu, että tyhjennättekö vesiastian heti käytön jälkeen, vai vasta seuraavalla kerralla samalla kun laitatte tuoretta vettä? Tämä siksi, koska aloittelijana espresson eri vaiheet eivät tule selkärangasta ja tämäkin suoritus tulee optimoida järkeväksi

d)Kun "vaahdotan" maidon (eli se ei tod. vielä onnistu), mutta kuitenkin.. Teen esim. capun useinmiten 0,6dl kannuun mutta en viitsi maitoa (lidl uht) mitenkään yllinkyllin laittaa, koska viemäriin siitä suurin osa menisi. Melko usein tulee caput ym. tehtyä vain itselle. Voisiko tämä melko pieni maitomäärä olla osasyynä huonoon vaahdotukseen?Olisiko fiksumpaa ostaa kaveriksi pienempi kannu? Tämä kysymys liittyy osin kohdan b-kysymykseen, sillä tuplaespresson jatkeeksi kuppiin ei mahdu maitoa mitenkään valtoimenaan.
Olikohan vielä muuta..No, jos on niin kysyn myöhemmin. On kyllä ollut mukava tehdä omia espressoja, vaikka en mitenkään voi uskoa niitä vielä mitenkään hyviksi. Mutta cremaa on kuppiin tullut 20-25sek uuttoajoilla, ruuvin jälki on puruissa uuton jälkeen ja iskettäessä gruppo tantereeseen alustalle jää aika napakka kakku, joten ei kai ne nyt aiiiivan metsään ole menneet. PIDejä, vaakoja tai weissausta pyrin kaikin tavoin vältellä, koska en haluaisi ihan täysin hurahtaa tähän touhuun..aika näyttää
