Tässä todellakin kokeilemisen arvoinen suklaakakun ohje, resepti löytyy fazerin block-suklaan käärepaperista, mutta ohjeeni on hiukan modattu. Jopa sellaiset henkilöt, jotka eivät oikeastaan makeasta välitä, ovat todenneet että tätä kyllä kelpaisi saada kylään tullessa. Ja usein espanjalaiset kaverit pyytävät mua leipomaan tätä eri tilaisuuksiinsa.
Tarvitset:
250 gr Fazerin block-leivontasuklaata ( tummaa) eli koko levy

1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl Sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
200gr voita
- uuni lämpiämään 200 asteeseen.
-Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään astiassa, ja laita sivuun odottamaan.
-Sulata voi pienessä kattilassa, ja paloittele suklaa joukkoon. Anna sulaa, samalla sekoitellen. Varo ylikuumentamista. Kun sinulla on tasainen "suklaamassa" voit ottaa sen pois levyltä.
-Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, ja lisää joukkoon voi-suklaaseos, sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita varovasti, mitä vähemmillä liikkeillä saat massan sekoittumaan, sen parempi. Hyvä apu tähän on iso puuhaarukka.
Kaada seos vuokaan, joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun. Itse käytän irtopohjallista vuokaa leivinpaperilla, muistaakseni 25cm leveä, ja aika korkea.
Vuoka kuumaan uuniin, ja paista 13 minuuttia. JA vaikka tuntuu, että aika on aivan liian lyhyt ( kakun kuuluisi olla vellovan oloista kypsän pinnan alla) niin kakku ulos, ja viilentymään. Sitten vain suojaat kakkuvuoan vaikka foliolla, ja kakku jääkaappiin. Seuraavana päivänä sitten pääseekin herkuttelemaan, kun kakun löysä sisus on kiinteytynyt suussa-sulavaksi ja tuhdiksi kakuksi. Järkky kaloripommi, mutta ah, niin hyvää!