Näin olen tehnyt jo pienemmilläkin pannuilla, mutta tässä isossa pannussa saa vesi kiehua pitkään että kahvi alkaa tulla läpi.
Hmm, onko se retkikeitin jotenkin supertehokas? Perinteisten kaasuliesien tehojen muistan joskus kuulleni jäävän alle tehokkaimpien induktioliesien. Sillä oletuksella tietysti, että talossa on vedetty modernit sähköt. Vanhassa talossa, jossa on vanhan talon sähkötekniikka, induktion tehot luonnollisesti jäävät siitä, mihin se pystyisi. Jotenkin näin ainakin eräs ex-sähkäri tuttuni asian muotoili.
Toinen potentiaalinen heikko lenkki lienee se adapteri. Ei se ainakaan prosessia nopeuta. Bialetti itse joskus kehuskeli alumiinia sen lämmönjohto-ominaisuuksien vuoksi. Se kuulemma on huomattavasti parempi kuin teräs. Nythän siinä välissä on adapteri, joka ei ainakaan pelkkää alumiinia ole. Jostain webin syövereistä pikaisesti vilkaisemalla löytyi tieto, jonka mukaan alumiinin lämmönjohtavuus on 210 W/Km ja raudan 80 W/Km.
En keksi, miten muuten ongelman kiertäisi kuin jatkaa retkikeittimen kanssa. Kai siitäkin jonkinlaisen ohjelmanumeron voi tehdä...

Ainahan voi toki kokeilla sitä, että pikapikaa kaataa valmiiksi kiehuvan veden Bialettiin ja kokeilee karkeampaa jauhatusta. Eihän siinä menetä kuin korkeintaan vähän kahvia.