Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Miten keitätte Mutteripannulla
(1/39) > >>
caliente:
Itselläni on Espanjasta ostettu 9 tazan Mutteripannu.
Siihen mahtuu 2 mukillista vettä alle venttiilin.
Aina kun keitän liedellä niin tahtoo vain jäädä 1dl vettä pohjalle ja olen esilämmittänyt jo veden tosin en tiedä onko se oikein.
Kun vesi ei enää nouse ylös asti vaikka alhaalla onkin vettä en viitsi odotella koska pelkään että Mokka höyrystyy.
Kyllä kahvi juotavaa on toin Espanjasta kahvikaupasta Colombia Supreno ja Uganda Supreno kahveja jotka mies jauhoi.

Kertokaa miten saan parhaan mokan keitettyä sen tiedän ettei espressoa voi tehdä koska Mutteripannu keittää n.2 barilla eikä 9 barilla.

Salud: Caliente  8)
hipis:
saludos calientes desde España :)

Systeemisi kuulosti aika samantyyppiseltä kuin meillä täällä espanjassa kotona. Jotakuinkin menee näin: (tosin meillä paljon pienempi mutteri, kun kahdestaan juodaan) Eli ensin laitan suodatetun veden vedenkeittimeen ja sen kiehumista odotellessa jauhan pavut aika karkeaksi, olemme päätyneet jopa suodatinjauhatuksesta asteen karkeampaan, mutta makunsa kullakin. Kiehunutta vettä menee mutteriin silmämääräisesti, ja filtteri täytetään puruilla täyteen ja tasataan sormella. Sitten vain hellalle n.keskilämmöllä, ja heti kun alkaa "porista" niin pois hellalta ja kylmä rätti alaosan ympärille, jotta kiehuminen lakkaa. Kahvina toimii milloin mikäkin, aika usein hasbeanin pavut. Jos valmista jauhatusta käytetään, niin on vain yksi ja ainoa vaihtoehto, saimaza natural, mutta valitettavasti ei taida suomen markkinoilta löytyä... Pues eso, espreso q te ha ayudado ;)
Misse:

--- Lainaus käyttäjältä: caliente - Maaliskuu 20, 2009, 22:51:47 ip ---
Kertokaa miten saan parhaan mokan keitettyä sen tiedän ettei espressoa voi tehdä koska Mutteripannu keittää n.2 barilla eikä 9 barilla.


--- Lainaus päättyy ---

Kokeile tällä ohjeella:
http://vimeo.com/2905947, lyhyessä ohjevideossa vuoden 2007 wbc-mestari James Hoffmann neuvoo hänen käyttämänsä tekniikan.

-Mikko-
caliente:
Grasias vuestras respuestas.

Minun MokaPottiin menee 4dl vettä (9 tazaa).
Eilen keitin levy 6 (1-6) 2.5dl vettä ja annoin porottaa mutterin tyhjäksi mokkaa tuli 3dl.
Jos otan Moka Potin heti pois porutuksen jälkeen liedeltä niin mutteriin jää vielä paljon vettä.
Välillä mietin että onko lämpötila liian korkea etten vaan polta jauheita no kai se aika opettaa.
Suomen suodatin kahvi on saman jopa vähän karkeampaa kuin ostamani kahvit Espanjasta missä kauppias jauhoi ne.
Hyvää toi mokka on ja itse pidän mustasta sokerittomasta vahvasta kahvista vaikkei sillä espresson cremaa tulekaan no silloin varmaan pitäis ostaa 9 barin keitin.
Tuo video on ihan selkee.
Tendria´ que practicar y peacticar.

Salud: Caliente  8)

cartman:
 

--- Lainaus käyttäjältä: hipis - Maaliskuu 21, 2009, 00:31:54 ap ---Systeemisi kuulosti aika samantyyppiseltä kuin meillä täällä espanjassa kotona. Jotakuinkin menee näin: (tosin meillä paljon pienempi mutteri, kun kahdestaan juodaan)...
--- Lainaus päättyy ---

Siellä asuessani käytin erikokoisia mutteripannuja. Suurimmalla kävi joskus, kuten kysyjällekin. En malttanut pitää riittävän pitkään levyllä, siinä syy oli. 2 tai 4 tazan pannulla näin ei käynyt juuri koskaan.


--- Lainaus ---Kahvina toimii milloin mikäkin, aika usein hasbeanin pavut. Jos valmista jauhatusta käytetään, niin on vain yksi ja ainoa vaihtoehto, saimaza natural, mutta valitettavasti ei taida suomen markkinoilta löytyä...
--- Lainaus päättyy ---

Paikallisia pienpaahtimoita oli runsaasti, marketteihin ei tarvinnut tyytyä. Mutta kaupan natural-paahdetuista kahveista ei suosikkina ollut USA:laisen Marlboro-konsernin Saimaza, vaan Marcillan Gran Aroma (Sara Lee...). Saimazan 50/50 mezcla taasen oli hyvä valinta, sitä oli kyllä vaikea löytää papuina.
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta