Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394202 kertaa)

JA

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #765 : Marraskuu 27, 2021, 11:53:26 ap »

Moi,

Seuraava kysymys pavoniin liittyen. Onko teillä tapana joka kerta vaihtaa kokonaan uusi vesi keittimeen ennen seuraava kuppia. Vai käytättekö säiliöön jäänyttä kerran kuumennettua vettä vaikka seuraavana päivänä. Vaukuttaako makuun?

Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2496
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #766 : Marraskuu 27, 2021, 12:19:02 ip »

Oho, yllättävä valinta!
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

sumpitpihiseen

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #767 : Marraskuu 29, 2021, 11:04:57 ap »

Olisi aika työmaa vaihtaa aina uusi vesi. Käytän siis samaa vettä, yleensä lisään uutta vettä vanhan sekaan jos säiliö on alle puolillaan. Makuasiaan en osaa vastata, mutta tuskimpa eroa huomaisin.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Mahlkönig Vario

JA

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #768 : Marraskuu 29, 2021, 14:04:38 ip »

Olisi aika työmaa vaihtaa aina uusi vesi. Käytän siis samaa vettä, yleensä lisään uutta vettä vanhan sekaan jos säiliö on alle puolillaan. Makuasiaan en osaa vastata, mutta tuskimpa eroa huomaisin.

Moi,

Joo ajattelen kanssa, että ehkä vähön turhaa hommaa. Täytän tuorella vedellä aina ennen käyttöä. Sitä kuitenkin kuluu, kun lämmittää, laskee kahvin ja huhtelee
Kirjattu

JA

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #769 : Marraskuu 29, 2021, 14:07:48 ip »

Oho, yllättävä valinta!

Tarvitsen satunnaisesti myllyttää kahvia myös pressopannuun, niin siksi valitsin tuon. Näyttäisi saavan myös tarpeeksi hienoa myös espressoon, koska hienoimmalla asetuksella, ei saanut enää kahvia edes painettua kuppiin
Kirjattu

frappu

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #770 : Huhtikuu 04, 2022, 19:44:39 ip »

Europiccola tuli hankittua parin vuoden mutteripannulla keittelyn jälkeen.
Ihan suhteellisen helposti tuolla minun mielestäni onnistuu, jos vaan myllyllä saa riittävän hienoa ja siinä on säädössä riittävän pienet portaat.
Se mikä oli lievä yllätys, niin se miten paljon pitää jauhatusta säätää eri kahvipapujen ja niiden tuoreuden mukaan. Luulin, että kunhan saa jauhatuksen kerran kohdilleen, niin se olisi enemmän tai vähemmän siinä, mutta tuotahan saa olla jatkuvasti säätämässä.
Mukavaa hommaa toki.
Kirjattu

StopThePress

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #771 : Syyskuu 29, 2022, 20:44:15 ip »

Vuoden 1977 europiccolan omistaja ilmoittautuu!  ;D itsellä kun ei ole tuota painemiittaria niin täytyy vähän tunnustellen hakea oikeaa painetta. Jos täällä on muita mutuilijoita niin kauan annatte veden kiehua täysillä ennen kahvintekoa? Itse ehkä minuutin verran, ja ihan hyvää on tullut. Ylipaineventtiili ei tahdo viheltää kunnolla niin siitäkään ei voi oikein arvioida.
Kirjattu

sumpitpihiseen

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #772 : Syyskuu 29, 2022, 21:02:29 ip »

Itse tilasin lämpötilatarrat, jotka laitoin gruppoon (La Pavoni Professional 2001). Vedän shotin yleensä kun grupon lämpötila on noin 80 astetta ja se nousee sitten noin 90 asteeseen kun vivun vetäisee ylös uuttoa varten. Mutuilua se noiden tarrojenkin kanssa on, mutta on auttanut paljon ainakin toistettavuudessa. Omassa Pavonissa on boilerin painemittari, joka asettuu 0,8 barin paikkeille.

Tilasin tarrat täältä, löytyy myös muita varaosia jne:
https://coffee-sensor.com/product/la-pavoni-or-e61-coffee-machine-group-head-temperature-strip-set/
Kirjattu
La Pavoni Professional + Mahlkönig Vario

Hirwi

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 5
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #773 : Lokakuu 19, 2022, 23:05:46 ip »

Hei Pavoni-tuntijat: molykote 111 vai https://www.clasohlson.com/fi/O-rengasrasva/p/30-9781?

Toisekseen, mihinnsitä laotetaan? Ohuesti tiivistysrenkaisiin? Entä muualle? Tiivisteiden päälle vai alle?
Kirjattu

cebba

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #774 : Lokakuu 20, 2022, 21:08:14 ip »

Hei Pavoni-tuntijat: molykote 111 vai https://www.clasohlson.com/fi/O-rengasrasva/p/30-9781?

Toisekseen, mihinnsitä laotetaan? Ohuesti tiivistysrenkaisiin? Entä muualle? Tiivisteiden päälle vai alle?

Molempia kokeilleena suosittelen molykotea, vipua vääntäessä huomasi että se voiteli selvästi paremmin. Itse sotkin sitä tiivistysrenkaisiin ja muoviholkkiin männän asennusta ja liikettä helpottamaan.
Kirjattu

Hirwi

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 5
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #775 : Lokakuu 21, 2022, 01:25:19 ap »

Loistavaa, kiitos. Tänään jo meinasin kipaista Triplan Clasusta hakemassa tuota toista, mutta laitetaan siis Molykote tilaukseen!

Kirjattu