Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394039 kertaa)

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1588
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #600 : Huhtikuu 29, 2016, 22:26:43 ip »

Kun vaahdotat, niin anna sen tsik tsik äänen kuulua "sopivan" aikaa, ei liian pitkään. Sit se pyörrekohta löytyi mulle pillin oikeasta kulmasta, sen verran pidän pilliä maidossa että suutin peittyy ja milli päälle.
On myös hyvä muistaa pyörittää maitoa kannussa reippaasti vaahdottamisen jälkeen, ei meinaan kestä kuin hetki kun kannu on pöydällä itsekseen, niin maito on jo kerrostunut.

Jääkö sulta paljon maitoa kannuun kaadon jälkeen?
Ei sais jäädä, mutta kyllä mulla vieläkin sinne parit ruokalusikalliset (en keksinyt parempaa mittaa) helposti jää.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #601 : Huhtikuu 30, 2016, 18:52:28 ip »

Muistathan pitää höyrysuutinta ihan pinnan tuntumassa kunnes kannu alkaa tuntua lähes kuumottavalta?
Sillai että kuulu tsup-tsup-tsup eli haukkoo ilmaa mukaan sinne maitoon.

Lopussa vasta syvälle tehden mahdollisimman hyvä pyörre.
Kirjattu

Tomsku

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #602 : Toukokuu 01, 2016, 17:40:26 ip »

Jostain ohjeesta luin, että pidetään se siinä pinnassa siihen asti, että maito on 30 asteista, ja olen sitä mittarilla seurannutkin. Sitten olen aina työntänyt pillin kannun pohjaan, joten täytyy kokeilla tuota, että jättää sen ihan siihen pinnan tuntumaan, mutta pinnan alle, ettei se enää harpo uutta ilmaa sinne mukaan :)
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2077
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #603 : Toukokuu 01, 2016, 20:08:54 ip »

Joo pilli pohjassa ei välttämättä tuota kunnon whirlpoolia.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Tomsku

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #604 : Toukokuu 02, 2016, 15:58:30 ip »

Jätin pillin melko pintaan ja maito lähti pyörimäänkin aika vinhasti, mutta nyt sain itse asiassa tavallista vähemmän vaahtoa.. Tosin nyt oli eri maitokin, Valion luomutäysmaito, normisti käytän Juustoportin vapaanlehmän täysmaitoa. Rasvaprosentit pitäisi olla samat..

No tänään taas uus yritys :)
Kirjattu

anis

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 14
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #605 : Toukokuu 25, 2016, 11:17:45 ap »

Luksus-asuntoihin huippudesignia:

http://www.luminary.fi/#design/2
ja kuudes kuva
Kirjattu

Untuva

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #606 : Toukokuu 27, 2016, 00:26:12 ap »

Maidon vaihto vaikkutti varmaan eniten vaatoutumiseen, koska Valion luomumaitoja ei homogenoida ja valion sivulla myös lukee että sen luomu täysmaidon rasvapitosuuta ei vakioida eli siinä on luontaista kausi vaihtelua.
Kirjattu

asillanp

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 29
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #607 : Toukokuu 28, 2016, 13:14:11 ip »



Pikku ongelma
LaPavoni Millennium kone lämpeää normaalisti, mutta vaahdotusvaiheessa paineet laskee ja kone sammuu. Ei lähde päälle katkaisijaa napsuttelemalla.
Viimeksi teki saman ja sanoin koneelle et "osaan minäkin" ja annoin olla sen omissa oloissaan ṕari viikkoa. Tänään ajattelin tutkia koneen sähköpuolta, mutta sehän toimi ja tein kahvit. Vaan vaahdotus vaiheessa kone sammui taas ja paineet laski.
Ennen ongelmaa kone oli paloina huollon vuoksi ja myös sähköt oli irti. Kone on renontin jälkeen toiminut normaalisti hetken aikaa. Sänköt pitäisi olla oikein asennettu,  netistä tosin löytyi aika monta tapaa kytkennälle.. Kone on yhdellä on off kytkimellä ja isolla säiliöllä varustettu malli....
Lämpösuojan lisäksi olisiko muita osia, jotka katkaisevat koneesta virrat?

Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #608 : Toukokuu 28, 2016, 14:03:28 ip »

Lämpörele on ainoa, mikä katkoo virtaa siten, että se ei lähde hetkeen päälle. Pressostaatti katkoo virtaa myös, mutta se on paineriippuvainen ja lähtee taas käyntiin kun paine boilerissa vähän laskee, mikäli toimii oikein. Muita virrankatkojia pavonissa ei pitäisi olla.

Oletettavasti lämpörele katkoo liian aikaisin. Joko kytkennässä on jotain häikkää tai sitten lämpörele on vioittunut.
Kirjattu

asillanp

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 29
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #609 : Kesäkuu 14, 2016, 11:51:45 ap »

Vika löytyi lopulta sähköjohdosta. Vedonpoistaja on teräväreunainen ja saattaa katkaista karvan. Itse hieman pyöristelin ja avarrain vedonpoistajaa.
Huomasin myös, että lämmöt vaeltaa 08 - 1.25 välillä. Irrotin lämpötermarin ja sen sisällä oli hhuomattavan paljon kahvin purua. Putsattuani termarin, lämpö liikkuu 08 - 1 välillä.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 13, 2016, 18:29:06 ip kirjoittanut asillanp »
Kirjattu

asillanp

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 29
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #610 : Heinäkuu 23, 2016, 23:03:38 ip »

Kukas se kiertoon laittoi...

Kirerrätyskeskuksen elektroniikka roskiksessa näkyi LaPavoni Millennium ja minä kyselemään saisinko se sieltä ottaa. "ei" sanoi ensimmäinen virkamies ja minä mietin mitä seuraavaksi. Viimein löytyi 10 min muun höpötyksen jälkeen uusi mies, jolla ei ollut mitään sitä vastaan et otan jos tartten. Lähdimme yhdessä roskikselle joka oli nyt tyhjä. Rullakot ja roskikset oli nostettu autoon, joka enää peräluukun sulkemista vaille valmiina lähtöön. Hetken mietin,  et miten kuskia lähestyisin ja vetäsin oikeasta narusta. Sain hakea koneen autossa olevasta roskiksesta, jos en riko itseäni. Löytyihän kone lopulta, mutta siitä puuttui allaskaukalo sekä suodatinkahva (jos jollain kyseiset osat ylimääräisinä, niin ostan) Vesisäiliön o-rengas oli vielä pyöreä, vaadottimen o-renkaissa vielä puhtaat rasvat jne. Kone näytti käyttämättömältä kaikin puolin ja se tuntuu sekä käyttäytyy eri tavalla kuin vastaava koneeni.
Usein olemme kavereiden kanssa miettineet, miten paljon hyvää tavaraa tulee kierrätyskeskuksiin ja miten vähän sitä hyvää tavaraa päätyy myyntiin... Outokummun roskalavoja vartioidaan kuin suurtakin aarretta ja toiselle kelpaavaa tavaraa ei saa edes rahalla lavoilta ottaa...Minulla nyt kyllä kävi älytön säkä ;-)
Kirjattu

Ritva

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #611 : Elokuu 03, 2016, 16:44:19 ip »

Foorumilla uusi täällä haluaa tietää mikä kahvimylly toimii hyvin Lapavoni Euripiccolan kanssa?
Ajatuksissa olisi Ascaso i mini tai vastaava. Myllyn budjetti on 250€ tienoolla.

Mikä muuten on suurin ero Europiccolalla ja Prolla?

Tuli kahvikoneen päivitys ajankohtaiseksi ja Lapavoni mielyttää silmää eniten  :)
Lueskelin foorumia edestakaisin löytämättä "suoraa" vastausta, voi tietysti olla että silmissä vilisi ja jäi näkemättä, mutta apua!

Ajattelin tilala koneen lagondola.it - nettikaupasta. Silellä ei näkynyt Ascason myllyjä ollenkaan, nikähän olisi vastaava?

Etukäteen jo kiitos kaunis jos joku ehtisi vastaamaan!
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #612 : Elokuu 03, 2016, 18:53:16 ip »

Pro on isommalla boilerilla ja paine mittarilla varustettu.

Mittari on melko turha mutta isompi boileri voi tulla tarpeeseen.
Kirjattu

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #613 : Elokuu 03, 2016, 20:23:46 ip »

Lainaus käyttäjältä: Ritva
Ajatuksissa olisi Ascaso i mini tai vastaava. Myllyn budjetti on 250€ tienoolla.

Juuri tuolla myllyllä pärjäilen. Ja kun ostat saman värisen kuin keitin eli kiillotettu alumiini, niin näyttää nätiltä vierekkäin. Osta samalla kunnon tampperi 51mm ja knockbox, jos ei jo ole. Ainoa ongelma Pavonin kanssa noilla myllyillä on se, että alussa menee hieman ohi puruja kahvasta, kun Pavonin kahvan suodatin on niin kapea. Mutta kun tulee rutiinia, alkaa sotkukin vähentyä.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

Tomsku

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #614 : Elokuu 03, 2016, 21:05:13 ip »

Mulla myös iMini Pavonin kanssa. Tuo purujen sotku minkä Tuomas mainitsi on ainoa ongelma mitä keksin.

Olin muutenkin tulossa kirjoittamaan tänne ahaa-elämyksestäni koskien maidonvaahdotusta. Olen koko Pavoni-kauden tässä saanut korkeintaan keskinkertaista maitovaahtoa, sattunaisia yksittäisiä kertoja täydellistä mikrovaahtoa. Miettinyt missä vika. Lukenut oppaita. Katsonut videoita. Kunnes sitten näistä loputtomista "troubles frothing milk with Pavoni" topiceista H-B:ssa luettuani ne läpikotaisin - yksi postaus muutti kaiken: pidä kannu pöytätasoon nähden samassa linjassa ( = suorassa), älä kallista. Kallistaminen nähtävästi liittyy yksireikäiseen vaahdotuspäähän, mutta Pavonissa on kolmireikäinen. Reiät ovat suunnattu siten, että maito vaahtoutuu erittäin helposti ja siihen muodostuu voimakas pyörre. Nyt, kerta toisensa jälkeen melkein liiankin kovaa vaahtoa. Koostumus muistuttaa melkein kovaa valkuaisvaahtoa. Ihan ällistyttävä muutos 20 asteessa kannun kulmassa.
Kirjattu