Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394144 kertaa)

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 172
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #555 : Helmikuu 01, 2016, 19:36:59 ip »

Pimeässä tai valossa, tuskin sillä väliä on. Netti täynnä viisaampien tietoa.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #556 : Helmikuu 01, 2016, 19:43:13 ip »

Pimeässä tai valossa, tuskin sillä väliä on. Netti täynnä viisaampien tietoa.

Googlailin. Mielenkiintoista.

Jos nyt ymmärsin oikein, niin jos esine on todella musta (myös lämpösateilyn taajuuksilla, eikä vain silmän taajuuksilla) niin se tosiaan luovuttaa enemmän lämpöä myös pimeässä, kun ympäröivä ilma on kylmempi. Tietysti hankalampi selvittää minkä värinen se esine on noilla aallonpituuksialla sillä silmille musta esine voi olla niillä aallonpituuksilla vaikkapa valkoinen tai musta eikä sitä voi silmillä nähdä.

#IStandCorrected

Eriasia vielä kuinka merkittävästä erosta on kysymys jos aurinko ei suoraan siihen esineeseen paista. Veikkaisin käytännössä merkityksetöntä.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #557 : Helmikuu 01, 2016, 20:10:30 ip »

Erot on käytännössä täysin mitättömiä. Ei niitä voi mitata millään mittarilla.

Mustan kappaleen säteilystä on vaikka kuinka paljon tavaraa netissä, mutta ei sillä ole kamalasti tekemistä mustaksi maalatun alumiinikimpaleen kanssa. Musta kappale on absoluuttisen musta, sellaista ei oikeastaan ole olemassa.
Sikäli homma on mielenkiintoinen, että monissa sovelluksissa päästään riittävän lähelle totuutta kun ajatellaan käsillä olevan kappaleen olevan musta kappale. Näin esim. arvioidaan tähtien säteilyspektreistä niiden lämpötilaa yms.

Mutta kyllä, musta kappale säteilee tehokkaammin kuin muut.
Kirjattu

BaW89

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #558 : Helmikuu 16, 2016, 13:18:07 ip »

Tervehdys kaikille uusi jäsen täällä joka etsii käytettyä La pavoni proffaa ja kysyisinkin että saako suomesta mistää tuota tiiviste sarjaa. Laitoin kaffecentralille mailia aiheesta mutta eivät ole vielä vastanneet. Huomasin tuolta espressoserviceltä noita ainakin löytyvän mutta ovat hinnat noussee jonkun verran siitä mitä ketjun alkupuolella ilmoitellaan, ja olisihan se hyvä kotimaista liikettä kannattaa.  Kuhan laitteen löydä niin tulen esittämään vielä paljon tyhmempiäkin kysymyksiä laitteeseen liittyen  ;D
Kirjattu

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #559 : Helmikuu 16, 2016, 21:29:44 ip »

Kuhan laitteen löydä niin tulen esittämään vielä paljon tyhmempiäkin kysymyksiä laitteeseen liittyen  ;D

Onnea metsästykseen. Itse ostin kolme viikkoa sitten vastaavan koneen ja Itä-Suomalaisena metsästys kesti kolme vuotta. Muutama kauppa meni sivu suun, kun olin myöhässä tarjoamassa ja muutama, koska myyjä ei jaksanut odottaa, kun en ihan seuraavana päivänä olisi tullut konetta hakemaan.

Eli nopeasti kannattaa ilmoituksiin reagoida ja päivittäin ilmoituksia täällä ja nettimyyntipaikoissa kytätä. Tori.fissä aika säännöllisesti pavoneita pyörähtää, mutta äkkiä ne menevät myös.

Kannattaa lukea tämä ketju pariin kertaan läpi ja hankkia hyvä mylly. itse olen saanut kolmen viikon aikana pääasiassa ihan ok "shotteja" aikaiseksi. Välillä myllyä pitää hieman säätää, etenkin kun papulaatu vaihtuu. Paahdon pitää olla tuoretta. Markettipavut voi unohtaa kokonaan. Muutama taivaallinen makuelämyskin on seassa ollut ja toisaalta pari shottia on mennyt pipariksi, kun innostuu ja ajattelee kaiken aina sujuvan. Sitten ei olekaan tarpeeksi huolellinen ja älyää jo vipua painaessa, että nyt ei ole tarpeeksi vastusta ja kahvi on kanavoitunut.

Eli, hyvä laite tehdä espressoa, jos tykkää hieman puuhastella ja ei haittaa se, että koneen kanssa pitää häärätä ennen ja jälkeen makunautinnon.

Ilmoittele, mitä vastaavat KC.stä tiivisteiden osalta. Minäkin mielellään tukisin suomalaista yritystä. Tiivisteet pitänee vaihtaa kevään kuluessa minunkin.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #560 : Helmikuu 16, 2016, 23:44:40 ip »

Kyllä markettipavutkin Pavonilla menee siinä missä millä tahansa muulla keittimellä kunhan mylly on kunnossa.
Toki makuelämykset ovat vähissä, mut esim Lavazza Qualita Rossa sunnuntaiaamuna vie välittömästi ajatukset Italiaan.

Mutta on totta että laite on herkkä jauhatukselle ja suosittelen portaatonta säätöä.

Mulla on viimeaikoina ollut jauhatus enempi liian hienoa ja pitkästä aikaa olen saanut keittimen tukkoon etsiessäni tiukkaa uuttoa. Nämä toki tuoreella Mokkamestareiden Yirgacheffellä.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #561 : Helmikuu 17, 2016, 07:06:09 ap »


Mutta on totta että laite on herkkä jauhatukselle ja suosittelen portaatonta säätöä.

Jollain tavalla herkempi jauhatukselle kuin tavalliset sähkökäyttöiset espressokoneet?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 17, 2016, 10:02:44 ap kirjoittanut PaljonMaitoa+VahvaaKahvia »
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #562 : Helmikuu 17, 2016, 09:30:35 ap »

Jollain tavalla herkempi jauhatukselle kuin tavalliset säkökäyttöiset espressokoneet?

En sanoisi, että herkempi. Itsellä ei ole paljoakaan tarvetta myllyä säädellä. Kahvijauheen määräkin vaikuttaa kahvan painettavuuteen, kuten "tavallisessa" koneessa uuttoaikaan.
Mikko taas täällä työmaalla käydessään tapaa sanoa, että en oikein taida pitää espressosta... Eli kyllä Pavonilla tulee kahviin pyöreämpi ja -ei -niin -tiukka maku. verrattuna kotikoneeseen.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

BaW89

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #563 : Helmikuu 17, 2016, 13:29:05 ip »

Tulipa vastaus tuolta kaffecentralista, elikkäs pavonin tiiviste sarja maksaa 60€ ja etukäteen kun on yhteydessä tuohon Olli Anttoseen niin saa tiskille nimellä tiivisteet varattua noudettavaksi, postituksista en tiedä mutta maililla selvinnee. Meni nimittäin miehella mailiin vastaamiseen noin 2 min kun laitoin suoraan hänelle mailia. Nyt sitten jatkuu sopivan yksilön metsästys  ;D
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #564 : Helmikuu 17, 2016, 13:54:15 ip »

^^Tinuri tuon oman ajatukseni pukikin ehkä paremmin sanoiksi.

Varmasti pumpullisiin laitteisiinkin jauhatus on yhtä tärkeä, mutta Pavonissa sen huomaa konkreettisemmin jos hauiksesta loppuu vääntö.
Ja vääntö loppuu kun etsii juuri sitä tiukempaa uuttoa, keittimen  lämpenemiselläkin tuntuu olevan merkitystä yllättävän paljon.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #565 : Helmikuu 17, 2016, 14:57:47 ip »

^^Tinuri tuon oman ajatukseni pukikin ehkä paremmin sanoiksi.

Varmasti pumpullisiin laitteisiinkin jauhatus on yhtä tärkeä, mutta Pavonissa sen huomaa konkreettisemmin jos hauiksesta loppuu vääntö.
Ja vääntö loppuu kun etsii juuri sitä tiukempaa uuttoa, keittimen  lämpenemiselläkin tuntuu olevan merkitystä yllättävän paljon.

Itse hallinnoin lämpöä siten, että valutan hitaasti vettä gruposta. Sitten, kun tulee ensimmäinen "pikku roiskahdus", on lämmöt justiinsa hyvät. Sitten vaan nopea sihdin kuivaus, kahvijauhe ja uutto. Se, kuinka kauan kone on ollut lämpeämässä, vaikuttaa valutettavan veden määrään. Yleensä se on noin desin luokkaa. Taannoin mulla oli myös pre-millenium, mutta en osaa sanoa, päteekö neuvoni siihen. Sen kanssa en koskaan tullut sinuksi. Välillä sain hyvää ja toisinaan huonoa, enkä jaksanut paneutua riittävästi sen sielunelämään.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #566 : Helmikuu 17, 2016, 20:02:34 ip »

Itse hallinnoin lämpöä siten, että valutan hitaasti vettä gruposta - - Yleensä se on noin desin luokkaa.

Itselleni on tullut vastaava rutiini. Huomasin, että ilman sihdin lämmitystä tulee viileä juoma kuppiin. Samalla toki lämmitän kupinkin. Jos keitän vain itselle, niin vajaa desi (ei enempää mahdu) yhteen espressokuppiin ja kahdelle desin  verran yhteensä kahteen kuppiin (puolilleen). Silloin eka shotti on oikein hyvä, toinen hyvä jne... Kolmas ja neljäs kaipaa välillä vähän jäähdyttelyä.

Parhaat maut tulee kyllä tiukoista ja ristreton kokoisista uutoista. CoffeeGeekin artikkelin mukaan olen doppioon valuttanut ensin esiuuton pohjanpeittoon ja sitten täyttänyt grupon uudelleen ja painanut loppuun saakka. Sillä saa ihan hyvän, mutta toki erillaisen juoman aikaiseksi.On nuo ristretton pituiset juomat kyllä aika nektaria :P ei muuta  kuin iltakahvin keittoon...



Ja hyvähän siitä tuli. Kuva ei tee oikeutta, kun otin kännykällä ja tuo ledivalo keittiötason yllä aiheuttaa heijastuksia. Tummempi on oikeasti creman väri. 50 % Brasilia Daterra reserva ja 50% Etiopian Gardeja forest Lekempti Natural prosesoituja molemmat. Ihana maku vieläkin suussa. Pitäisi joskus punnita noita uuttosuhteita. Sen kyllä tuntee "hauiksessa" milloin on palaset kohdallaan - sopivasti vastustusta vivussa. Saa käyttää voimaa, mutta ei tarvitse hampaan irvessä painaa. Niin ja tämä on siis tuolla doppiotekniikalla uutettu - silti aika paksu ja täyteläinen juoma kupissa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 17, 2016, 20:39:05 ip kirjoittanut Tuomas »
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #567 : Helmikuu 19, 2016, 08:59:01 ap »

Kaksi kysymystä kokeineille "pavonisteille"-

1. En ole jaksanut grammamäärää mittailla, mutta montako grammaa millenium Pavonin omistajat saatte keskimäärin menemään sihtiin kahvia? Premilleniumissa se on kai ollut 12 gramman luokkaa, mutta tässä kaiketi enemmän. Juomaa punniten tekniikalla, jossa ensin painetaan kahvaa alas, että tulee hieman kahvia kupin pohjalle ja sitten vipu uudestaan ylös ja täysi grupollinen kuppiin on tuottanut 30 grammaisia juomia. Eli puruja lienee 13 - 14 grammaa. Hieman alle 45% menee suhde jos 13 g. Juoma on kyllä erinomaisen makuinen. En ole vain mitannut grammoja laiskuuttani, kun on tuo sihti niin tiukasti kiinni.

2. Vaahdotus on vielä hakusessaan. Pyrkii tulemaan liian isoa kuplaa, jota en saa hajotettua tasaiseksi millään. Millaisella volumilla annatte höyryn tulla? Manuaali sanoo kolme täyttä kierrosta = hana kokonaan auki. Toiseksi onnistuuko vaahdotus tuolla kolmireikäisellä höyrypillillä? En ole sitä vaihtanut, kun CoffeeGeekin artikkelissa sen kehuttiin toimivan hyvin mikrovaahdon aikaansaamiseksi.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #568 : Helmikuu 19, 2016, 10:33:26 ap »

1.  Noin 16 grammaa menee tuplaan.
2.  Höryssä on vsin yksi asento = täysi
Kirjattu

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #569 : Helmikuu 19, 2016, 10:51:14 ap »

1.  Noin 16 grammaa menee tuplaan.
2.  Höryssä on vsin yksi asento = täysi

1. Jep, jaksoin sitten itsekin mittailla aamu Cappua keitellessä. Sain tulokseksi 15 grammaa, mutta hirmu korkeaa kekoa en jauhanut sihtiin. Eli keskimäärin 50 % brewing ratiolla mennään. Oikein hyvä siis - ilmankos juoma maistuu.

2. Tekniikkakysymys siis. Ei muuta kuin harjoitusta kehiin.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini