Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 433111 kertaa)

Salzi

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #495 : Heinäkuu 09, 2015, 15:19:36 ip »

Kuinka paljon kupin muoto vaikuttaa makuun? Alkoholipitoisten juomien kanssa vaikutus on todella iso, mutta miten on kahvien kanssa?

Jauhatusta pykälän karkeammaksi niin että kahva menee aavistuksen helpommin pohjaan tuntui tuovan makuja lisää ilman vetisyyttä. Edelleen puruja 9g, joka tuntuu olevan aika passeli määrä näiden kokeilujen perusteella.

Täytyy sanoa etten ole koskaan aiemmin päässyt kahvitaukoa pitäessä näin hyvin irti työjutuista kuin Pavonin kanssa tämän puolen vuoden aikana. Melkein jokaisen kahvinkeiton aikana saa ajatukset muualle rituaalia suorittaessa. Rentouttavaa aina paitsi sillon kun ottaa kahvan liian hätäisesti irti ja sotkee kahvaan jääneellä paineella kaiken pitkin :D

Saako premilleniumiin nakukahvaa? Onko siitä hyötyä?
Kirjattu
Premillenium La Pavoni Professional PLH. Compak K3 Advanced Touch. Hyviä papuja.

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #496 : Heinäkuu 09, 2015, 19:47:31 ip »

Kuinka paljon kupin muoto vaikuttaa makuun? Alkoholipitoisten juomien kanssa vaikutus on todella iso, mutta miten on kahvien kanssa?

Espressossa creman suhde on ainakin erilainen ja siten pintaala ja kuinka se tulee suuhun vaikuttaa. Capuccinossa taas maitovaahto tekee saman. Eli reunan muodolla ja pintalan suhteella tilavuuteen väittäisin olevan vaikutusta, mutta alkoholin tapaan muodolla väittäisin ("musta tuntuu"-menetlmällä) olevan vähemmän merkitystä.

Lainaus
Jauhatusta pykälän karkeammaksi niin että kahva menee aavistuksen helpommin pohjaan tuntui tuovan makuja lisää ilman vetisyyttä. Edelleen puruja 9g, joka tuntuu olevan aika passeli määrä näiden kokeilujen perusteella.

Uuttosuhde olennainen. Vetisyyttä ja kirkeryyttä voi kokeilla vähentämällä läpiajetun veden määrää vaikka pitää kahvin määrän samana? Niinkuin Ristretompi.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #497 : Heinäkuu 09, 2015, 22:20:50 ip »

Kyllä europiccolalla cremaa tulee,  saanti riippu papulaadusta ja tuoreudesta.

Tosin suurin osa mulla ilmestyy vaahtomaisena uuton lopussa.
Kirjattu

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #498 : Heinäkuu 14, 2015, 15:42:29 ip »

Hei,

Tässä on nyt itsellä La Pavonin laitto jo pidemmän aikaa ollut mielessä. Sellaista tuli kuitenkin luettua, että joissain laitteissa pitää esim. maidon vaahdottamisen jälkeen odotella grupon jäähdyttelyä / uudelleen lämmitystä yms. pitemmänkin aikaa. Itsellä tulee juotua myös latteja ja cappuchinoja, joten miten esim. perus Europiccolan kanssa, joutuuko venailemaan pitkiä aikoja espresson laskun jälkeen, jotta voi maidon vaahdottaa? Ja loppuuko tuosta Europiccolasta kuinka nopeaa vesi, että saanko sillä tehtyä vaikka kaksi isoa lattea ilman, että pitää välissä odotella grupon jäähdyttelyt ja veden lisäämiset ?

Lisäksi minua kiinnostaa, että mikä olisi hyvä ja kohtuuhintainen sähkömylly Pavonille kaveriksi ?
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #499 : Heinäkuu 14, 2015, 20:21:09 ip »

Moi,

Kaksi tuplaa on sopiva kerta-annos europiccolalle. Mun mielestä vasta siitä eteenpäin tarvii aloittaa jäähdytyskikkailu, esim upottaa kahva hetkeksi kylmään veteen tai kääriä märkiä rättejä grupon ympärille. Joksisella on omat kikkansa.

Post-millenium mallissa pressostaatti guolehtii boilerin paineesta niin, että normi shotin uuttamisen jälkeen voi välittömästi aloittaa vaahdotuksen. Jos boilerissa on vettä niin potkua riittää kyllä kahteen kapuun.
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #500 : Heinäkuu 14, 2015, 20:28:10 ip »

Ai niin mylly: siitä europiccola on tarkka.
Sanoisin että myllyyn joutuu laittamaan jopa enemmän rahaa kuin keittimeen.

 Säädettävyys pitää olla pienin askelin tai mielummin portaaton. Selaa tätä ketjua aiemmin. Hyviä on ainakin Mazzer mini stepless, Macap M4D  ja muut stepless mallit, Mahlköng vario sekä monet muut hieman kalliimmat aparastit.

Mä aloitin 50 eur Hario Skertonilla, mutta sen kanssa joutui välillä kikkailemaan ja muuttamaan jauhatuskarkeutta kesken annoksen.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #501 : Heinäkuu 14, 2015, 21:12:02 ip »


Säädettävyys pitää olla pienin askelin tai mielummin portaaton. Selaa tätä ketjua aiemmin. Hyviä on ainakin Mazzer mini stepless, Macap M4D  ja muut stepless mallit, Mahlköng vario sekä monet muut hieman kalliimmat aparastit.

Jos tahtoo aluksi halpistella, niin Ascaso i-Mini se on portaaton ja tarkka.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

LasSim

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #502 : Heinäkuu 16, 2015, 15:24:49 ip »

Terve! Kiitoksia hienosta palstasta.

Uusi Professional ollut nyt vuorokauden käytössä ja ihmetyttää kovasti, onko normaalia, että painemittari ja lasiputkivesimäärämittari täyttyvät konetta lämmittäessä höyrystä ja päästävät hieman höyryjä uloskin?
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #503 : Heinäkuu 16, 2015, 18:02:38 ip »

Tämä käy aina kun täyttäessä kaadat hieman ohi jolloin ulkopinnoilta vesi höyrystyy mittalasin ja sen suojana olevan pleksin väliin.

Jos ilmiö toistuu vaikka veden kanssa et ole lotrannutkaan, niin mittalasin ylä- tai alatiiviste pitää kiristää.
Kirjattu

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #504 : Heinäkuu 28, 2015, 09:00:59 ap »

Osaako joku sanoa mille ajanjaksolle osuu Saecon valmistamat La Pavonit ? Koitin googletella vaan ei tunnu löytyvän oikein informaatiota. Olisi yksi kappale myynnissä ja kun kysyin myyjältä, että onko pre millenium niin vastasi, että "Its the Modell build under the saeco regime". Ilmeisesti siis ennen 2000 lukua, mutta kiinnoistaisi tuo tarkempi aikahaarukka?
Näissä ilmeisesti pitää jäähdytellä välissä jos meinaa käyttää myös höyrytystä ? Toisaalta luin myös, että 1995-2000 tehdyissä laitteissa on kuparit kuparia eikä kuparoitua rautaa yms. ja että niissä olisi muutenkin kestävämpiä osia:

 "I think the design of the 2000- group is excellent, but very badly executed. It uses a plastic sleeve liner that cannot last for decades like it should. The glass temperature of the polymer used for this is about 85 degrees. Polymers are NEVER suitable for high precision machines and an espresso machine is a rather high precision machine. "

Onko tästä foorumilaisilla mielipiteitä ?

EDIT: Tämmöisen löysin missä on Saeco valmistajana ja ensimmäinen myyntipäivä 2003, joten olisiko sittenkin milleniumvehkeitä: http://www.amazon.de/Saeco-Europiccola-Lusso-La-Pavoni-Espressomaschine/dp/B00007ELT4
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 28, 2015, 13:10:56 ip kirjoittanut nassekova »
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #505 : Heinäkuu 28, 2015, 15:02:15 ip »

Jos tuota linkin sivua katselee, niin masiinan kuva on pre millenium (49 mm sihti ja kapea grupon yläosa).
Kutenkin "asiakkaat, jotka ostivat.." tarjoaa mukaan 51 mm tampperia?

Itse olen tehnyt kahveja molemmilla grupon malleilla ja sanoisin, että ei tuossa uudessa, isommassa grupossa ole mitään moittimista. Pikkugruppoisessa ehkä oli.

Piccalolla en vaahdottele, mutta en näe mitään syytä jäähdytykseen ennen sitä.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #506 : Elokuu 06, 2015, 20:33:06 ip »

Pavoni tuli eilen ja nyt kun on n -määrä videoita katsottu alkaa shotti olemaan kohdillaan ja maitokin jo vaahtoutuu hyvin! Alkoi vain ihmetyttämään kun tuntui, että tampperi (48mm) jätti reunoilta melko paljon ottamatta, joten mittasin sihdin. Saksalainen myyjä puhui, että tässä mallissa ei olisi termostaattia, joten oletin, että on pre-millenium model. Sihti on kuitenkin 51mm ja tuossa on myös irroitettava höyrypää, mikä ilmeisesti myös on post-millenium malleissa ? Ohessa vielä pari kuvaa. Olisin avannut tuon pohjan ja etsinyt vuositarraa, mutta minulla on vain normaaleja torx-päitä ja tuohon pitäisi olla joku mystinen torx, missä on keskellä reikä  ??? Osaako joku suoraan kuvista kertoa kumpikohan malli on kyseessä ? Ei sillä, että se vaikuittaisi niin hirveästi, mutta olisihan tuo kiva tietää :) 
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #507 : Elokuu 06, 2015, 21:21:54 ip »

Näyttäisi olevan tuo ns välimalli isommalla grupolla mutta ilman pressostaattia.
Keitinhän on kehittynyt useammassa vaiheessa ja tuollaista tehtiin joskus vuosituhannen vaihteessa.

Pohjan avaamiseen tarvitset tosiaan tuon reijällisen torx avaimen niitä saa biltemasta tai ohlssonilta.
Kirjattu

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #508 : Elokuu 06, 2015, 22:25:39 ip »

^^ Kyllä tuo gruppo näyttää pre-millenium versiolta. Siihenkin (tai sen kahvassa käytettyyn koriin) menee muistaakseni hiukan yli 49mm tampperi, eli ei ihme jos 48 millinen on hiukan väljä. Mutta ei se pieni väljyys ole välttämättä iso ongelma.

T. Teme
Kirjattu

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #509 : Elokuu 06, 2015, 22:48:31 ip »

Juu katselinkin http://www.home-barista.com/levers/identifying-year-of-la-pavoni-europiccola-millenium-t9707-30.html linkissä olevia kuvia ja kyllä nuo jyrkät reunat viittaisivat siihen pre-millenium gruppoon. Eipä sillä, hyvin tuollakin 48mm tampperilla sain kakun tiiviksi yms. Aloin vain miettimään, kun jäi tosiaan pari milliä ainakin rakoa reunuksille että onko sittenkin isompi gruppo.
Kirjattu