Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394047 kertaa)

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1530
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #480 : Huhtikuu 24, 2015, 23:37:06 ip »

Ei tää ny niin ryppyotsasta voi olla. Kuha höpistään sellasesta, joka on kiinnosta kiviäkään muuta ku totaalisesti kahviin hurahtaneita. ja vähän asioista sen ympäriltä.

Vaikea olla eri mieltä tästä, mutta kyllä se joillekin tuntuu olevan (ei välttämättä ihan täkäläisellä foorumilla) elämän ja kuoleman asia.

Itsekin toki suhtaudun kahviin ja eritoten espressoon äärimmäisellä nipotuksella, mutta silti haluan korostaa, että se on mielestäni lähinnä 'elämän asia'.
Mitään syytä peruspessimismiin ei pitäisi olla, mikäli vaan perusasiat espresson (tai minkä tahansa kahvin) valmistuksessa ovat kunnossa. ;)
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #481 : Huhtikuu 25, 2015, 00:34:41 ap »


Itsekin toki suhtaudun kahviin ja eritoten espressoon äärimmäisellä nipotuksella

Joo siis itse suhtaudun omaan kahviin nipotuksella, mutta muiden kahveihin en. Jos en tykkää kahvista, niin voin olla kokonaan juomatta. Kofeiini addiktio on kurissa niin, että jos en saa edes kohtuullisen makuista kahvia, niin voin olla kokonaan ilmankin.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 34
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #482 : Huhtikuu 25, 2015, 17:52:17 ip »

Back in businness

Innolla ootan uutta lähetystä Louhenpajalta...

Oliks kellää custom-kahvoja tms juttuja noissa Pavoissa? Ihan vaan kunhan kyselen...

Tosta ylläolevasta jos laskis 1+1 ni mitähän sais... Hehee almost totally fullcustom tietty

Ja alkavan kesän kunniaksi nudis...eiku nakukahvakin tulolla, hiphei... Se et onko siitä mitää hyötyä ni en tiä... Osaaks kukaa sanoo jooei?
Kirjattu

markansuutari

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #483 : Toukokuu 11, 2015, 13:34:43 ip »

Lasiputki falskaa

Tuo minun Europiccola (millenium) on selvästi teknisen käyttöikänsä päässä ja ohikin koska joka paikasta vuorotellen paineet karkaavat. Onneksi kaiken voi korjata ja kaikki kannattaa korjata (ja mielellään itse).

Kuinkahan kireälle sen vedenkorkeus-lasiputken tiivisteet uskaltaa kiristää, kun tuntuu vähän tihuuttelevan?

 (ja pakollinen disclaimer muille säätäjille: lasiputkeen eikä edes sitä suojaavaan muoviputkeen EI SAA kajota kun kone on kuuma, palohaava/sirpaleriski).

Muoks: avasin muoviputken ja kiristin puolen kierrosta, lakkasi vuotamasta. Ei hirveän kireälle tarvinnut vetää.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2015, 10:14:00 ap kirjoittanut markansuutari »
Kirjattu

markansuutari

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #484 : Toukokuu 13, 2015, 10:11:40 ap »

Joo siis itse suhtaudun omaan kahviin nipotuksella, mutta muiden kahveihin en. Jos en tykkää kahvista, niin voin olla kokonaan juomatta. Kofeiini addiktio on kurissa niin, että jos en saa edes kohtuullisen makuista kahvia, niin voin olla kokonaan ilmankin.

Tämä on hyvä asenne! Minä taas olen ajatellut että kotona juodaan ja tarjotaan hyvää kahvia, mutta jos töissä tai auton ratissa tarvitsee vähän piristystä niin kyllä se automaattisumppi pahvimukissakin menee ihan hyvin.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #485 : Toukokuu 13, 2015, 10:40:58 ap »

Tämä on hyvä asenne! Minä taas olen ajatellut että kotona juodaan ja tarjotaan hyvää kahvia, mutta jos töissä tai auton ratissa tarvitsee vähän piristystä niin kyllä se automaattisumppi pahvimukissakin menee ihan hyvin.

Joo ei siinä mitään. Itse varmaan söisin kofeiinitabuja mielummin kuin joisin pahaa kahvia, mutta tosiaan kukin tyylillään. Jos joku juo pannussa lillunutta huoltamokahvia kofeiinin takia tai siksi että pitää siitä, niin molemmat ovat kyllä hyviä perusteluja.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 34
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #486 : Toukokuu 19, 2015, 20:19:19 ip »

Niin, todettakoon että DP on ollu yks niistä bändeistä mulle aina, siitä se ajatus sitte lähti kö Louhenpajalla tampin teetätin ja väriä alettiin miettiin, ihan normia en halunnu ja tällasta sieltä sitten on tullu, tykkään!



Tamppi sorvattiin 51,5mm ja puuosien muotoilusta vastaa Louhenpaja

Nii ja knockkiboxin idea lähti vanhasta kattilasta jonka halusin jostain syystä kierrättää
Kirjattu

Salzi

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #487 : Heinäkuu 08, 2015, 16:32:26 ip »

Määritelmiä lueskellessa ajattelin että ehkä tähän väliin voisi heittää kommentin että mä saan mutteripannulla parempaa kahvia kunhan siihen laittaa kuumaa vettä ja keittää kansi auki pulputtamiseen asti. Eikä ole edes trolli :)

Keittimenä on nyt ollut puolisen vuotta professional PLH (premillenium) ja myllynä Compak k3. Aina on joko liian karkeata ja tulee heti läpi parissa sekunnissa kahvan nostamisesta ja uutto jää lyhyeksi tai on liian hienoa eikä kahvaa saa 25 sekunnissa alas vaikka miten irvistää vääntäessä. Jauhatuksen saa toki aina välillä kohdilleen, mutta silti jää jotenkin laihaksi ja cremaa puuttuu. Parhaat kahvit tulee kuitenkin yleensä liian hienolla purulla ja tuplapitkällä uutolla eli metsässä ollaan, mutta mikä menee pieleen? Keitin on tietenkin putsattu ja tiivisteet vaihdettu, mittari sanoo paineeksi 0,75bar. Vaaka löytyy ja filttereinä kokeiltu isoa ja pientä. Tampperina vielä vakio muovinen kupera rimpula.

Miten kovaa vivusta pitäisi vääntää ja pitääkö paineen olla sellainen että juurijajuuri pääsee 25 sekunnin uuttoon?
Kirjattu
Premillenium La Pavoni Professional PLH. Compak K3 Advanced Touch. Hyviä papuja.

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1588
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #488 : Heinäkuu 08, 2015, 16:57:31 ip »

Kovasti suosittelen tässä vaiheessa muuttelemaan annosta sihdissä, puoli g:tä suuntaansa kunnes ajat ja määrät törmää
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Salzi

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #489 : Heinäkuu 09, 2015, 00:55:35 ap »

Kovasti suosittelen tässä vaiheessa muuttelemaan annosta sihdissä, puoli g:tä suuntaansa kunnes ajat ja määrät törmää

Kummalla filtterillä? Miten kovaa kahvasta pitäisi "ideaali tilanteessa" painaa? Siihen ei löydy vaakaa tai muuta laitetta jolla näkisi voimaa.
Kirjattu
Premillenium La Pavoni Professional PLH. Compak K3 Advanced Touch. Hyviä papuja.

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #490 : Heinäkuu 09, 2015, 10:39:05 ap »

Europiccola tarvitsee myllyn jossa jauhatuskarkeutta voi säätää aivan pienillä askeleilla. Itse vaihdoin portaattomasti säädettävään, jolla homma hoituu ja pientä säätöä tarvii tehdä jopa shottien välillä kun keitin kuumenee.

Parhaat shotit olen saanut kun keitin on miltei tukossa ja vivun kanssa saa taistella. Kaikki tuotokseni teen tuplasihdillä noin 14-16g annoksilla.

Sinkkusihtiä en saanut alussa toimimaan ja en sen jälkeen ole edes yrittänyt kun yleinen mielipide on että se on turhake.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #491 : Heinäkuu 09, 2015, 10:39:25 ap »


Miten kovaa vivusta pitäisi vääntää ja pitääkö paineen olla sellainen että juurijajuuri pääsee 25 sekunnin uuttoon?

Itsellä oli vaikeinta saada uuttolämpö kohdilleen Aiemmassa (premill) keittimessä en osunut koskaan, kun en kai jaksanut tarpeeksi yrittää. Nykyisessä (postmill) masiinassa nostan vipua ja valutan hitaasti, kunnes vesi roiskahtaa ekan kerran. Sitten sihti irti, kuivaksi, purut, tamppi ja uutto. Painan "aika kovaa".
Crema puuttuu ja se johtunee pienestä uuttopaineesta?
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #492 : Heinäkuu 09, 2015, 11:56:13 ap »


Sinkkusihtiä en saanut alussa toimimaan ja en sen jälkeen ole edes yrittänyt kun yleinen mielipide on että se on turhake.

Ei siinä muuta kuin, että eri sihdeillä asiat menevät täysin eritavalla. Helpointa on vaan tehdä yhdellä kun muuttujia on silloinkin ihan tarpeeksi.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Salzi

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #493 : Heinäkuu 09, 2015, 13:34:07 ip »

Europiccola tarvitsee myllyn jossa jauhatuskarkeutta voi säätää aivan pienillä askeleilla. Itse vaihdoin portaattomasti säädettävään, jolla homma hoituu ja pientä säätöä tarvii tehdä jopa shottien välillä kun keitin kuumenee.

Parhaat shotit olen saanut kun keitin on miltei tukossa ja vivun kanssa saa taistella. Kaikki tuotokseni teen tuplasihdillä noin 14-16g annoksilla.

Sinkkusihtiä en saanut alussa toimimaan ja en sen jälkeen ole edes yrittänyt kun yleinen mielipide on että se on turhake.

Aika paljolta kuulostaa noin iso määrä purua. Sinkkusihtiin ei edes mahdu noin paljoa.

Kokeilin lisätä määrän 8->9g ja heti tuli enemmän makua. Peräkkäiset kupilliset niin että keitin oli lämmennyt puolisen tuntia eikä laske paineita pillistä suhtauttamalla, kylmänähän se laskee monesti tosi alas. Käytin kahvaa ylhäällä ennen ensimmäistä kupillista gruppoa lämmittääkseni, mutta toisella kerralla en tehnyt sitä. Tamppaus näppituntumalla samanlainen, mutta kokeilin nostaa sihdin kahvasta pöydälle niin saa enemmän voimaa painamiseen. Jälkimmäisellä kupillisella tuli reilusti enemmän jälkimakuja, mutta kaiken pitäisi olla voimakkaampaa. Ensimmäinen kupillinen oli vähän vetinen. Papuina mokkamestareiden Kuubalainen joka on omaan makuun loistavaa ainakin kahvilassa. Muutenkin Mokkamestareiden kahvit on kahvilassa ollut jotain mitä en ole missään muualla ikinä maistanut :P

Paljonkos sitä voimaa pitäisi tamppaamiseen käyttää?

Mylly on portaattomasti säädettävä, mutta tuntuu olevan millin tarkkaa puuhaa. Vaaka näyttää gramman tarkkuudella, mutta tarkkuutta en ole pystynyt todentamaan.
Kirjattu
Premillenium La Pavoni Professional PLH. Compak K3 Advanced Touch. Hyviä papuja.

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #494 : Heinäkuu 09, 2015, 14:16:44 ip »


Paljonkos sitä voimaa pitäisi tamppaamiseen käyttää?

Tamppaamisvoiman vaikutus on lopulta hyvin pieni. Purun määrä, jauhatuksen karheus ja läpi päästetyn veden määrä vaikuttavat kaikki aina paljon enemmän.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini