Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394130 kertaa)

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 34
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #450 : Huhtikuu 20, 2015, 17:01:40 ip »

Nonih, nyo vaaka tilauksessa kiinapojalta, saapa nähä kauva menee... Varmaan paaljoon kauemmi ku Louhenpajalla customtampin kanssa. Tää ois ollu valmis kai jo viikko sitte mut teetätin diy-knockboxiinkin viel poikkitangon samaan customsävyyn. Voin sanoa että tamppi on täysin toivotuissa mitoissa sekä väritys onnistui ihan parhaiten teemalla Deep Purple  ;D

Ja toimivuuskin oli erinomainen.

Tässäpä sitä, suomalaista työtä parhaimmillaan olkaa hyvä:

Ja luonnossa toi väritys on vieläkin parempi ku surkeessa kännykuvassa, huh huh
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #451 : Huhtikuu 20, 2015, 18:13:45 ip »

Komea on!
Btw,
Eikö kahvan kourun poistaminen tee tamppauksesta kiikkerää?
Mulla ainakin se kahden kupin kouru istuu hyvin knock boksin kumitetun aisan päälle.
Kirjattu

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 34
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #452 : Huhtikuu 20, 2015, 19:08:18 ip »

Seo vähä käsistä kiini, mut toki onhan se epävarmempi ja tuo nyt on vain välivaihe. Halusin kokeilla suoraan yhteen pieneen lasiin lorottaa... Ja nytku o tää oikee tamppi ni ruuvailen jakajan takas kun tamppaamisesta tuleekin jo jotain ja on merkityksellistä kokonaisuudessaan toi touhu. Että nakukahvan hankintaa ootellessa näillä mennään...
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #453 : Huhtikuu 21, 2015, 10:02:56 ap »

Samaa fiilistelyä täälläkin.
Mulle tuo tampperi oli oikeastaan vain kosmetiikkaa. Entinenkin toimi ihan hyvin.
Nyt on kuitenkin just semmoinen, kun pitikin. Tampperin ulkomitta näkyy olevan japanilaisella noniuksella 51,4 mm. Se onkin just hyvä, sillä pystyy nutation-tamppaamaan, kun ei ole liian jämpti. Ja nätti!
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 34
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #454 : Huhtikuu 23, 2015, 01:25:38 ap »

Ja kiitos Tinurille vinkkaamisesta Louhenpajasta/-pajalle. Se lähti sitte mopo käsistä, laittelen sitten fotoo kun sen aika on... Ja erittäin hyvältä se sunkin tamppi näyttää, kyllä!

Kahveista: Koitin tossa kaverin tuliais-pussiPellinillä no1, valmiiksi jauhettuna, tehä ni kylläpä komeesti valu läpi, että ei vissii oo tälle keittimelle jauhettu tuo tai sit en vaan jaksanu/osannu tampata riittävästi. Mutku tolla MiniMillillä jauhaa pavusta ni ei kummein tarttee eest tamppaa ni hyvää tulee ja jos liikaa tamppaa ni sit menee ihan jumiin... Et entiijä... Noita valmiiksi jauhettuja ei sit voine käyttää... Paketissa on kyl semmosen essokoneen kuva että kaveria tais hämätä se... Kiva tuliainen, mut mennee mutterikeittimeen toi...

No, kohta saa eri papuja kokeiluun että sikäli homma etenee... Kohta se Lavazzan Lidl-kilo jauhettu, heh...

Ja näitte vermeitten myötä kauhee into tehä kahvia, enemmän ku mitä pystyy/jaksaa ees juoda... Haa

Ps. Ei kellää ois tota pohja-osioo ylimäärästä kun tuli yks lisäproggis mieleen??
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2015, 01:46:34 ap kirjoittanut workstinx »
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #455 : Huhtikuu 23, 2015, 07:55:41 ap »

Jeps, ei nua valmisjauheet sovi kuin mutterille ja painekahvoille vaikka mikä kuva pussissa olisikin.
Kirjattu

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 34
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #456 : Huhtikuu 23, 2015, 11:30:33 ap »

mitens muute, onko kellää sellasta lämpötila-liuskaa kiini siinä grouppossa tai jossain? muutamassa videossa näkyny sellane ja onhan noita näemmä myynnissäkin jossainpäin (https://www.espressocare.com/products/item/temperature-strip).. että onko ns.vastaavaa hyötyä siitä?
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #457 : Huhtikuu 23, 2015, 12:44:33 ip »

mitens muute, onko kellää sellasta lämpötila-liuskaa kiini siinä grouppossa tai jossain? muutamassa videossa näkyny sellane ja onhan noita näemmä myynnissäkin jossainpäin (https://www.espressocare.com/products/item/temperature-strip).. että onko ns.vastaavaa hyötyä siitä?

En oikeasti tiedä mitään, mutta parhaimmillaan se toki kertoo grouppon pintalämpötilan. Jos tunteen koneensa, niin saattaa siitä saada vihiä koska se kone on oikeasti lämmin. Tosi rumia vaan ovat ja kyllä itse ainakin tiedän kauanko koneellani kestää lämmitä, että käytän mielummin kelloa.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #458 : Huhtikuu 23, 2015, 13:06:50 ip »

Joo ja mä testailen sormin kuinka kuuma on.

Liuskat on hifistelijöille ja amtööreille.
Kirjattu

hsm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 175
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #459 : Huhtikuu 23, 2015, 13:25:08 ip »

Kahveista: Koitin tossa kaverin tuliais-pussiPellinillä no1, valmiiksi jauhettuna, tehä ni kylläpä komeesti valu läpi, että ei vissii oo tälle keittimelle jauhettu tuo tai sit en vaan jaksanu/osannu tampata riittävästi.

Kokeilin kerran Pavonissa Lavazzan jauhettua, sitä varttikilon paketissa, jota saa joka paikasta. Tuli koskena läpi riippumatta tamppauksesta tai kahvin määärästä.
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #460 : Huhtikuu 23, 2015, 13:34:59 ip »

Kokeilin kerran Pavonissa Lavazzan jauhettua, sitä varttikilon paketissa, jota saa joka paikasta. Tuli koskena läpi riippumatta tamppauksesta tai kahvin määärästä.

Siis kaikki kaupan "espressojauhatukset" ovat aina liian karheita. Ne on tehty mutterikeittimiin ja paineistetulla kahvalla toimiviin espressokeittimiin. Näihin "kehityneempien harrastajien" suosimiin "ammattikoneisiin" sopiva jauhatus on taas liian hienoa noihin ja ne menevät helposti tukkoon.

Jauhatuksen koko on rajusti eri ja ne eivät sovi keskenään toisiinsa. Marketeissa toki myydään sitä "espressojauhatusta" mikä on tarkoitettu niihin koneisiin jota kuluttajille 99% myydään.

Valmis jauhatus on muutenkin vähän kehno idea paineistamattomalle kahvalle, kun se uuttoajan säätö on suurimmalta osin juuri siinä jauhatuksen koossa ja tamppaus ei siihen lopulta edes kauheasti vaikuta.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1530
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #461 : Huhtikuu 23, 2015, 15:38:47 ip »

Siis kaikki kaupan "espressojauhatukset" ovat aina liian karheita. Ne on tehty mutterikeittimiin ja paineistetulla kahvalla toimiviin espressokeittimiin. Näihin "kehityneempien harrastajien" suosimiin "ammattikoneisiin" sopiva jauhatus on taas liian hienoa noihin ja ne menevät helposti tukkoon.

Jauhatuksen koko on rajusti eri ja ne eivät sovi keskenään toisiinsa. Marketeissa toki myydään sitä "espressojauhatusta" mikä on tarkoitettu niihin koneisiin jota kuluttajille 99% myydään.

Ja paradoksaalisesti, mutterikeittimellä tai paineistetulla kahvalla ei edes saa tehtyä espressoa. Silti niihin sopivaa jauhatusta kutsutaan "espressojauhatukseksi". Elämme tolkuttomassa maailmassa, täysin tolkuttomassa.  ;)
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #462 : Huhtikuu 23, 2015, 15:47:34 ip »

Ja paradoksaalisesti, mutterikeittimellä tai paineistetulla kahvalla ei edes saa tehtyä espressoa. Silti niihin sopivaa jauhatusta kutsutaan "espressojauhatukseksi".

Mutteripannulla ei. Paineistetulla sihdillä vähän makuasia sitten. On se ainakin todella paljon espresson kaltaisempaa olemukseltaan kuin mutterikahvi. Sanoisin, että espressoa joka on vähemmän hyvää.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1530
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #463 : Huhtikuu 23, 2015, 16:09:20 ip »

Paineistetulla sihdillä vähän makuasia sitten. On se ainakin todella paljon espresson kaltaisempaa olemukseltaan kuin mutterikahvi. Sanoisin, että espressoa joka on vähemmän hyvää.

Ei. Espresson määritelmän mukaan vesi pakotetaan jauhetun kahvin läpi tietyllä paineella. Paineistettu kahva/filsu aiheuttaa vastuksen (paineen) eikä jauhettu kahvi. Periaate on siis täysin erilainen.

Toki se muistuttaa paljon espressoa, ainakin ulkoisesti. Mutta markkinamiehethän ei paljon määritelmistä välitä. Se mikä kuulostaa paremmalta, niin sillä mennään...
"Espressokeitintä ulkoisesti muistuttavalle keittimelle jauhettu" ei tietenkään olisi mitenkään erikoisen hyvä myyntilause.  :D
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #464 : Huhtikuu 23, 2015, 16:33:08 ip »

Ei. Espresson määritelmän mukaan vesi pakotetaan jauhetun kahvin läpi tietyllä paineella. Paineistettu kahva/filsu aiheuttaa vastuksen (paineen) eikä jauhettu kahvi. Periaate on siis täysin erilainen.

Joo tiiän kyllä määritelmän. Maussakin on ero. Mutta mutteri tekee kuitenkin ihan selkeästi erimakuista nestettä.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2015, 16:40:29 ip kirjoittanut PaljonMaitoa+VahvaaKahvia »
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini