Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394131 kertaa)

Paolo

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #405 : Tammikuu 18, 2015, 21:08:36 ip »

Onko kenelläkään keinoa ylikuumenevalle Professionalille?
Noin kymmenen minuuttia virran kytkemisestä alkaa ylipaineventtiili tohista ja työntää höyryä ulos.
Painemittari näyttää noin tuplapaineita, jopa 1,75 baria.

Kone on kaksi kuukautta vanha.
Teki pari kertaa tuon saman uudempanakin. Tuolloin kuitenkin ylipaineventtiili sulkeutui ja kone toimi normaalisti.

Ohjekirjan Trouble shooting-osio kehottaa vain ottamaan yhteyttä huoltoon.
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #406 : Tammikuu 19, 2015, 08:30:22 ap »

Pressostaatti on joko säädetty pieleen tai sitten rikki.
Kun ilmeisesti paineet ei ole nousseet noin korkealle uudesta pitäen tai aina, on jälkimmäinen vaihtoehto vahvoilla. Voi toki olla, että esim. pressostaatin säätö on löysällä, siinä taitaa olla kiristysruuvi, ja se on päässyt liikahtamaan.


Yli-/alipaineventtiilin toiminta kuulostaa kyllä normaalilta. Sen onkin tarkoitus päästää alussa vähän ilmaa pihalle ennen kun paine boilerissa kasvaa riittävästi, venttiili on alussa saattanut olla hieman jäykkä ja sulkeutuu nykyisin aiemmin. Painemittarin lukema on se, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Kirjattu

npm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 91
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #407 : Tammikuu 19, 2015, 15:19:04 ip »

Yhdyn äynin diagnoosiin, mutta jos laite tosiaan on vasta 2kk. vanha, kannattanee käyttää takuuseen korjattavana, eikä ronkkia itse.
Kirjattu
La Pavoni Professional Lusso + Nuova Simonelli MDX/Hario Skerton. Kuollut: KitchenAidin teinimopo

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #408 : Helmikuu 09, 2015, 14:51:58 ip »

Europiccola meni tukkoon. Isoboilerinen höyrykone on palvellut hyvin ja pitkään, mutta viime puhdistuksen jälkeen se päästi vähitellen vähemmän ja vähemmän vettä läpi, kunnes sieltä ei nyt tule mitään. Olen kokenut männän säätöä muutella, mutta ei apua. Onko vinkkejä?

nimim. Sumppiko kohtaloni
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #409 : Helmikuu 09, 2015, 17:19:43 ip »

Europiccola meni tukkoon. Isoboilerinen höyrykone on palvellut hyvin ja pitkään, mutta viime puhdistuksen jälkeen se päästi vähitellen vähemmän ja vähemmän vettä läpi, kunnes sieltä ei nyt tule mitään. Olen kokenut männän säätöä muutella, mutta ei apua. Onko vinkkejä?

nimim. Sumppiko kohtaloni

Mitens kalkinpoisto?
Kirjattu

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #410 : Helmikuu 09, 2015, 22:03:50 ip »

Sellaista ei ole tehty, koska siitä täällä varoiteltiin. Ei muuta kuin raikasta vettä. Mutta tuossa on Kodin putkimiestä iso pullo, pitää kokeilla.

Voiko kalkki ihan tosi tukkia koko vehkeen?
Kirjattu

t-ph

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #411 : Helmikuu 09, 2015, 22:18:33 ip »

Laita mieluummin sitruunahappoa, kuin kodin putkimiestä (vai oliko edellinen vähän kuin vitsi?)
Kirjattu

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #412 : Helmikuu 10, 2015, 11:31:15 ap »

 ;)
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #413 : Helmikuu 10, 2015, 15:41:24 ip »

Se reikä, mistä vesi tulee gruppoon on kovin pieni, kyllä se voi mennä kalkista tukkoon. Kalkinpoistossa ei ole mitään vaaraa, enkä kyllä ole huomannut, että täällä olisi siitä varoiteltu.

Toinen mikä tuli mieleen, on että josko mäntä on löystynyt varrestaan, eikä enää nouse tarpeeksi ylös. Sanoit muuttaneesi männän säätöä, mitä sillä tarkoitat? Koko grupon purku ei ole iso homma, siinä saa parhaiten männän takaisin paikoilleen ja samalla voi tarkastaa tiivisteet ja voidella ne. Mutta tee se kalkinpoisto myös.
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #414 : Helmikuu 10, 2015, 15:45:05 ip »

Kalkinpoisto oikeilla aineilla ei vaurioita tiivisteitä tai kromauksia. Kodin putkimies ja ruuvimeisseli niin kyitenkin saattaa tehdä.
Kirjattu

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #415 : Helmikuu 10, 2015, 15:50:39 ip »

En muista onko kalkinpoistoaineista varoitettu täällä vaiko muualla - siinä muodossa, että parempi kun ei käytetä mitään aineita. Jos siitä kuitenkin olisi pahoja seurauksia, niin johan niistä olisi täälläkin joku kirjoittanut. Eli sitruunahappoa apteekista, kunhan kerkiän siellä käymään. Niin, ja kiitokset neuvoista.
Kirjattu

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #416 : Helmikuu 11, 2015, 11:11:49 ap »

Nyt on kalkit poistettu. Mielenkiintoista - kampea painamalla säiliön paine muuttuu, mutta vesi ei edelleenkään tule läpi. Kammen ja säiliön välillä siis on nyt yhteys. Seuraava oletus on, että kammen tiiviste on nuljahtanut: gruppo pura ja kokoa! :)
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #417 : Helmikuu 11, 2015, 13:25:43 ip »

Nyt on kalkit poistettu. Mielenkiintoista - kampea painamalla säiliön paine muuttuu, mutta vesi ei edelleenkään tule läpi. Kammen ja säiliön välillä siis on nyt yhteys. Seuraava oletus on, että kammen tiiviste on nuljahtanut: gruppo pura ja kokoa! :)

Moikka,
En nyt ihan muista, mutta ottaisin kahdella ruuvilla kiinnitetyn grupon kätöseen. Sieltä tulee perässä se putkikin. Tutki, onko yhteys kunnossa. Putki kiinni, reikä auki jne.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

julehti

  • Global Moderator
  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 89
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #418 : Helmikuu 26, 2015, 13:54:23 ip »

Muutama kuukausi sitten rupesi noin vuoden vanha Europiccola päästämään vedet männän varren kautta ylös. Espressoja sai kyllä jotenkuten tehtyä, jos kääri rievun grupon yläpäähän männän varren ympäri. Silloin kuuma vesi ei valunut suoraan kuppiin.

Avasin koneen ja huomasin, että männän varsi oli syöpynyt liki kauttaltaan. Pahimmat syöpymät olivat 2-3 millimetrin syvyisiä. Ohessa kuva varresta. Kone on juonut Helsingin vesijohtovettä, joka ei käsittääkseni ole erityisen syövyttävää. Ilmeisesti vikaantuminen oli alkanut kun uutettaessa ehkä tiukemman kakun lävitse männän varren tiiviste oli alkanut vuotaa ja sen seurauksena vuoto oli alkanut syövyttää vähitellen vartta ja samalla korrosoituva varsi oli alkanut syödä tiivistettä.

Sain Englannista tilattua uuden varren ja varren tiivisteen. Europiccolan avaaminen oli aika yksinkertaista kiitos Temen hienojen ohjeiden! Mäntää oli vaan raskas työntää ulos, kun sen varsi oli röpelöinen ja otti tiivisteeseen kiinni. Osien vaihdon jälkeen kone pelaa kuten pitääkin.

Onko muilla tietoa tällaisista vammoista? Lähetin Milanoon myös tietoa tapauksesta. Saas nähdä, reagoivatko.
Kirjattu
Juhani
--------
mustan ystävä jo vuosikymmenet

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #419 : Helmikuu 26, 2015, 14:00:33 ip »

Aika hurjan näköiseksi mennyt vuodessa! Materiaalivika sanoisin, ei tuota mikään muu selitä. Oma europiccola nelisen vuotta vanha eikä minkäänlaista syöpymistä havaittavissa. Kerran vuoteen availen ja putsailen perusteellisemmin, tiivisteetkin on vielä alkuperäiset.
Kirjattu