Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 437846 kertaa)

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #390 : Lokakuu 30, 2014, 10:48:41 ap »

Kiitos, tänään treenataan. Markettikoneella vaahto syntyy kuin itsekseen. Täytyy tosiaan vääntää sitä hanaa kunnolla auki, en ole aiemmin tuota tehnyt.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #391 : Lokakuu 30, 2014, 11:38:23 ap »

Hanan saa tosiaan avata kokonaan. Ainakin oma Pavonini työntää höyryä oikein kunnolla, joten pienen maitotilkan höyryttäminen on hankalaa.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jnf

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #392 : Lokakuu 30, 2014, 15:11:46 ip »

Kyselin tuossa jokunen viesti aikaisemmin ongelmasta, jossa Pavonista ei tullut vettä ulos kuin erittäin vähän/ei ollenkaan, vaikka kahva oli täysin yläasennossa. Laite siis teki tuota jo ennen tiivisteiden vaihtoa ja tiiviteiden vaihto ei vaikuttanut asiaan mitenkään.

Nyt kun sain vihdoin aikaiseksi avata grupon uudelleen ja ongelmaksi paljastui tarkemmin tutkiessa se, että metallisen pystyvarren alaosassa oleva mäntä oli lähtenyt ajan saatossa pyörimään kierteillä. Kun männän kiristi uudelleen paikalleen, niin vesi alkoi taas virtaamaan grupossa normaaliin tahtiin. Eli siis yläasennossa mäntä ei noussut oikeaan kohtaan grupon sisällä.

Tämä siis tiedoksi muille vastaavan ongelman kanssa painiville.
Kirjattu

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #393 : Lokakuu 30, 2014, 15:40:30 ip »

Hyvä puoli Pavonissa tosiaan on, että kaiken saa ruuvattua irti ja itse fiksattua.
Kirjattu

Watti

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #394 : Marraskuu 25, 2014, 00:15:31 ap »

Vuosimallia 1977 Europiccola tuli tänään kotiin, sitruunahappoa aluks sisuksiin ja sitten ruokasoodaa, ylipaineventtiili ruikki ylhäältä mutterin tyvestä, lopuksi hiukan putken päästä, myös vähän lasiputken alapäästä, kannattaneeko avata koko hoito. Soodalla tuli kahvin väristä vettä läpi grupposta, ei kai tuossa kummempia kun purkaa ja puhistaa. Kurlutti ennenkuin alkoi pihistä ja puhista ja silloin ei vielä vuotanut mistään, ehkä silloin oikeat paineet ja lämmöt eli kone kunnossa?
Aamulla kahvit vai mitä?
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 689
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #395 : Marraskuu 25, 2014, 08:46:47 ap »

Jos koneen puhtaus epäilyttää, niin kannattaa putsata uudelleen. Puhtaus on kriittistä.

Ylipaineventtiilin tai jonkin muun kohdan pieni vuoto täysillä paineilla ei ole vaarallista, mutta kannattanee ehkä kuitenkin tilata uusi tiivistesarja ja vaihtaa tiivisteet. Oletus on, että niitä ei ole ikinä vaihdettu. Siihen asti kunnes saat tiivisteet, käyttöä vain, ellei ihan hirveästi ala vuotamaan. Ylipaineventtiilin voi avata vaikka heti, ja putsata. Siellä on jousi ja kuula vain. Mutta tuonikäinen europiccola saattaa pihistä ylipaineventtiilistä siltikin, siinä ei taida olla pressostaattia rajoittamassa painetta.
Kirjattu

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #396 : Marraskuu 26, 2014, 00:13:44 ap »

Oman muutaman vuoden vanhan Piccolani jouduin puhdistamaan hapolla ja soodalla pariin otteeseen ennen kuin tuli puhdasta. Ylipaineventtiili päästää edelleen muutaman tipan läpi kuumennusvaiheessa, mutten löytänyt sieltä sisältä mitään likaa, joten annan se olla.
Kirjattu

Watti

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #397 : Joulukuu 03, 2014, 01:51:31 ap »

Purkamalla ja kunnolla puhdistamalla kahvin maku todellakin muuttui oikein hyväksi. Tiivisteet on vaihdettu n.3 vuotta sitten, mistään ei enää vuoda kun kiristin osat mutta tuli mieleen että voisiko creman vähyyteen vaikuttaa männän ja sihdin tiivisteet, en enää juuri muutakaan keksi, tampperi on tosin hieman pieni lasinen apteekkipullon korkki ;D
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #398 : Joulukuu 03, 2014, 14:33:21 ip »

Purkamalla ja kunnolla puhdistamalla kahvin maku todellakin muuttui oikein hyväksi. Tiivisteet on vaihdettu n.3 vuotta sitten, mistään ei enää vuoda kun kiristin osat mutta tuli mieleen että voisiko creman vähyyteen vaikuttaa männän ja sihdin tiivisteet, en enää juuri muutakaan keksi, tampperi on tosin hieman pieni lasinen apteekkipullon korkki ;D

Luulenpa, että mitään vikaa ei ole. Pavonilla vaan ei saa isommin cremaa aikaiseksi (ainakaan minä en saa).
Arvelisin syyksi pienehkön uuttopaineen. Siitä seurannee myös hiukan "normaalia" karkeampi jauhatus, jotta kahvalla jaksaa painaa... En kylläkään ole isommin tuota tutkinut. Himassa saan isolla keittimellä hyvät cremat ja työmaalla taas en, vaikka on samat pavut pelissä.
Mutta kuten on jo ennenkin puhuttu, ei se tuhti crema mikään maun tae ole.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Watti

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #399 : Joulukuu 03, 2014, 22:28:11 ip »

Hyvillä pavuilla jopa ihan ite paahtamalla tulee onneksi hyvää makua, ns fellinin teen eli pumppaan pari pientä kertaa vettä lisää jotta tulee noin 30 ml, joskus hieman cremaa jonka päälle kokeilin aamulla ripotella hippusen sokeria, ei uponnut. Erehdyin päivällä ostamaan pirrrrrrrrrrkka papuja enkä pahempia ole vielä paahtanut paitsi ekat 2minuutissa palaneet porot, maistui aivan monta vuotta pesemättömältä koneelta. Tilaan kyllä uudet männän tiivisteet kun eivät enää aivan teräväreunaisilta näyttäneet, samoin sihdin tiivisteen. Sinkkusihtikoria harva suosittelee mutta ajattelin että tulisi halvemmaksi ja vähemmän käsiätäristäväksi testailla blendejä.
Kirjattu

markansuutari

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #400 : Joulukuu 12, 2014, 08:23:14 ap »

Mielenkiintoinen ongelma: Kymmenvuotinen ja kohtuullisesti käytetty Europiccola (millenium) vuotaa kylmänä  :o 

Se on tehnyt sitä jonkin aikaa ja vesi tulee jostain boilerin alapäästä, pohjan sisältä. En ole noita boilerin osia vaihdellut joten vein masiinan tällä kertaa korjaamoon. Iso remontti, paljon osia vaihdettiin, jopa vastuselementti tiivisteineen uusittiin sekin. Laskua kertyi 240 euroa. Korjaukset olivat kyllä sinällään perusteltuja, olin antanut niille luvan ja vanhat osat tulivat kohteliaasti mukana. Kone toimi paremmin (ja hiljaisemmin) kuin ennen, mutta aamulla pöydällä/parketilla oli taas puolen litran lätäkkö.

Kun vastuselementti tiivisteineen on jo vaihdettu, niin päättelisin että vika on joko boilerissa tai sitten - todennäköisesti - boilerin alapuolella olevassa messinkirinkulassa joka ei ole halpa osa sekään. Onko tästä näkemyksiä/kokemuksia?
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 689
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #401 : Joulukuu 12, 2014, 11:05:06 ap »

Nyt ihan ensiksi kannattaa tutkia, että mistä sitä vettä tulee. Onneksi vuoto on kylmänä, niin on helposti turvallinen homma.
Pohjalevy irti ja tankki täyteen ja kuivan, mieluiten värillisen pyyhkeen päälle lepäämään toviksi. Pyyhkeestä näkee kyllä heti ensimmäisen tipan, ja siitä pystyy päättelemään kyllä aika hyvin mistä kohden vettä tulee.
Minusta loogisin kohde on mittalasin juuri. Pressostaatti, jos on, ja siihen menevä putki on myös hyvä vaihtoehto. Ja ennemmin vaikka veikkaisin, että vastuksen tiivisteen asennus on mennyt reisille kuin että boilerin kiinnitys vuotaisi. Josko ei sekään ole mahdotonta, voihan se boilerin kiinnittävä rengas olla vaikka murtunut.
Kirjattu

venemies

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 21
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #402 : Joulukuu 13, 2014, 20:57:42 ip »

Minulla oli n. neljä vuotta Pavoni ("kultainen") ja myin sen melko juuri. En ihmettele jos ostaja pyörii täällä.
Noin kolmen vuoden kohdalla alkoi vuotamaan tiivisteistä ja käytin Zarrossa huollossa. Ei ollut edes kallis. Pidin koneesta, vaikka sillä ei olekaan kaikista helpointa saada hyvää tulosta.
Kirjattu

markansuutari

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #403 : Joulukuu 13, 2014, 22:09:33 ip »

Venemies, tämä ei kyllä ole kullanvärinen joten huoli pois, ei ole sinun koneesi  ;D   ja tämä on ollut minulla sen kymmenisen vuotta. Joku tuolla kyllä etsiskeli kullanväristä kahvimyllyä kullanvärisen Pavonin kaveriksi, sehän saattaa olla sinun vanha koneesi.

Ollan oltu tähän erittäin tyytyväinen, vaikka kahvinvalmistus on aina vähän "taidetta" ja lopputulos vaihtelee.
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #404 : Joulukuu 13, 2014, 23:29:20 ip »

Elektran kaveriksi. Mutta itse asiaan: rittää kun poltaa piippua 20 vuotta sisällä niin on kullanväristä kaikki kromattu ;-)
...nimimerkillä: puunannut viikon isävainaan kämppää
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::