Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394063 kertaa)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #360 : Kesäkuu 02, 2014, 15:34:54 ip »

No aika bodari olet jos rikki olet hauiksella saanut  :o
Itse olen useasti saanut lähes tukkeeseen ja joutunut käyttämään kaiken hernekeppivarrestani (70 kg) lähtevän voiman uuttamiseen. Silti vivussa ei ole klappia ja suurempi murhe on tukea kahvasta niin paljon että keitin ei kaadu  nurin.

Tätä tapahtui lähinnä silloin kun jauhoin Skertonilla jonka säätöpykälät olvat niin harvat että joillain pavuilla piti säätää kesken jauhatuksen jotta jauhatus edes jotenkin oli Pavonille sopivaa.

No, et sitten ole tavannut minua. Vaimokin aina nauraa mun "haubereille"
Kokeilinpa huvikseni lirauttaa sinne rakosiin pikkutipat pikaliimaa. Se hujahti sisään aika ahnaasti ja nyt on klappi kadonnut, kun kuppa töölöstä.
Tuskin tuo lopullinen korjaus on, mutta kiva on kokeilla.

Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #361 : Kesäkuu 18, 2014, 01:29:55 ap »

Olen opetellut Europiccolaa yli 5 vuotta ja puoli vuotta sitten pääsin omasta mielestäni kauniseen vakiosuoritukseen. Se ei oikeastaan ole mikään ihme, koska siihen ei vaadita kuin terävää, dynaamista älyä ja hyvinmuodostunut hauis.

Mihin minä jäinkään... niin, vein Professionalin tiivistehuoltoon, samalta reissulta ostin uuden myllyn, Ascaso pysyi mutta vaihtui pienempään i-miniin. Vähän tiivisteiden vaihdon jälkeen männän tiiviste nuljahti nurin. Purin laitetta niin paljon kun tarvittiin tuon tiivisteen panemiseen paikoilleen, ja kokosin sen taas.

Sen jälkeen en ole onnistunut puristamaan täydellistä kahvia. Tottahan myllyä piti säätää kokeilemalla, mutta sekin on nyt mielestäni kohdallaan. Mutta kun puristan itselleni kahvin, tapahtuu seuraavaa: joudun jännittämään kahvaa ylös, jotta gruppoon tulisi kuumaa vettä, ilmeisen hitaasti ja pihisten sittenkin. Odotan oikeaoppiset sekunnit, sitten puristan. Kahva painuu puoleen väliin ilman vastusta, melkein kuin tyhjiön vetämänä. Loppu menee myös liian nopeasti. Crema on vaaleaa, isokuplaista ja vähäistä, ei sellaista pähkinänruskeaa, mehevän paksua johon olen tottunut.

Mikäs on analyysi tilanteesta?
Kirjattu

npm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 91
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #362 : Kesäkuu 18, 2014, 06:13:21 ap »

Näin omaani koskaan purkamatta: tulihan se mäntä nyt varmasti kasattua oikein paikalleen?
Kirjattu
La Pavoni Professional Lusso + Nuova Simonelli MDX/Hario Skerton. Kuollut: KitchenAidin teinimopo

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #363 : Kesäkuu 18, 2014, 12:41:31 ip »

Näin omaani koskaan purkamatta: tulihan se mäntä nyt varmasti kasattua oikein paikalleen?

Kuvien ja ohjeiden mukaan kyllä tuli. Mutta vesi pääsee yläasennossa läpi pihimmin. Eli joku säätö?
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #364 : Kesäkuu 18, 2014, 13:29:06 ip »

Taidan toistaa itseäni, mutta kandee ehkä katsoa, onko akselissa kierre, joka menee mäntään. Jos on, niin ehkä mäntä ei nouse tarpeeksi ylös, koska jenka ei ole tarpeeksi syvällä? Ehkä vivun haarukka ottaakin sen johdosta kiinni varren mutteriin ja mäntä ei aukaise vesireikää kunnolla?
Arvailua vain, mutta itse tutkisin tältä pohjalta.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #365 : Lokakuu 03, 2014, 22:03:46 ip »

Onko kellään sitä messinkistä Pavonia? Millä aineella olette pitäneet pinnan kiiltävänä?
Kirjattu

vissymies

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 133
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #366 : Lokakuu 03, 2014, 22:20:23 ip »

Ei ole Pavonia, mutta toimiiko ns. ihmesieni? Muilla metalli yms. pinnoilla se on ihan kätevä, eikä naarmuta.
Kirjattu
Bezzera BZ07, OE Pharos, Mazzer MiniE, Aeropress, Hario Skerton, Hario Mini-Slim+, Wilfa WSCG-2 (Isomac Giada, Minimoka 203)

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1588
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #367 : Lokakuu 03, 2014, 22:55:12 ip »

Messinkiä oon etikalla putsaillut/kiillottanut. Mut en Pavonia.
Kerran kun ei sitä löytynyt, niin ketsupilla sain puhdasta :)
Google jeesaa.
Tälläinen pirkkanurkka tänään.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #368 : Lokakuu 03, 2014, 23:04:03 ip »

Metallinkiillotusaine. Saa rautakaupasta. Täytyy katsoa mitä myrkkyä se on.  ???
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #369 : Lokakuu 04, 2014, 09:23:04 ap »

Messinki/kuparipavoni on lakattu. Se siis pysyy kyllä kiiltävänä, jos ei vaurioita lakkapintaa. Ajan myötä lakkapintaan alkaa tulla tietty jälkiä ja kulumaa, mutta tuossa omassa 80-90-lukujen vaihteessa valmistuneessa Pavonissa on hapettumia ehkä n. 1% kokonaispinta-alasta. Minusta tuommoinen patina kuuluu asiaan.

Jos tahtoo keittimensä olevan kiiltävä kauttaaltaan, on homma helppoa niin kauan kun lakkapinta on ehyt. Sitten kun lakka alkaa lohkeilla homma muuttuu hankalaksi. Hapettumia tulee ensiksi lakkapinnan alle tai lakkapinnan halkeamiin. Kumpiakaan ei saa kiillotettua pois ilman että poistaa lakan päältä, ja lakan reunoille tahtoo jäädä raita ja tietty kiillottaminen kuluttaa lakkaa ja hapettuva alue laajenee.
Kirjattu

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #370 : Lokakuu 04, 2014, 16:48:22 ip »

Jeps, kiitos. Olenkin alkanut arvostaa tuota patinaa. Ostin siis koneen käytettynä ja malli on jotain 2010. Ongelmana on nyt sihti, joka on jumittunut kahvaan kiinni. Liotan tuota yön yli Fairyssa ja katson saanko väännettyä aamulla irti.
Kirjattu

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #371 : Lokakuu 06, 2014, 11:56:18 ap »

Käytetyn Europiccolani höyrysuuttimesta tuleva höyry on aromatisoinutta. Se haisee ruokarasvan kärylle. Edellinen omistaja ei kertomansa mukaan käyttänyt sitä koskaan. Laitoin nyt suuttimen likoamaan, mutta jos ongelma ei poistu, voiko boileri olla likainen? Boilerista juokseva vesi ei tosin tuoksu miltään.
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #372 : Lokakuu 06, 2014, 13:33:20 ip »

Perusteellinen puhdistushan käytetylle laitteelle kannattaa tehdä heti ensimmäiseksi.

Emäs & happopesut, niin ei pitäisi olla enää töhkää missään.
Kirjattu

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #373 : Lokakuu 06, 2014, 14:24:56 ip »

Joo, on se gruposta tuleva vesikin lievästi maukasta. Eli sitruunahappoa boileriin? Mitä muuta?
Kirjattu

vhild

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 44
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #374 : Lokakuu 06, 2014, 16:27:39 ip »

Sivuhuomautus: Korkeavuorenkadun Kaffecentralista 51mm täysteräksiset tampperit -50% (=n. 22€).
Kirjattu