Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 433178 kertaa)

Columbus

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #345 : Huhtikuu 13, 2014, 17:10:49 ip »

Tervehdys vaan kaikille pavoneille, oma laite saapumassa ensi viikolla ja kalkinpoistosta ja yleisestä puhdistuksesta olisin tiedustellut. Seattlen-tytöt ei videollaan konetta lämmitelleet, mutta ilmeisesti sitruunahapon pitäisi toimia paremmin lämmön kanssa. Samalla voi sitten puhdistellä höyryputket sun muut, vai menenkö tässä jotenkin männikköön?

Kyseessä käytettynä ostettu millenium professional joka ammattihuollon jälkeen ei ole kuulemma nähnyt paljoa käyttöä. Optimistina siis oletan tiivisteiden jne. olevan siinä kunnossa, että pääsen läpihuuhtelun suorittamalla opettelemaan käyttöä.

Ensimmäinen espressolaitteeni kyseessä, joten optimistisuudesta huolimatta paljon on opittavaa ja nähtäväksi jää kuinka pitkä ja kivinen tie edessä.
Kirjattu

julehti

  • Global Moderator
  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 89
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #346 : Huhtikuu 14, 2014, 12:58:38 ip »

Tervehdys vaan kaikille pavoneille, oma laite saapumassa ensi viikolla ja kalkinpoistosta ja yleisestä puhdistuksesta olisin tiedustellut. Seattlen-tytöt ei videollaan konetta lämmitelleet, mutta ilmeisesti sitruunahapon pitäisi toimia paremmin lämmön kanssa. Samalla voi sitten puhdistellä höyryputket sun muut, vai menenkö tässä jotenkin männikköön?

Kyseessä käytettynä ostettu millenium professional joka ammattihuollon jälkeen ei ole kuulemma nähnyt paljoa käyttöä. Optimistina siis oletan tiivisteiden jne. olevan siinä kunnossa, että pääsen läpihuuhtelun suorittamalla opettelemaan käyttöä.

Ensimmäinen espressolaitteeni kyseessä, joten optimistisuudesta huolimatta paljon on opittavaa ja nähtäväksi jää kuinka pitkä ja kivinen tie edessä.

Jos Pavonia ei ole huollon jälkeen paljon käytetty, eipä sinne ole kalkkiakaan juuri kertynyt. Useimmilla alueilla Suomessa vesijohtovedessä on hyvin vähän kalkkia verrattuna vaikkapa suureeen osaan Keski-Eurooppaan.

Onhan sinulla jo tai pian tulossa kunnon mylly? Valmiiksi jauhetuilla puruilla ei koneesta ole juuri iloa.
Kirjattu
Juhani
--------
mustan ystävä jo vuosikymmenet

Columbus

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #347 : Huhtikuu 14, 2014, 23:09:12 ip »

Jos Pavonia ei ole huollon jälkeen paljon käytetty, eipä sinne ole kalkkiakaan juuri kertynyt. Useimmilla alueilla Suomessa vesijohtovedessä on hyvin vähän kalkkia verrattuna vaikkapa suureeen osaan Keski-Eurooppaan.

Onhan sinulla jo tai pian tulossa kunnon mylly? Valmiiksi jauhetuilla puruilla ei koneesta ole juuri iloa.

Saksan ebaysta ostettu joten ei ole nähnytkään suomalaista vettä vasta kuin tänään. Eipä tuo erityisen kalkkiselta näyttänyt, mutta laitoin sitruunahapot boileriin varmuuden vuoksi ja käytän koko koneen lävitse. Ja kyllähän se vastaus tuohonkin oli jo täällä, huomasin vasta myöhemmmin silmäillessäni ketjua toistamiseen läpi.

Muutama kk sitten ostettu Ascason i-Steel mylly ja 10e Wilfan vaaka palvelee Pavonin rinnalla. Neljä shottia ehdin tänään testaamaan, viimeset kaksi jo näyttivät lupaavalle.
Kirjattu

npm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 91
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #348 : Huhtikuu 15, 2014, 10:39:31 ap »

Paviaanin kalkinpoisto on kyllä sen verran vmäistä hommaa, ettei sitä voi suositella tehtäväksi kovin usein, johtuen veden lisäämisen vaikeudesta, kun vempula hehkuu poltinrautana. Viimeksi sitä tehdessä kävi itseasiassa mielessä jo alkaa väsätä putkiliitäntöjä....  ::)

Itsellä se onki taas sitte edessä syksyllä, vehje saanut hörppiä viimeset 6kk itävaltalaista kalkkimehua *huokaus*
Kirjattu
La Pavoni Professional Lusso + Nuova Simonelli MDX/Hario Skerton. Kuollut: KitchenAidin teinimopo

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #349 : Huhtikuu 15, 2014, 13:44:50 ip »

Paviaanin kalkinpoisto on kyllä sen verran vmäistä hommaa, ettei sitä voi suositella tehtäväksi kovin usein, johtuen veden lisäämisen vaikeudesta, kun vempula hehkuu poltinrautana. Viimeksi sitä tehdessä kävi itseasiassa mielessä jo alkaa väsätä putkiliitäntöjä....  ::)

Itsellä se onki taas sitte edessä syksyllä, vehje saanut hörppiä viimeset 6kk itävaltalaista kalkkimehua *huokaus*

Itse taasen olisin sitä mieltä, että helpompaa peliä ei tuon suhteen olekaan.
Happovettä boileriin, parit päästöt grupon ja vaahdottimen kautta ja masiinan jäähdyttyä kone ympäri ja aineet viemäriin. Pikku huuhtelu ja valmis.

Tätä kun vertaa vaikkapa HX- koneeseen, niin on kyllä tosi helppoa.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

npm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 91
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #350 : Huhtikuu 15, 2014, 11:11:40 ap »

Itse taasen olisin sitä mieltä, että helpompaa peliä ei tuon suhteen olekaan.
Happovettä boileriin, parit päästöt grupon ja vaahdottimen kautta ja masiinan jäähdyttyä kone ympäri ja aineet viemäriin. Pikku huuhtelu ja valmis.

Tätä kun vertaa vaikkapa HX- koneeseen, niin on kyllä tosi helppoa.

Olli


Jooh, kuulostaa järkevältä ylläpitohuollolta. Itse yritin varmistua siitä, että kalkista pääsee mahd. perinpohjaisesti eroon, joten sitä vettä tuli läträttyä koneen läpi useamman täytön verran
Kirjattu
La Pavoni Professional Lusso + Nuova Simonelli MDX/Hario Skerton. Kuollut: KitchenAidin teinimopo

jnf

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #351 : Toukokuu 14, 2014, 00:59:45 ap »

Vaihdoin kanssa tiivisteet, kun vanha kone on gruppo tiputteli vettä & kahva liikkui huonosti. Sinällään kaikki meni ok ja tiivisteet oli helppo vaihtaa palstalta löytien ohjeiden mukaan. Kahvan toiminta parani huomattavasti.

Mutta, jo ennen tiivisteiden koneen lämmetessä on kuulunut vesisäiliön sisältä outoa "helinää" ja vettä on tuntunut tulevan gruposta hitaanlaisesti, vaikka vipukahva ns. yläasennossa. No nyt tiiviteiden vaihdon jälkeen tilanne on se, että kun laite on lämmennyt, niin vaikka nostan vipukahva ylös, niin gruposta ei tule kuin tippa tai kaksi ja kahva vetää itse itsensä takaisin alas asentoon, aivan kuin grupossa olisi/on imu päällä... Ideoita mistä moinen voi johtua?

Tiivisteet on mielestäni vaihdettu täysin oikein ja samaa ongelmaahan oli jo ennen tiivisteiden vaihtoakin, joten en usko että ainakaan kokonaan tiivisteiden vaihto tätä sai aikaan...pahensi ehkä hieman/entisestään...

Tiivisteiden vaihdon yhteydessä huomasin, että se grupon imuputken tiivisteosa on ihan kovettunut ja imuputkea ei saanut juurikaan kiristettyä grupon elementtiin, vaikka imuputkea käänsi sivulle lähes vesisäiliön reunaan asti, niin imuputki jäi edelleen hieman löysälle. Voisiko tuo aiheuttaa tuota helinää vaikuttaen myös tuon grupon toimintaan?

Oheisessa kuvassa siis tiiviste numero 83: http://www.espressoservices.co.uk/la_pavoni_spare_parts_2.html
Kirjattu

asillanp

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 29
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #352 : Toukokuu 14, 2014, 10:47:12 ap »

Aiemmin oli kirjoittelua kakun "reikiintymisestä" ja sen ehkäisemisestä kolikoilla, huollolla jne.
Minua ei tuo reikiintyminen ole liiemmin haitannut, kunhan kahvi on ollut hyvää. Mutta ihan mielen kiinnosta aloin seurata asiaa. Aika selvästi kakun reikiintuminen on sidoksissa kahvin määrään. Eli pikkasen lisää kahvia ...

JNF
Onko sinulla männän tiivisteet varmasti oikein? Jos tuo imuputken kiinnitys on löysä, niin painehan silti työntää vettä säiliöstä eteenpäin.... Minulla on tapana lypsää kammesta ees taas niin että männnässä alkaa tuntumaan vastusta.  Yleensä viitisen kertaa.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 14, 2014, 10:58:18 ap kirjoittanut asillanp »
Kirjattu

npm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 91
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #353 : Toukokuu 14, 2014, 11:10:46 ap »


Mutta, jo ennen tiivisteiden koneen lämmetessä on kuulunut vesisäiliön sisältä outoa "helinää" ja vettä on tuntunut tulevan gruposta hitaanlaisesti, vaikka vipukahva ns. yläasennossa. No nyt tiiviteiden vaihdon jälkeen tilanne on se, että kun laite on lämmennyt, niin vaikka nostan vipukahva ylös, niin gruposta ei tule kuin tippa tai kaksi ja kahva vetää itse itsensä takaisin alas asentoon, aivan kuin grupossa olisi/on imu päällä... Ideoita mistä moinen voi johtua?

Tiivisteiden vaihdon yhteydessä huomasin, että se grupon imuputken tiivisteosa on ihan kovettunut ja imuputkea ei saanut juurikaan kiristettyä grupon elementtiin, vaikka imuputkea käänsi sivulle lähes vesisäiliön reunaan asti, niin imuputki jäi edelleen hieman löysälle. Voisiko tuo aiheuttaa tuota helinää vaikuttaen myös tuon grupon toimintaan?

Oheisessa kuvassa siis tiiviste numero 83: http://www.espressoservices.co.uk/la_pavoni_spare_parts_2.html

Helinä kuulostaa vähän hassulta. Heliseekö se vehje myös, jos tyhjennät tankin ja heiluttelet vähän kylmänä?
Entä jos pidät tehoja päällä ja kahvaa ylhäällä ilman että on edes kahva kiinni, niin tuleeko sieltä edes silloin vettä?
Kirjattu
La Pavoni Professional Lusso + Nuova Simonelli MDX/Hario Skerton. Kuollut: KitchenAidin teinimopo

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #354 : Toukokuu 14, 2014, 12:34:49 ip »

Tiivisteet on mielestäni vaihdettu täysin oikein ja samaa ongelmaahan oli jo ennen tiivisteiden vaihtoakin, joten en usko että ainakaan kokonaan tiivisteiden vaihto tätä sai aikaan...pahensi ehkä hieman/entisestään...

En muista koskaan irrottaneeni mäntää sen varresta. Silti arvelen, että varressa ja männässä on kierteet.
Luulisin veden virtauksen loppuneen siksi, että mäntä on varressaan liian alhaalla? (Ei siis nouse vedentuloreiän yläpuolelle).
Itse ottaisin männän varsineen vielä kertaalleen ulos ja tarkistaisin, meneekö mäntä jengassaan sisäänpäin (ylöspäin).
Jos ei mene, niin sitten syynä voi olla tuo putken tiiviste. Eikö sitä ollut kumien mukana?

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #355 : Toukokuu 28, 2014, 11:32:43 ap »

No persana.

Nyt hogasin, että pavonin vipu on alkanut hiukan heilua niittauksessaan. Siis siinä kohtaa, jossa varsi kiinnittyy haarukkaan.
Onkohan ollut liian kovat uuttopaineet? Kattelin, että uuden vipusen saa reilulla 16 punnalla, joten ei ole iso harmi, jos prakaa vaikka kokonaan.
Heiluukos kellään muulla? Oletteko nuijineet niittausta kireämmälle?
Tilanne ei vielä vaikuta vakavalta, ja jos irtoaa kokonaan, niin isolla ruuvarilla voinee uuttaa sen aikaa, että uusi varsi ehtii kehiin.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 689
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #356 : Toukokuu 28, 2014, 14:51:58 ip »

Eipä heilu.

Mutta jos rupeaa heilumaan, niin en ainakaan ensiksi hanki uutta vipua, enkä yritäkään niitata kireämmälle.
Poraan varren ja haarukan irti toisistaan, hion niitinjämät pois siten, että jää kuitenkin kaulus, joka sopii haarukan reikään , poraan varteen varrensuuntaisesti reiän ja käännän siihen kierteen. Sitten vain tukevalla RST-ruuvilla kiinni.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #357 : Toukokuu 28, 2014, 15:48:46 ip »

Okay. Pannaan harkintaan tuollainen kikka. Ei tullutkaan itselle mieleen, se kun ei ole putkivahvistin :-)

Luultavasti vipu pysyy paikoillaan, vaikka hiukan klappia onkin.
Toinen juttu on sitten se, että jos tarvitaan vaikkapa uusia kumeja, niin siinähän se kampi tulee samassa lastissa. Ja aika edullinen se on verrattuna tunnin, parin ähräämiseen, täällä kun ei ole esim. sorvia käsillä.
Tosin DIY on aina hiukan makeempi, kun osto-osa.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #358 : Toukokuu 28, 2014, 21:29:24 ip »

...

Onkohan ollut liian kovat uuttopaineet?

...

No aika bodari olet jos rikki olet hauiksella saanut  :o
Itse olen useasti saanut lähes tukkeeseen ja joutunut käyttämään kaiken hernekeppivarrestani (70 kg) lähtevän voiman uuttamiseen. Silti vivussa ei ole klappia ja suurempi murhe on tukea kahvasta niin paljon että keitin ei kaadu  nurin.

Tätä tapahtui lähinnä silloin kun jauhoin Skertonilla jonka säätöpykälät olvat niin harvat että joillain pavuilla piti säätää kesken jauhatuksen jotta jauhatus edes jotenkin oli Pavonille sopivaa.
Kirjattu

npm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 91
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #359 : Toukokuu 29, 2014, 04:06:27 ap »

Mulla on alkanu kanssa esiintyä ihan kohtalaista klappia. Ajattelinki ottaa sen tuossa syksyllä osiin ja katsoa mikä mättää. ::)
Kirjattu
La Pavoni Professional Lusso + Nuova Simonelli MDX/Hario Skerton. Kuollut: KitchenAidin teinimopo