Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394035 kertaa)

markansuutari

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #255 : Huhtikuu 26, 2013, 17:50:14 ip »

Kiitokset Temen Pavoni-ohjeesta täältäkin. Ostin varta vasten lukkorengaspihdit ja apteekista pikkutuubin valkovaseliinia. Tiivisteet Europiccola Milleniumiin ostin KC:stä, maksoi 60 euroa...no, huolto olisi maksanut satasen enemmän.

Gruppon tiivisteiden vaihtaminen oli yllättävän helppoa. Sen sijaan huomasin että sylinterissä (siinä muovisessa sisäosassa, oli halkeama, en tiedä milloin ja miten tullut, ehkä onnistuin jotenkin tekemään sen itse.  Joko sen halkeaman tai sitten vuoden ikäisten tiivisteiden takia laite on tehnyt kurjaa espressoa ja liritellyt sekaan kirkasta vettä.

Muovisylinteri ei lähtenyt irti, mutta taitoin sitä väsyttäessäni gruppon kuparisen vesiputken (siitä nimimerkki :)

1)Miten tuo muovisylinteri irtoaa? Onko se kierteellä? Voiko sen rikkoa irti?

2) Mistä saisi uuden järkevään hintaan, entä sen kupariputken muovisine kauluksineen?

 



 
edit, pientä säätöä
 

 

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 26, 2013, 18:12:47 ip kirjoittanut markansuutari »
Kirjattu

La Paviaani

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #256 : Huhtikuu 26, 2013, 20:41:51 ip »

Täältä kai saisi:
http://www.espressoservices.co.uk/326002_pavoni_boiler_to_group_.html
http://www.espressoservices.co.uk/

Muovisylinterin pitäisi kai lähteä kiertämällä irti, en ole omaani irroittanut kun en ole saanut aikaiseksi tehdä sopivaa työkalua.
Kannattaa lukea tämä ketju läpi...
Kirjattu

markansuutari

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #257 : Huhtikuu 26, 2013, 23:27:14 ip »

Kiitos vihjeestä, tilattu.

Ketju on toki luettu, vaikutti vain ensi silmäyksellä siltä että nuo tuon kaupan  osat olivat sille isommalle Pavonille, professional-versiolle ja siksi en uskaltanut aiemmin tilata. Mutta ilmeisesti eroa on vain boileripuolella ja milleniumien gruppot ovat identtiset?

Ymmärsin että muovin pitäisi pyörittämällä lähteä ja jossain tuohon myytiin työkaluakin. Jäi vain epäselväksi, pyöriikö se vapaasti vai onko siinä jenka jompaan kumpaan suuntaan. Omani ei liiku kuin pari milliä. No, katson uudesta sitten mihin suuntaan pitää vääntää.

Kuvittelin ennen että mäntä peittää vesiaukon alhaalla ollessaan ja kahvaa nostaessa vesi nousee kahvin päälle. Tuo sylinteri vaikuttaa ihan umpinaiselta kuitenkin. Mistä se vesi siis tulee ja mihin? Outo värkki...
Kirjattu

Jolle

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 159
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #258 : Huhtikuu 26, 2013, 23:39:14 ip »

Kuvittelin ennen että mäntä peittää vesiaukon alhaalla ollessaan ja kahvaa nostaessa vesi nousee kahvin päälle. Tuo sylinteri vaikuttaa ihan umpinaiselta kuitenkin. Mistä se vesi siis tulee ja mihin? Outo värkki...

 :) Muistan, kun ihmettelin samaa ja tulin vakuuttuneeksi, että siinä on jotain noituutta, mutta kun katsoo niitä "männänrenkaita", ni huomaa, että vesi pääsee luiskahtamaan sen ohi alaspäin, kun mäntä on nostettu sen reiän kohdalle josta vesi tulee. 
Kirjattu
Faema E61 1gr -67, La Pavoni EN Europiccola,  Balance Brewer, Aeropress, Chemex, Mazzer Super Jolly, Macap MC4, Wilfa CGR1, Skerton,  Punainen Paahdin, Behmor 1600

markansuutari

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #259 : Huhtikuu 27, 2013, 11:59:34 ap »

:) Muistan, kun ihmettelin samaa ja tulin vakuuttuneeksi, että siinä on jotain noituutta, mutta kun katsoo niitä "männänrenkaita", ni huomaa, että vesi pääsee luiskahtamaan sen ohi alaspäin, kun mäntä on nostettu sen reiän kohdalle josta vesi tulee. 
Oho, tuleeko vesi todellakin siitä neulanpiston kokoisesta reiästä  :P 

Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #260 : Kesäkuu 28, 2013, 14:24:01 ip »

En ole saanut "sitä reikää" pavonin kakussa poistettua millään konstilla.
Nyt näyttää siltä, että Jim Dunlop on poistanut ongelman, tai ainakaan sitä ei enää näy.
Voi olla, että joku muukin plegu voisi toimia, mutta tuo sopii väreihin.

Saattaa olla, että vain kuvittelen, mutta ihan tuntuu, kun  vipu olisi nyt vähän jäykempi?

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #261 : Kesäkuu 28, 2013, 19:26:55 ip »

Siis kuinka?
Sulla on plektra kakun päällä uuton ajan?
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #262 : Heinäkuu 01, 2013, 09:26:16 ap »

Siis kuinka?
Sulla on plektra kakun päällä uuton ajan?


On juu. Ja tiukasti tampattu siihen kohtaan, johon se kuoppa aina tulee. (tulisi)
Tarvinnee keksiä jokin metalliplegu... Tuo muovinen näköjään alkaa taipua vähitellen.
Taidan kokeilla sopivalla kolikolla?
Olli
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 01, 2013, 10:52:25 ap kirjoittanut Tinuri »
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #263 : Heinäkuu 30, 2013, 15:32:05 ip »

No. Nyt on kuukausi keitelty siten, että kuopan kohdalla on pidetty yhden Thaimaan bahtin kolikkoa... Toimii kyllä, mutta on tosi dorgaa.

Olen kuullut, että muillekin tulee toi kuoppa kakkuun. Mulla kun ei ole nakua tuohon Paviaaniin, niin en tiedä, haittaako se uuttoa. Luulis nyt kumminkin haittaavan?

Eikö kukaan ole onnistunut paikallistamaan vaivan aiheuttajaa? Mie en ainakaan.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #264 : Heinäkuu 30, 2013, 18:09:47 ip »

Oletko huomannut kahvin laadussa jotain eroa tuon kolikon kanssa?

Minullekin tulee tuo kuoppa, mutten ole koskaan mokomasta kummemmin välittänyt. Voisihan tuota vähän yrittää analyseerata.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #265 : Heinäkuu 31, 2013, 09:50:26 ap »

Oletko huomannut kahvin laadussa jotain eroa tuon kolikon kanssa?

Minullekin tulee tuo kuoppa, mutten ole koskaan mokomasta kummemmin välittänyt. Voisihan tuota vähän yrittää analyseerata.
No en ole havainnut, kyllä kahvi onnistuu hyvin. Se kuoppa vaan on välillä aika syväkin ja siksi sen kai tarvii vaikuttaa, vaikka en honaakaan?
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #266 : Heinäkuu 31, 2013, 22:09:14 ip »

Eikö kukaan ole onnistunut paikallistamaan vaivan aiheuttajaa? Mie en ainakaan.

Pikainen googlettelu veikkasi että voisi johtua veden syöksymisestä gruppoon uuton alussa. Ilmeisesti riippuu tiivisteestä, miten ärhäkkäästi virtaa.

Ohjeistavat etenemään hissun kissun siinä vaiheessa kun vesi alkaa virrata gruppoon, eli tavoitteena saada alussa vesi lähes tihkumaan siihen kakun päälle.

Oletko katsonut miltä vedentulo näyttää ilman kahvaa?
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #267 : Elokuu 01, 2013, 09:39:36 ap »

Pikainen googlettelu veikkasi että voisi johtua veden syöksymisestä gruppoon uuton alussa. Ilmeisesti riippuu tiivisteestä, miten ärhäkkäästi virtaa.

Ohjeistavat etenemään hissun kissun siinä vaiheessa kun vesi alkaa virrata gruppoon, eli tavoitteena saada alussa vesi lähes tihkumaan siihen kakun päälle.

Oletko katsonut miltä vedentulo näyttää ilman kahvaa?

Jeba. Olen yleensä vetänyt vivun niiiin hitaasti, että ihan tihkumalla lähdetään, ei auta, saattaa tulla jopa syvempi kolo...
Olen katsunut myös ilman kahvaa, mutta ei se näytä ollenkaan oudolta.
Eilen vedin jopa nopeasti loppuvaiheessa. Ihan kun kolo olisi vain siirtynyt hiukan keskemmälle?

Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #268 : Elokuu 01, 2013, 21:42:00 ip »

Entäs jos pyöräytät suihkusihtiä vaikka 90 astetta. Vaihtuuko kohta?
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #269 : Elokuu 01, 2013, 21:48:53 ip »

Suihkusihdin asento ei vaikuta kuoppaan tai sen sijaintiin. Ainakaan minun havaintojeni mukaan.

Mitäpä jos sihkusihdin sisäpuolelta tukkisi sen kohdan mihin kuoppa tulee?
Kirjattu