Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394125 kertaa)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #225 : Huhtikuu 17, 2012, 09:08:23 ap »

Vaikkei minulla ei olekaan vielä kolmen vuoden pavoni-kokemusta, täytyy nyt olla aika lailla eri mieltä. Oman kokemukseni mukaan, ja pavusta tietenkin riippuen, kapistus on melkoisen ranttu jauhatuksen suhteen. Tosin jotkut (harvat) pavut tuntuvat sietävän suuremman jauhatusskaalan, suurin osa ei. Ja kyllähän sitä uuttopainettakin ainakin minulla yleensä syntyy, jos se internetissä esiintyvä 15 kg -> 9 bar pitää paikkansa. En ole jaksanut tehdä tarkistuslaskentaa.


Juu, en ole mikään nero matematiikassa, mutta vaikka kuinka lasken, en pääse kun hiukan yli 2kp/cm2 uuttopaineeseen. Tämä niillä arvoilla, että vipua painetaan 4 kilon voimalla sen päästä, vipuvälitys on noin 1:10 ja sihdin pinta-ala noin 6,5cm2.
Jos vipua painaisi 15 kg voimalla, päästään jo 7,5 kp/cm2. Luulen kuitenkin, että vehje hajoaa jo tällöin?
Hyvän kahvin sillä saa, mutta harvemmin mitään kunnon cremaa onnistun kuppiin saamaan.
Itsellä on duunissa myllynä minimoka. Paakuttaa, mutta kelpaa. Toisaalta kai on niinkin, että liian hyvää myllyä ei olekaan.
Oikea lämpö on ollut Pavonissa se vaikein asia. Sanoisin, että nyt on hallussa.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #226 : Toukokuu 15, 2012, 13:08:44 ip »

Moikka,

Olen elellyt hyvässä sovussa Pavonin kanssa ja kahvi onnistuu... sanoisin... loistavasti.
Yksi asia nyt vaan vaivaa. Tuo ei näyttäisi vaikuttavan lopputulokseen mitenkään, mutta en oikein voi sitä hyväksyäkään, koska vikavaivavammahan se kuitenkin on.

Kahvikakkuun tulee joka kerralla tuollainen hauska kuoppa. Luulisin, että se tulee veden sisäänjuoksutusvaiheessa. Tästä syystä nostan mäntää hyvin hitaasti. Ei apuja.
Ko. reikä on aina samassa kohdassa kakkua. Pitäisiköhän asentaa tuohon kohtaan sihtiä jonkinlainen este?

Onko muilla havaintoa tästä?

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #227 : Toukokuu 15, 2012, 15:32:36 ip »

Julkistan täten pdf-version Pavonin tiivisteiden vaihdosta. Lähetin tämän jo julkaistavaksi Temelle, jonka käsialaa sekä teksti että kuvat ovat, mutta sähköpostiosoite lienee vaihtunut tms, joten saatte tyytyä DropBoxiini johtavaan linkkiin, silvuplee:

http://dl.dropbox.com/u/286400/Pavonin%20tiivisteiden%20vaihto.pdf

Jos ohjeeseen on jäänyt pukkeja, toivon tietoa siitä mahdollisimman pian. Temen kanssa jo karsittiin niitä mikä silmiin sattui.

Jotta ei menisi ihan akateemiseksi puuhasteluksi ja ohjeesta olisi myös käytännön hyötyä, luovutan ensinnä ilmoittautuvalle kahvin ystävälle toisen Pavoneistani, punaisen pre-millenium Europiccolan, nimellistä 190 euron korvausta vastaan. Hintaan kuuluvat tiivisteet, joiden vaihtoa keitin alkaa kaivatakin.

Laite asuu Kirkkonummen Masalassa, josta sen saa hakea (ja kokeilla), tai sitten toimitan sen itse pääkaupunkiseudulle muutaman päivän viiveellä. Laitteen tippakupin alla on ruostetta, niinkuin kaikissa näissä on, jotka eivät ole todella uusia. Ikä näkyy, mutta muuten siisti ja täysin toimiva laite. Mukaan tuplasihti, ei tampperia, joka kannataa ostaa heti kunnollinen. Alla linkkejä kuviin:

http://dl.dropbox.com/u/286400/Europiccola%201-304426.jpg
http://dl.dropbox.com/u/286400/Europiccola%201-304427.jpg
http://dl.dropbox.com/u/286400/Europiccola%201-014428.jpg
Kirjattu

ramo

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #228 : Toukokuu 15, 2012, 16:07:05 ip »

Julkistan täten pdf-version Pavonin tiivisteiden vaihdosta. Lähetin tämän jo julkaistavaksi Temelle, jonka käsialaa sekä teksti että kuvat ovat, mutta sähköpostiosoite lienee vaihtunut tms, joten saatte tyytyä DropBoxiini johtavaan linkkiin, silvuplee:

http://dl.dropbox.com/u/286400/Pavonin%20tiivisteiden%20vaihto.pdf

Jos ohjeeseen on jäänyt pukkeja, toivon tietoa siitä mahdollisimman pian. Temen kanssa jo karsittiin niitä mikä silmiin sattui.


Ei varsinaisia bugeja, mutta kuten taisin jo aiemmin kirjoittaa, niin minusta tuota ohjetta kannattaisi hivenen täydentää. Elikkäs se grupon sisällä oleva "sylinteri", jota ohjeessa kutsutaan"muoviseksi eristeeksi" kannattaa myös irrottaa ja vaihtaa sieltäkin puolelta tiivisteet. Kun tuon osan irrottaa, voi myöskin männän tiivisteet laittaa paikoilleen yksi kerrallaan ja myötäsuuntaan. Tällöin ohjeessakin hankalaksi kerrottu männän paikoilleen laittaminen helpottuu.
Kirjattu

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #229 : Toukokuu 15, 2012, 16:26:18 ip »

Voin panna parin päivän sisään tuosta täydennyksen. Hyvä tietysti olisi, jos olisi kuvien kanssa. Kun joku ryhtyy puuhaan, pankaa hyvä kiertämään ja pitäkää kamera valmiina.
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #230 : Toukokuu 15, 2012, 17:31:43 ip »

Moikka,

Olen elellyt hyvässä sovussa Pavonin kanssa ja kahvi onnistuu... sanoisin... loistavasti.
Yksi asia nyt vaan vaivaa. Tuo ei näyttäisi vaikuttavan lopputulokseen mitenkään, mutta en oikein voi sitä hyväksyäkään, koska vikavaivavammahan se kuitenkin on.

Kahvikakkuun tulee joka kerralla tuollainen hauska kuoppa. Luulisin, että se tulee veden sisäänjuoksutusvaiheessa. Tästä syystä nostan mäntää hyvin hitaasti. Ei apuja.
Ko. reikä on aina samassa kohdassa kakkua. Pitäisiköhän asentaa tuohon kohtaan sihtiä jonkinlainen este?

Onko muilla havaintoa tästä?

Olli

Mulla tulee ihan samanlainen. Olen ajatellut, että se olisi jonkinlainen rupu suihkusihdissä, mutta syy saattaakin olla jossain muualla, kun kerta muillekin tuommoista tulee.
Kirjattu

anacron

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #231 : Toukokuu 15, 2012, 17:53:25 ip »

Kahvikakkuun tulee joka kerralla tuollainen hauska kuoppa. Luulisin, että se tulee veden sisäänjuoksutusvaiheessa. Tästä syystä nostan mäntää hyvin hitaasti. Ei apuja.
Ko. reikä on aina samassa kohdassa kakkua. Pitäisiköhän asentaa tuohon kohtaan sihtiä jonkinlainen este?

Onko muilla havaintoa tästä?

Olli
Mulla ei ole ikinä tullut tuollaista kuoppaa, onko sulla pre millenium vai millenium versio?
(itsellä löytyy toi jälkimmäinen) teen kahvit aina nakukahvalla tuplasihdillä, en tosin tiedä vaikuttaisiko se mitenkään asiaan, luultavasti joku groupheadiin liittyvä asia enemmänkin?
Kirjattu
Faema D92/A-1H, La Pavoni Europiccola & Mazzer Super Jolly

ramo

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #232 : Toukokuu 16, 2012, 08:37:16 ap »

Voin panna parin päivän sisään tuosta täydennyksen. Hyvä tietysti olisi, jos olisi kuvien kanssa. Kun joku ryhtyy puuhaan, pankaa hyvä kiertämään ja pitäkää kamera valmiina.

Valitettavasti ei tullut kuvia otettua - olisi pitänyt. Tuota tiivisteet-myötäsuuntaan -juttua en hoksannut kuin jälkikäteen, joten se on käytännössä testaamatta. Omat insinöörin aivoni kuitenkin vakuuttavat, että se on mahdollista ja jopa järkevää.
Kirjattu

ramo

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #233 : Toukokuu 16, 2012, 08:49:00 ap »

Moikka,

Olen elellyt hyvässä sovussa Pavonin kanssa ja kahvi onnistuu... sanoisin... loistavasti.
Yksi asia nyt vaan vaivaa. Tuo ei näyttäisi vaikuttavan lopputulokseen mitenkään, mutta en oikein voi sitä hyväksyäkään, koska vikavaivavammahan se kuitenkin on.

Kahvikakkuun tulee joka kerralla tuollainen hauska kuoppa. Luulisin, että se tulee veden sisäänjuoksutusvaiheessa. Tästä syystä nostan mäntää hyvin hitaasti. Ei apuja.
Ko. reikä on aina samassa kohdassa kakkua. Pitäisiköhän asentaa tuohon kohtaan sihtiä jonkinlainen este?

Onko muilla havaintoa tästä?

Olli

Minullakin oli joskus vähän samantapaista vaivaa, ei kuitenkaan ihan Tinurin kuvan näköistä. Sinnepäin kuitenkin. Ongelma ratkesi siten, etten nostanutkaan kahvaa ihan äärimmäisen hitaasti, vaan vähän nopeammin. Analyysini perusteella omalla kohdalla kuoppa porautui kakkuun sen takia, että liian hitaasti kahvaa nostettaessa vesi virtaa männän ohi ja sihdin läpi vain yhdestä kohtaa pidempään kuin jos kahvan nostaa ylös nopeammin. Tämän järkeilin taasen johtuvan siitä, että kun mäntä nousee ja se ylempi männän tiiviste ylitää vedenottoreiän, niin aluksi veden päästessä virtaamaan vai juuri ja juuri, suurin osa vedestä  tulee läpi vain yhdestä kohti. Käytännössä siitä kohti, mistä vesi taistelee tiensä ensimmäiseksi läpi.  Kun mäntä on ylempänä vettä tulee läpi laajemmalta alueelta. Tämänhän voi kokeilla ilman kahvaa, että kuinka oma Paavo toimii asian suhteen.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #234 : Toukokuu 16, 2012, 10:26:56 ap »

Mulla ei ole ikinä tullut tuollaista kuoppaa, onko sulla pre millenium vai millenium versio?
(itsellä löytyy toi jälkimmäinen) teen kahvit aina nakukahvalla tuplasihdillä, en tosin tiedä vaikuttaisiko se mitenkään asiaan, luultavasti joku groupheadiin liittyvä asia enemmänkin?

Kokeilin kovempaa tamppausta ja hieman nopampaa vivun nostoa... Lopputulos edelleen aivan sama. Täytyy ensikerralla, kun sihti on irti, laittaa tuohon kohtaan jokin este? Voi mennä vaikeeksi.

Keitin on isogruppoinen, siis uudempi malli.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #235 : Toukokuu 16, 2012, 10:46:29 ap »

Mahtaisiko syy löytyä vielä käymällä tekniikkaa läpi. Oma tekniikkani on tämä:

Vipu alhaalla, kahva kiinni, mutta mahdollisimman löysästi, että ilma tulee sen sivuitse.
Vipu nostetaan melkein ylös, tai kunnes kuuluu ensimmäinen "kulaus".
Kahva kiristetään kiinni, ja valutetaan hitaasti viimeinen sentti.
Esiuutto, sitten puristus.

Ei ole näkynyt kuoppia.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #236 : Toukokuu 16, 2012, 11:20:59 ap »

Mahtaisiko syy löytyä vielä käymällä tekniikkaa läpi. Oma tekniikkani on tämä:

Vipu alhaalla, kahva kiinni, mutta mahdollisimman löysästi, että ilma tulee sen sivuitse.
Vipu nostetaan melkein ylös, tai kunnes kuuluu ensimmäinen "kulaus".
Kahva kiristetään kiinni, ja valutetaan hitaasti viimeinen sentti.
Esiuutto, sitten puristus.

Ei ole näkynyt kuoppia.

Voin kokeilla tuotakin. En vaan usko, että kakku "hajoaisi" tuolla tavoin ja aina samasta kohdasta läpi kulkevan ilman voimalla.
Kyllä minä olen ihan vakuuttunut, että sihtiin tuleva vesi kaivaa kolon. En vaan käsitä, miten?
Tarvii vissiin ottaa suihkusihti irti ja tutkia, onko siellä jotakin...

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #237 : Toukokuu 16, 2012, 13:43:37 ip »

Voi olla, mutta kun ei tiedä niin ei oikein voi tehdä muuta järkevää kuin eliminoida mahdollisuuksia yksi kerrallaan.

Olli

P.S. Fiksulla miehellä fiksu nimi!
Kirjattu

Zeik

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #238 : Toukokuu 22, 2012, 15:07:21 ip »

Sitten vielä kysymys. Mistä Pavonin Europiccolaa saa? Olen niitä netistä bongaillut mutta mietin että saakohan niitä täältä suomen maalta?
UPSin kaveri kiikutti juuri www.coffeeitalia.co.uk:sta tilamaani Europiccolon.
COD: käteinen (tasaraha) kelpasi kuskille. Tuli viikossa.

Ensimmäisen vastaavan ostin Suomesta crema.fi (eivät taida enää myydä). Laite oli pohjaosastaan ruosteessa alta vuoden. Takuuhuolto oli enempi kuin vitsi (en tosin tiedä johtuiko enempi Italian pään haluttomuudesta/kyvyttömyydestä toimittaa osaa vai mistä).
Kirjattu

asillanp

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 29
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #239 : Kesäkuu 06, 2012, 20:42:06 ip »

Etsiessäni varokenappulaa Europiccolosta (varokkeen suoja asennettu väärin), jouduin aukaisemaan pohjan ja ruosteessa oli myös tämä kone. Ikää vuosi ja 2kk. Hyvin oli jo ruoste tarttunut pintaan.  Nyt on osat sitruunahapossa ja sen jälkeen ruosteensuojamaali pohjan sisäpintaan.
Kirjattu