Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 394141 kertaa)

Jolle

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 159
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #150 : Marraskuu 11, 2010, 22:56:40 ip »

Sainpa yhtenä päivänä kakunkin hajoamaan kun vedin vivun liian pikaisesti yläasentoon.


O.K.

Minulla on tapana pitää kahva aivan löyhässä, kun nostan vipua ja kiristää se juuri ennen kuin vesi alkaa virrata gruppoon. Näin se saa paremmin korvaus ilmaa väliin ja kakku säilyy ehjänä.
Kirjattu
Faema E61 1gr -67, La Pavoni EN Europiccola,  Balance Brewer, Aeropress, Chemex, Mazzer Super Jolly, Macap MC4, Wilfa CGR1, Skerton,  Punainen Paahdin, Behmor 1600

ramo

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #151 : Toukokuu 10, 2011, 08:59:51 ap »

Jepu,

Tarvii kattella sitten uuden kerran, kun vaihdan kumit mäntään (ja näen männän materiaalin).
Ihmettelen tuota pehmeyttä vain siksi, että ilman luulisi katoavan siinä lämmittelyvaiheessa vettä laskiessa? Ja höyryähän se taasen ei voi olla.
Suhtaudutaan siihen siis -ainakin toistaiseksi- ominaisuutena, joka ei tosiaan vaikuta lopputulokseen.

O.K.
Oliko muuten tiivisteiden vaihdolla vaikutusta sylinteriin jäävän ilman määrään ja sitä kautta ilmajousimaisuuteen? Omassa europiccola proffassa on havaittavissa samanlaista käytöstä. Mietin vaan, että voisiko huonoksi menneet tiivisteet jollakin tavalla aiheuttaa sellaista käytöstä, joka estää nesteen ja sen tilalta väistyvän ilman virtauksissa suunnitellun vastaista toimintaa.
Kirjattu

ramo

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #152 : Toukokuu 26, 2011, 21:00:46 ip »

Oliko muuten tiivisteiden vaihdolla vaikutusta sylinteriin jäävän ilman määrään ja sitä kautta ilmajousimaisuuteen? Omassa europiccola proffassa on havaittavissa samanlaista käytöstä. Mietin vaan, että voisiko huonoksi menneet tiivisteet jollakin tavalla aiheuttaa sellaista käytöstä, joka estää nesteen ja sen tilalta väistyvän ilman virtauksissa suunnitellun vastaista toimintaa.

Itse itselleni vastaten: tiivisteiden vaihto ei vaikuttanut ilmajousimaisuuteen.

Tältä foorumilta löytyneitä ohjeita soveltaen (taisi olla nimimerkki temen tekemät ohjeet, kiitos niistä!) tiivisteiden vaihto oli pikkujuttu. Sellaisen lisäneuvon voisin kuitenkin antaa, että kannattaa irrottaa myös krupon sisällä oleva muovinen "sylinteri". Irroittaminen tapahtuu ruuvaamalla. Näin toimien koko roskan saa puhdistettu helpommin ja lisäksi männän saa pujotettua uusine tiivisteineen sylinteriin siten, että kumpikin tiiviste on myötäsuunnassa.

Semmoista neuvoa kysyisin foorumin pavonisteiltä, että mistä voisi johtua kakun halkeaminen? Kakku tuntuu olevan halki riippumatta siitä, kiinnitänkö kahvan vasta aivan viime hetkellä ennen kuin vipu on yläasennossa vaiko jo silloin, kun vipu on alhaalla.

Toinen kysymys tuosta ilmajousimaisuudesta. Oletteko päässeet siitä jollakin toimintatavalla eroon?
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #153 : Kesäkuu 02, 2011, 16:12:40 ip »

Minulla kakku halkeaa vain silloin, jos vedän uudestaan vivun ylös jatkaakseni kahvia pidemmäksi.
Märkä kakku on kai liian tiivis ja halkeaa, kun vedetään ilmaa sen läpi alhaalta?

Itse kiinnitän myös paljon huomiota siihen, että nostan samasta syystä vivun errrittäin hitaasti ylös. Sitten kun aletaan lähestyä sylinterin täyttymistä, annan sen täyttyä myös hyvin hitaasti, senhän kuulee äänestä.

Sen jälkeen yritän optimoida täytön siten, että painan hiukan vipua, sitten taas ylös jne...

Aika usein onnistuu tällä tavoin.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

anacron

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #154 : Heinäkuu 16, 2011, 16:29:53 ip »

Helou helou!

Päätin rekisteröityä näille varsin hifistisen tuntuisille foorumeille(positiivisessa mielessä tietty) ja tämä vaikuttaisi hyvältä ketjulta lyödä ensimmäinen postaus sisään! Pitkän pohdinnan ja usean päivän nettisurffailun päätteenä päädyin nimittäin tilaamaan itselleni La Pavonin Europiccolan ja Rancilio rockyn kahvimyllyn.

Muutaman La pavoni kyssärinkin tänne voisi heittää, en kyllä ihan kaikkia sivuja jaksanut vielä lukea kun tuli liian kova hinku kirjoitellakkin jotain.

Kun keittimeni saapuu onko jotain erityistä mitä sille pitäisi tehdä? Testata/puhdistaa jne? vai lyönkö vaan samantien tulille ja kahvia maistelemaan? Jotain puhdistusjuttuja luinkin jo että ei välttämättä kannata ihmeemmin puhdistella ylipäänsäkään muulla kuin vedellä? Suomen vesi ei pitäisi kovin kalkkistakaan olla että aika vähälllä varmaan pääsee..

toinen kyssäri on kyllä varmaan vähän väärälle alueelle, mutta esitän sen nyt tässä kuitenkin - jos jollain on vaikka lyödä suoraan linkki kyseiseen aiheeseen,
eli teille kaikille teille Helsingin seuduilla asusteleville mistä haette tuoreita paahdettuja kahvipapuja?
Kirjattu
Faema D92/A-1H, La Pavoni Europiccola & Mazzer Super Jolly

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1493
    • ristretto.fi
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #155 : Heinäkuu 16, 2011, 18:31:07 ip »

Tervetuloa foorumille :)

Ja onnittelut tuoreiden hankintojen johdosta.

Ilmeisesti ostit Pavonin käytettynä? Jos näin, niin itse ainakin kokeilisin eka laittaa vedet sisään ja koneen päälle. Lähteekö lämpiämään? Hyvä. Kun kone on lämmennyt, niin höyryhanaa voi avata, taas sulkea ja antaa koneen taas lämmetä hiukan. Sen jälkeen joku kulho tai iso lasi grupon alle ja vipu ylös (kahva voi olla kiinni, jotta lämpenee). Miltäs gruposta tuleva vesi näyttää ja haisee? Toivottavasti se ei ole ruskeata ja likaista tai pahalta/tunkkaiselta haisevaa litkua! Jos kaikki ok, niin sitten voisikin kokeilla kahvin valmistusta ja oikeita myllyn säätöjen hakemista. Tampperi varmaan löytyy myös?

Kahveista: Vallilasta löytyy esim Kahvila Sävy ja sielä Turun Kahvipaahtimon kahveja. Pursimiehenkadulta löytyy Kaffa Roastery (ja heidän kahveja saa myös esim Aleksilta La Torrefazione -kahvilasta). Noita nyt ainakin kannattaa kokeilla.

T. Teme
Kirjattu

anacron

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #156 : Heinäkuu 17, 2011, 13:25:01 ip »

Itseasiassa päädyin ostamaan molemmat uutena. Yleensä venytän penniä ja ostan asioita käytettynä/rikkinäisinä ja sitten korjailen niitä pikkuhiljaa. Alkoi kuitenkin ärsyttämään ajatus että joutuisin heti purkamaan laitteen ja tilailemaan jotain tiivisteitä ennenkuin laitteella pääsisi kahveja keittelemään. Tosin nyt kun olen taas yhden päivän tuhlannut erilaisille kahvifoorumeille ja videoille niin tekee itseasiassa mieli laittaa uusi keitin heti osiksi :D

ajattelin alunperin tuolla putsauksella sitä, että useissa laitteissa on ns. tehtaalta tullessaan kaikenlaisia suoja-aineita jonka takia on ihan hyvä puhdistaa koneet ennen ekaa käyttöä, varmaan LP:lle kuitenkin riittää että valuttaa vähän vettä läpi.


Kahveista: Vallilasta löytyy esim Kahvila Sävy ja sielä Turun Kahvipaahtimon kahveja. Pursimiehenkadulta löytyy Kaffa Roastery (ja heidän kahveja saa myös esim Aleksilta La Torrefazione -kahvilasta). Noita nyt ainakin kannattaa kokeilla.
Kiitos vinkeistä! Pursimiehenkatu on sopivan lähellä työpaikkaa ja muutan 11.päivän kuluttua Vallilaan :)
Kirjattu
Faema D92/A-1H, La Pavoni Europiccola & Mazzer Super Jolly

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1493
    • ristretto.fi
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #157 : Heinäkuu 17, 2011, 13:38:22 ip »

Pavonin käyttöohjeessa on juttua uuden laitteen käyttöönoton yhteydessä suositelluista toimenpiteistä. Manuska tulee varmaan koneen mukana, mutta löytyy se netistäkin: linkki

Coffeegeekin sivuilla Mark Prince on kirjoittanut melko kattavat jutun Pavonin historiasta ja käytöstä. Tässä linkki. Muitakin hyviä saitteja aiheesta löytyyy ja on taidettu linkata aiemminkin tässä säikeessä.

T. Teme
Kirjattu

anacron

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #158 : Heinäkuu 17, 2011, 20:47:00 ip »

Kiitos Teme linkeistä  ;D

noita coffeegeekin sivuja onkin tullut jo selattua aikalailla ja ilman niitä olisin tuskin edes päätynyt lever masiinaan
unohtui mainita aiemmassa postauksessa että tamper on vielä hakusessa, eli 51mm pitäisi jostain metsästää. Saakohan suomesta kohtuulliseen hintaan? Yhden nettisivun taisin löytää missä olisi saanut mittatilauksena noin 40 eurolla, eivät kyllä mielestäni olleet kovin tyylikkäitä mutta ihan kohtuuhintaisia kyllä mittatilaukseksi.

Tuntuu jotenkin hankalalta löytää ylipäänsä tampereita juuri la pavonille, suurin osa noista perustampereista taitaa olla 53 tai 58mm
pitää miettiä että tekisikö yhden tamperin jopa itse  ;)
Kirjattu
Faema D92/A-1H, La Pavoni Europiccola & Mazzer Super Jolly

Jolle

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 159
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #159 : Heinäkuu 17, 2011, 23:27:51 ip »



pitää miettiä että tekisikö yhden tamperin jopa itse  ;)


Suosittelen tuota. saa sellaisen kun haluaa. olen muutaman teräksestä sorvannut ja yhden kuparista. saa just niin tiukan, kun itse haluaa.
Kirjattu
Faema E61 1gr -67, La Pavoni EN Europiccola,  Balance Brewer, Aeropress, Chemex, Mazzer Super Jolly, Macap MC4, Wilfa CGR1, Skerton,  Punainen Paahdin, Behmor 1600

linker

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 94
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #160 : Elokuu 03, 2011, 10:12:23 ap »



Uusi foorumilainen, uusi pavonin omistaja, ja kaikessa muussakin kahviin liittyvässä melko "uusi" ilmoittautuu  :)
Kuukauden thermoblockkailun jälkeen löysin huutonetistä europiccolon jonka kuvasin heti paketista otettuani
ylläolevassa maisemassa.

Sain myyjältä hyvät neuvot alkuun päästäkseni, ja ensimmäiset kokeilut on jo tehtykin jatkoon rohkaisevin tuloksin.
Lämpötilan merkitystä onnistumisen edellytyksenä korostetaan paljon, samoin jauhatuksen karkeutta, tai siis hienoutta.
Tämä tarvitsee kuulemani/lukemani mukaan erittäin hienoksi jauhetun kahvin, jotta vesi ei mene kakun läpi liian nopeasti.
Minulle suositeltiin turkkilaista myllyä, ellen halua heti investoida satoja euroja sähkömyllyyn.
siis esimerkiksi tuollaista:
http://cgi.ebay.com/8-46-Turkish-COFFEE-GRINDER-Coffee-Salt-Pepper-Mill-/150405980537?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item2304e52179

Varsinainen kysymykseni koskeekin nimenomaan veivattavaa myllyä jonka haluaisin hankkia marketti-krupsin rinnalle, huolehtimaan Pavoni:n
tarpeista. "arkikeittimille; obh-nordicalle, krupsille, ja muttereille riittää krupsinkin laatu.
Turkkilainen menee tilaukseen, mutta olisiko jompikumpi näistä:
-Zassenhaus Santiago Espresso:  http://www.crema.fi/fi/products/zassenhaus/santiago-espresso.html   tai
-Hario Skerton:  http://www.crema.fi/fi/products/hario/skerton.html
vertailukelpoinen, tai kokemusten perusteella peräti parempi turkkilaiseen verrattuna.
Siis juuri pavonille, ja mahdollisimman hienojakoisen jauheen aikaan saamiseksi.

Jollen aivan huonosti "hurahtamistaipumuksiani" tunne, niin pian hyllylläni
on joku tai useampikin ennen sotia valmistettu bakeliittimyllykin, mutta
ne ovat oma lukunsa.

kiitokset hienosta ja innoittavasta foorumista, jota on tullut kuettua (jo ennen rekisteröitymistäkin)
tuntitolkulla  :)

Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #161 : Elokuu 03, 2011, 10:24:03 ap »

Juu,
Itsellä on ollut pikaisesti "koekäytössä" Zassnhaus Lima. Se hajosi ensimmäisessä jauhatuksessa ja vaihdoin sen halvempaan Skertoniin. Sillä jauhan enimmäkseen paatilla ja aeropressiin. Saattaa toimia espressoon ihan hyvin, en ole kokeillut, koska siihen minulla on ihan lempipeli:

Jo pari kolme vuotta olen jauhanut duuniessot Piccoloihin pienellä Kyocera myllyllä. En tiedä saako niitä jostakin Suomesta hankittua?
Tämän pelin hankin ystävämme TB:n avustuksella jonkun tutun olkomaan matkan ohessa.
Kyocera on kiva, kun se on niin pieni. Skerton on jo sen verran möhkäle, että sen piteleminen kädellä ei ole oikein mukavaa, tästä pikkupelistä on hyvä pidellä, kun sormet ylettyvät ympäri.
Kapasiteetti riittää mainiosto normaaliin ja vähän isompaankin espressoon. Suosittelen lämpimästi.

http://www.orphanespresso.com/Kyocera-Ceramic-Manual-Hand-Coffee-Grinder-CM-45-CF_p_1993.html

Olli
« Viimeksi muokattu: Elokuu 03, 2011, 10:28:39 ap kirjoittanut Tinuri »
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

McJones

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 236
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #162 : Elokuu 03, 2011, 10:28:57 ap »

Skerton itselläni hätämyllynä... Espressolle sopii (ainakin omassa yksilössäni) tasan vain ja ainoastaan yksi lovi säätöpyörästä. Jos vetää yhdenkin tiukemmalle, tulee kakusta tiukka, ja yksikin löysemmälle, kakku ei jaksa kehittää painetta.

Mutufiilis sanoisi, että sekä tomua että karkeaa tulee aika palion.
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 688
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #163 : Lokakuu 19, 2011, 15:26:38 ip »

Tänään tuli paketti, La Pavoni Professional. Ebay-ostos, messinkinen kaunotar.
Kuitenkin laite on tietenkin vaurioitunut kuljetuksessa ja veden tason kertova lasiputki on hajonnut ja putken kiinnitys boilerin kylkeen on taipunut. Korjattavissa kyllä, kunhan tuohon saa uuden lasiputken.

En teidä vielä, miten tuo kuvio menee, lähettäjä tekee kuljetusfirmalle reklamaation. Mutta ihan sitä varten, että mun täytyy tuo itse korjata, niin onkohan tiedossa paikkoja, mistä tuo putki kannattaa hankkia.

Lisäksi tuossa kummastuttaa, että boilerin sisällä, vastuksen ympärillä, on halkaistu (messinki?)putki. Ehkä 5-7 cm pitkä ja sopii napakasti vastuksen ympärille. En mistään netin kuvista onnistunut tuota putkea löytämään. Onko tuo irronnut jostain ylempää, vai kuuluuko se sinne missä tällä hetkellä on.

Tuo on pre-millennium malli, ainakin sihdin halkaisija on n. 49 mm. Onkohan mitään tietoa, millä tuon vuosimallin voisi haarukoida tarkemmaksi? Sikälimikäli sillä on mitään väliä.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #164 : Lokakuu 19, 2011, 16:04:19 ip »

Moikka,

http://www.espressoservices.co.uk/la_pavoni_replacement_parts.html

On ollut hyvä paikka varaosien saamiseen. On hyvät kuvat jne.

Vuosimallin saat selville, kun otat pohjan irti. Se on sinne runkoon yleensä kirjoitettu.

Jos sihti on 49 mm, niin taitaa olla pre millenium. Vielä jos grupon yläosa (se, jossa mäntä kulkee) on reilusti kapeampi, kuin 60mm, niin sitten on varmasti (pre millenium).

Älä silti huoli, se ei niin paljoa asiaan vaikuta, kun luulisi. Itseasiassa tuo vanhempi lämpiää nopeammin ja on minusta nätimpi juuri sen yläkapeuden  johdosta... Makuasia tietty.

Olli

Edit:  Niin, ja onnea uudelle perheenjäsenelle!

Edit2:Kun kytistelin boilerin sisään, niin vastuksen ympärillä ei ole mitään. Luulisin sen kuuluvan sinne, jos on kiinni jossakin, onhan noita malleja vissiin ajan saatossa muovattu..

Å
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 19, 2011, 16:09:41 ip kirjoittanut Tinuri »
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso