
Uusi foorumilainen, uusi pavonin omistaja, ja kaikessa muussakin kahviin liittyvässä melko "uusi" ilmoittautuu

Kuukauden thermoblockkailun jälkeen löysin huutonetistä europiccolon jonka kuvasin heti paketista otettuani
ylläolevassa maisemassa.
Sain myyjältä hyvät neuvot alkuun päästäkseni, ja ensimmäiset kokeilut on jo tehtykin jatkoon rohkaisevin tuloksin.
Lämpötilan merkitystä onnistumisen edellytyksenä korostetaan paljon, samoin jauhatuksen karkeutta, tai siis hienoutta.
Tämä tarvitsee kuulemani/lukemani mukaan erittäin hienoksi jauhetun kahvin, jotta vesi ei mene kakun läpi liian nopeasti.
Minulle suositeltiin turkkilaista myllyä, ellen halua heti investoida satoja euroja sähkömyllyyn.
siis esimerkiksi tuollaista:
http://cgi.ebay.com/8-46-Turkish-COFFEE-GRINDER-Coffee-Salt-Pepper-Mill-/150405980537?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item2304e52179Varsinainen kysymykseni koskeekin nimenomaan veivattavaa myllyä jonka haluaisin hankkia marketti-krupsin rinnalle, huolehtimaan Pavoni:n
tarpeista. "arkikeittimille; obh-nordicalle, krupsille, ja muttereille riittää krupsinkin laatu.
Turkkilainen menee tilaukseen, mutta olisiko jompikumpi näistä:
-Zassenhaus Santiago Espresso:
http://www.crema.fi/fi/products/zassenhaus/santiago-espresso.html tai
-Hario Skerton:
http://www.crema.fi/fi/products/hario/skerton.htmlvertailukelpoinen, tai kokemusten perusteella peräti parempi turkkilaiseen verrattuna.
Siis juuri pavonille, ja mahdollisimman hienojakoisen jauheen aikaan saamiseksi.
Jollen aivan huonosti "hurahtamistaipumuksiani" tunne, niin pian hyllylläni
on joku tai useampikin ennen sotia valmistettu bakeliittimyllykin, mutta
ne ovat oma lukunsa.
kiitokset hienosta ja innoittavasta foorumista, jota on tullut kuettua (jo ennen rekisteröitymistäkin)
tuntitolkulla
