Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 433052 kertaa)

kaffemi

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 119
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #105 : Maaliskuu 17, 2010, 16:06:52 ip »

Kiitos, avasin masiinan Temen hyvien ohjeiden avulla. Tiiviste oli kohtuullisen pehmeä, mutta mäntä oli ylemmän männänrenkaan yläpuolelta aivan palasina, myös männänrenkaiden välisestä kannaksesta pala pois :( Laite on vuodelta 1997, joten eipä mikään ihme, että haurastunut - mäntä lienee alkuperäinen. Materiaali jotain muovin tapaista? Onko noita mäntiä siis muovisia ja metallisia?

Mäntä on kierteellä kiinni männänvarressa, pelkän männänkin saanee varaosana? Onko havaintoja mistä ja mihin hintaan? Samalla voisi tilata koko tiivistesetin, kun tuo nyt tuossa auki on, eiköhän sen kasattuakin saa...

-----

edit:

Tilasin messinkisen männän ja täydellisen tiivistesetin toisessa ketjussa mainitusta http://www.espressoservices.co.uk/la_pavoni_spare_parts_3.html liikkeestä. Hintaa kertyi n. 56 € postikuluineen. Sittenpähän tulee uusittua muutkin tiivisteet.

Jatkoa: paketti tuli eilen, reilu viikko tilauksesta. En vaihtanut männänvarren tiivistettä, kun en omista (Kampin Ohlssonilta oli loppu) rengaslukkopihtejä. Ja silmämääräisesti oli hyvässä kunnossa, se rengas ja muut osat oli tosi siistejä, edellisestä vaihdosta ei liene kohtuuttoman pitkää aikaa. Ja onhan osat tossa, jos alkaa vuotaa...

Muiden tiivisteiden vaihto oli lastenleikkiä, kun oli noin hyvät ohjeet - aivan turha siis maksaa hunajaa huollosta, koska melkoinen kämmenpeukalo olen itsekin ;)

Pakkauksessa oli tosiaan rasvatkin mukana, eli männänreknaat ja sylinterin sisäpinnan voitelin ja mäntä tiivisteineen oli yllättävän helppo laittaa paikalleen. Ja uusi messinkinen mäntä on todellankin _hieman_tukevampi_ kuin vanha muovinen. Varaa/sitoo myös lämpöä melkolailla, lieneekö hyvä vai huono. Muutamat shotit vasta takana, ja toimii kuin unelma!
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #106 : Maaliskuu 17, 2010, 16:50:33 ip »

Jatkoa: paketti tuli eilen, reilu viikko tilauksesta. En vaihtanut männänvarren tiivistettä, kun en omista (Kampin Ohlssonilta oli loppu) rengaslukkopihtejä. Ja silmämääräisesti oli hyvässä kunnossa, se rengas ja muut osat oli tosi siistejä, edellisestä vaihdosta ei liene kohtuuttoman pitkää aikaa. Ja onhan osat tossa, jos alkaa vuotaa...

Muiden tiivisteiden vaihto oli lastenleikkiä, kun oli noin hyvät ohjeet - aivan turha siis maksaa hunajaa huollosta, koska melkoinen kämmenpeukalo olen itsekin ;)

Pakkauksessa oli tosiaan rasvatkin mukana, eli männänreknaat ja sylinterin sisäpinnan voitelin ja mäntä tiivisteineen oli yllättävän helppo laittaa paikalleen. Ja uusi messinkinen mäntä on todellankin _hieman_tukevampi_ kuin vanha muovinen. Varaa/sitoo myös lämpöä melkolailla, lieneekö hyvä vai huono. Muutamat shotit vasta takana, ja toimii kuin unelma!

Justjust. Tuota samaa olen minäkin ihmetellyt sen männän materiaalin suhteen. Luulisin, että sen vaihtaminen tefloniseen joskus on johtunut jostakin.

Itse olen kokenut tuon lämpöbalanssin hyvin hankalana ja kuvittelisin, että metallimäntä pitää vain grupon kuumempana kauemmin... Lieneekö sitten ongelma, tai ei?
Kerro ihmeessä, jos saat siihen asiaan tolkun. Tiedän sitten kohtapuoliin varatiivisteitä tilatessani, otanko männänkin mukaan. Kromatun tippakannen otan ainakin.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #107 : Maaliskuu 18, 2010, 21:51:55 ip »

Itse olen kokenut tuon lämpöbalanssin hyvin hankalana ja kuvittelisin, että metallimäntä pitää vain grupon kuumempana kauemmin... Lieneekö sitten ongelma, tai ei?

Eikäs se päinvastoin viilennä grupolle tulevaa vettä / hidasta grupon lämpenemistä? Oletan siis että Pavonilla valmistetaan espresso niin, että ensin kone päälle - 10 min päästä espressot ja sitten kone kiinni?
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #108 : Maaliskuu 19, 2010, 09:29:24 ap »

Eikäs se päinvastoin viilennä grupolle tulevaa vettä / hidasta grupon lämpenemistä? Oletan siis että Pavonilla valmistetaan espresso niin, että ensin kone päälle - 10 min päästä espressot ja sitten kone kiinni?

Joo. Kyllähän se lisämetalli ensin hidastaa lämpenemistä. Tämä lienee jo pieni ongelma? Sitten kun kone on lämmennyt oikein kunnolla (liikaa), niin on lisää massaa jäähdyteltäväksi (isompi ongelma)...
Arvelisin, että millenium malleissa käytetyt muovinen sylinteri ja mäntä on lisätty konstruktioon juuri näistä syistä?
Ensin (minun pre-millenium malli) lisättiin teflon mäntä ja sitten (millenium malliin) vielä sylinteri..

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #109 : Maaliskuu 20, 2010, 20:40:19 ip »


Nyt kun keksisin jonkin tavan mitata tuota boilerin painetta... Voisikohan siinä hyödyntää lämpömittaria jotenkin?


Tälläinen muuntotaulukko/softa löytyi netin kätköistä... Toivottavasti tuosta olisi apua pulmaan...

http://www.efunda.com/materials/water/steamtable_sat.cfm

Ja vielä kun muistaa, että painemittarit näyttävät ylipainetta, niin normimittarilukeman saa tuon sivun lukeman paineista vähentämällä normaalipaineen pois.

-Mikko-
Kirjattu

Pastori

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #110 : Maaliskuu 21, 2010, 22:16:19 ip »

Kierrätys Pavonin osat saapuivat ja vaihdoin tiivisteet ja putsailin konetta. Aika töhkässä oli. Hienot olivat nuo foorumin ohjeet.

Koneen vuosimalliksi paljastui 1995, joten laite on kohta täysi-ikäinen. Mäntä siis tuommoinen messinkinen.

Hankin tuon Ascason i-Minin myllyksi. Sitä on melko paljon helpompi säätää tuosta matoruuvista kuin olin foorumin kommenteista ennakoinut - laitoin pienen tarran säätönuppiin ja siitä voi noita kierroksia laskeskella. Hiukan tiukkaa oli noiden ensimmäisten yritysten puristus. Ei meinannut 184cm ja 84kg yhdistelmä riittää vaappuvan männänvarren jatkeena. Mylly rouheammalle säädölle ja muutamalla testillä löytyi jo jauhatus joka tulee laitteesta läpi ja kahvi maistuu mainiolta. Tästä on hyvä jatkaa.


Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #111 : Maaliskuu 22, 2010, 09:59:32 ap »

Tälläinen muuntotaulukko/softa löytyi netin kätköistä... Toivottavasti tuosta olisi apua pulmaan...

http://www.efunda.com/materials/water/steamtable_sat.cfm

Ja vielä kun muistaa, että painemittarit näyttävät ylipainetta, niin normimittarilukeman saa tuon sivun lukeman paineista vähentämällä normaalipaineen pois.

-Mikko-

Thanks,

Oli ihan kiva laskukone. Taidan viritellä lämpöanturin boilerin kupeeseen, saahan siitä läpötahnan avulla aika lähelle osuvan arvon.
Jos katselin oikein, niin aika kovastihan se lämpö ponkaisee paineen vaikutuksesta. Jo 0,7 kp ylipaineella saadaan 115 asteista vettä boileriin... Ei se sitten kumma olekaan, että tuppaa tulemaan kuumaksi koko vempele.
On melko tarkkaan värkättävä, että saan aikaan hyvän kupin. Lisää kokemusta kertyy koko ajan.

Edit: Pintalämmöksi sain 117 astetta aika pitkällä mittausjaksolla...

O.K.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 22, 2010, 11:32:54 ap kirjoittanut Tinuri »
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #112 : Huhtikuu 16, 2010, 10:21:41 ap »

Pavoni falskaa, kahdestakin paikasta!

Ostin omani aikoinaan siitä italialaisesta mikäsenytoli nettikaupasta, "refurbished". Hinta oli edullinen enkä kadu, värkki on pelannut vuosia.

Nyt on vaan niin että kun vääntää kammesta, kuumaa vettä tirisee gruppon ja rungon välisestä liitoksesta. Ei uskalla niin koviin momentteihin noita kahta mutteria vääntää, ettei falskaisi. Tiivistettä on koetettu vaihtaa, ja kerran sen KC:ssä korjautin ja silloin pysyi pitkään kuivana. Nyt valuu taas. Minkähänlaisen välitiivisteen tai tahnan siihen uskaltaisi laittaa vai pitääkö lähettää koneistamoon? 

Viime päivinä vehje on vuotanut myös alapäästä. Muovipohjan ja rungon välistä valuu vettä, riippumatta siitä käyttääkö konetta vai ei. Konehan alkaa kyllä puolentoista vuoden päivittäisen käytön jälkeen olla uusia tiivisteitä vajaa, mutta ei kai siellä pohjassa mitään tiivisteitä ole? Pitääkö taas lähettää korjattavaksi?

tänks, pavonituntijat

Hirvi
Kirjattu
Hirvi

kaffemi

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 119
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #113 : Huhtikuu 16, 2010, 12:53:20 ip »

Pavoni falskaa, kahdestakin paikasta!

Ostin omani aikoinaan siitä italialaisesta mikäsenytoli nettikaupasta, "refurbished". Hinta oli edullinen enkä kadu, värkki on pelannut vuosia.

Nyt on vaan niin että kun vääntää kammesta, kuumaa vettä tirisee gruppon ja rungon välisestä liitoksesta. Ei uskalla niin koviin momentteihin noita kahta mutteria vääntää, ettei falskaisi. Tiivistettä on koetettu vaihtaa, ja kerran sen KC:ssä korjautin ja silloin pysyi pitkään kuivana. Nyt valuu taas. Minkähänlaisen välitiivisteen tai tahnan siihen uskaltaisi laittaa vai pitääkö lähettää koneistamoon? 

Viime päivinä vehje on vuotanut myös alapäästä. Muovipohjan ja rungon välistä valuu vettä, riippumatta siitä käyttääkö konetta vai ei. Konehan alkaa kyllä puolentoista vuoden päivittäisen käytön jälkeen olla uusia tiivisteitä vajaa, mutta ei kai siellä pohjassa mitään tiivisteitä ole? Pitääkö taas lähettää korjattavaksi?

tänks, pavonituntijat

Hirvi


Pohjamuoville asti ei vettä pitäisi päästä missään vaiheessa, eikä kyse voi olla tiivisteen vuotamisesta, koska boilerista vesi poistuu vain yläkautta, eli alapäässä ei tiivisteitä. Tai siis on runkokappaleiden välissä tiiviste, mutta ei kai vettä pidättelemässa. Aika riskaabeli juttu sinänsä, että siellähän on sähköjohdot melkolailla suojaamattomina...
Kirjattu

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #114 : Huhtikuu 16, 2010, 13:08:34 ip »

No niinpä taitaa ollakin sähköosia...aiheellinen muistutus, kiitos:

Äkkiseltään jos arvaan niin kun täyttöaukko, gruppo ja varoventtiili ovat kannen yläpuolella, ja samoin höyryhana, niin alapuolella tuskin on muuta läpivientiä boileriin kuin lämpövastus? Tarkoittaa sitä että ei pääse itse vaihtamaan tiivisteitä vaan pitää viedä huoltoon.

Kaffecentralen myy noihin tiivisteitä ja huoltaa myös. Varmaan on muitakin tahoja. Käsittääkseni Pavonin vipukeittimet ovat aika huollettavia ja isoimmatkin normaali huoltohommat ovat uutta konetta halvempia. Sitten jos metalli on jostain väsähtänyt niin saattaa olla toinen juttu.

hirwi
Kirjattu
Hirvi

Pastori

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #115 : Huhtikuu 16, 2010, 14:04:42 ip »

Kyllä mä olen käsittänyt että sen saa purettua.

Tuossa tiivistepaketissa taitaa tulla oikeasti KAIKKI tiivisteet mitä koneessa on: http://www.espressoservices.co.uk/la_pavoni_replacement_parts.html
Sivun ekat tuotteet siis nuo ko. paketit.

Hankin vanhaan koneeseen tuon setin. Josta vaihdoin männän ja grupon osuudet. Paljon jäi vielä jemmaan. Mulla pihisee ja falskaa boilerin yläosan höyryventtiili juuresta. Siihenkin taitaa olla tiiviste siis mukana - näin olen päätellyt.

Räjäytyskuvan mukaan siihen ei pääse yläkautta kiinni. Koko kone pitää purkaa, ja alakautta boilerin alaosasta pääsisi sitten kiinni tuohon höyryventtiiliä kiristävään mutteriin ja sen saisi auki > ja tiivisteen vaihdettua.



Tuo suurin o-rengas vaikuttaisi äkkiseltään sopivan kokoiselta sinne boilerin alaosaan.
Voisin tutkia asiaa ja mitata. Jos kovasti intoa riittää niin puran sitä samalla ja tutkin tuon höyryventtiiliin liitoksen.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #116 : Kesäkuu 11, 2010, 16:32:48 ip »

Uauu,

Pavonin kahva alkoi hieman temppuilla ja meni jäykähköksi. Keitinhän hankittiin "käytettynä" ja täytti juuri 10 vuotta. Nyt muutaman kuukauden akttivikäytön jäljiltä kumit huonontuivatkin meko nopsaan.
Itse männän kumeissa ei sinällään ollut mitään muuta vikaa, kuin että ne olivat "suorat". Terävä huullos oli painunut sisään ja kumi hinkkasi koko pinnaltaan yhtä kovaa.
Laiskuuttani en viitsinyt uusia lukkoprikan alla olevaa stefaa, enkä muitakaan Turhia kumeja, joten ne säästetään pussissa mahdollista tarvetta odottamaan.
Voitelin sylinterin, kumit ja varren Molykote 111:llä ja johan rupesi liike rennoksi.
Muutenkin on otteet jo varmistuneet. Aina saadaan samanlainen kuppi, kunhan vain aloitus tapahtuu viileästä lähtien liikkeelle.
Kyllä on vipunen antanut iloa jokaista euroa kohden yllin kyllin  8).

Lopuksi masiina puhdistettiin 80% Saaremaa vodkalla ja nyt on ulkomuotokin uudenveroinen, zibii !

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #117 : Kesäkuu 11, 2010, 20:18:01 ip »

Lopuksi masiina puhdistettiin 80% Saaremaa vodkalla ja nyt on ulkomuotokin uudenveroinen, zibii !

Keittimen vai baristan ulkomuoto? :)
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #118 : Kesäkuu 11, 2010, 22:30:32 ip »

Keittimen, luonnollisesti.

Barista ei sellaisia liuottimia tarvitse. Sinol kelpaisi keittimen puhdistukseen, mutta kun siinä on se "juomisenestomauste" joka saattaa aiheuttaa inhottavan maun, jos osuu vaikkapa grupon osiin...
Baristan ulkomuoto hoituu muilla tavoin. Eipä silti, kyllä tuota puhdistusainetta on aika paljon ja se soveltuu muuhunkin, kuin puhdistukseen. Sillä saa esim. kivan lisäpotkun muuten hyvään, mutta liian laihaan suomalaiseen giniin, joka on liian mietoa kunnolliseen dry martiniin. Samoin on joidenkin hyvien, mutta laihojen liköörien kanssa.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Franssales

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 76
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #119 : Kesäkuu 13, 2010, 22:09:08 ip »

Keittimen, luonnollisesti.

Barista ei sellaisia liuottimia tarvitse.


Joku tuttu selitti aikoinaan perinneruoksin gastronomian salaisuuksia seuraavasti:

"Meiläpäin kaikki reseptit alkavat seuraavasti: otetaan kaksi desilitraa sherryä ja kaadetaan kokkiin..."
Kirjattu