Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 307462 kertaa)

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #45 : Kesäkuu 04, 2009, 20:38:26 ip »

Valkovaseliinissa taitaa olla ongelmana matala sulamispiste.[/url].

Lähestyimme asiaa näköjään hyvin eri vinkkeleistä:

Minun ajatukseni oli, että liukastetta tarvitaan vain siihen, että tiiviste ja mäntä saadaan takaisin sylineriin mahdollisimman vähällä väkivallalla, tällöin jopa saippuavasi voisi toimia riittävänä "glidinä". Siinä vaiheessa kun kone on normaalissa käytössä eivät syliterin seinämät kaipaisi mitään ylimääräistä liukastetta?
Vai kaipaavatko?

Sinun oletuksessasi mennään sillä, että aineen tulisi pysyä siellä mahdollisesti koko huoltoväli?

Josssain olen nähnyt hienon valokuvan puretusta Piccolasta, jossa taisi olla jopa varaosien numeroinnit. Tänään en sitä kuvaa enää mistään löytänyt.
Olen kiitollinen linkistä.
Kirjattu

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vs: Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #46 : Kesäkuu 04, 2009, 20:47:00 ip »

Joskus on suositeltu huulirasvaa (vaseliinia) grupon voiteluun, se on ainakin vaaratonta. En tosin tiedä miten se reagoi kuumuuteen, ilmeisesti ei mitenkään ongelmallisesti.

Semmoista huhua on liikkunut, että, ainakin valko-, vaseliini haurastuttaa kumia. En tiedä kuinka merkittävä ongelma on, kun tuota vassua tungetaan teollisuudessa joka paikkaan, myös tiivisteiden lähelle.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #47 : Kesäkuu 04, 2009, 22:35:23 ip »

Siinä vaiheessa kun kone on normaalissa käytössä eivät syliterin seinämät kaipaisi mitään ylimääräistä liukastetta?
Vai kaipaavatko?

Sinun oletuksessasi mennään sillä, että aineen tulisi pysyä siellä mahdollisesti koko huoltoväli?

Itselläni ei ole vipukonetta, mutta mitä olen noista kommentteja lukenut (ks. esim. tämä ketju) niin olen ymmärtänyt että ideana olisi tosiaan saada sinne pysyvämpi liukaste (jota jopa välillä lisätään).
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2790
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #48 : Kesäkuu 05, 2009, 00:19:29 ap »

Onko tuo minkä hintaista? Löysin akvaariopumppuun tarkoitettua silikonirasvaa täältä. Tuntuisi olevan vastaavaa kuin Dow Corning kuvauksen perusteella (joka siis myös silikonirasva), tosin hinta yli kaksinkertainen (100g n.30 eur vs 10g reilu 7 eur).

Kuten lainaamaasi lausetta seuraavassa lauseessa todettiin, kympin per purkki. :) Purkki tarkoittaa tässä tapauksessa EHEIM:in spray-purkkia, joka on 150 ml ja 200 g (brutto). On aika mahdotonta vertailla kilohintoja kun kyse on niin erimuotoisista aineista. Minun mielestä kuitenkin kun kyse on grupon voiteluaineista kotikäytössä, niin kilohinnalla ei ole paljon merkitystä, koska se purkki todennäköisesti hukkuu tai hajoaa ennen kuin tulee käytetyksi loppuun. Siksi kympin kertainvestointi olisi kivempi, akvaarioharrastajan nollasta eurosta puhumattakaan.

Uskoisin että tuo toimii, mutta en ole kokeillut. Google kertoo että ihmiset ovat käyttäneet ainakin elintarvikekelpoista silikonirasvaa kyseiseen hommaan. Akvaariokama ei välttämättä ole ihmisille elintarvikekelpoista, mutta toisaalta monessa mielessä myrkyttömämpää kuin ihmisille tarkoitetut jutut. Esimerkiksi vesijohtovesi on liian rankkaa kaloille. Tiedä häntä, pitää varmaan kysyä akvaarioliikkeestä kun seuraavan kerran käy...
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #49 : Kesäkuu 05, 2009, 07:01:52 ap »

Kuten lainaamaasi lausetta seuraavassa lauseessa todettiin, kympin per purkki. :)

 :-[ Nyt kyllä pomppasi silmät rivillä aika täydellisesti. :)

Google kertoo että ihmiset ovat käyttäneet ainakin elintarvikekelpoista silikonirasvaa kyseiseen hommaan.

Nimenomaan juuri tuota molykote 111:stä (coffeetime, home-barista muun muassa).

Akvaariokama ei välttämättä ole ihmisille elintarvikekelpoista, mutta toisaalta monessa mielessä myrkyttömämpää kuin ihmisille tarkoitetut jutut. Esimerkiksi vesijohtovesi on liian rankkaa kaloille. Tiedä häntä, pitää varmaan kysyä akvaarioliikkeestä kun seuraavan kerran käy...

EHEIM:n suihkeesta ei näytä löytyvän kovin paljoa tietoa valmistajan omilta sivuilta. Amsoillilla on vähän vastaavaa joka on luokiteltu "USDA H-1 rated for incidental contact with food.".
Kirjattu

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 612
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #50 : Kesäkuu 05, 2009, 08:21:31 ap »

OT:

Akvaariokama ei välttämättä ole ihmisille elintarvikekelpoista, mutta toisaalta monessa mielessä myrkyttömämpää kuin ihmisille tarkoitetut jutut. Esimerkiksi vesijohtovesi on liian rankkaa kaloille. Tiedä häntä, pitää varmaan kysyä akvaarioliikkeestä kun seuraavan kerran käy...

Mistäs sitä vettä niille akvaariokaloille oikein hankit  ;) ?

Ainakin täällä hämeessä (ja kymessä) on kelvannut vesijohtovesi mainiosti ja ihan sellaisenaan suurimmalle osalle kalaljistoa. Malawi-altaassa tosin vaadittiin hieman lisukkeita sen vesijohtoveden lisäksi, mutta kuitenkin ihan raanavettä käytin sellaisenaan viikottaiseen vedenvaihtoon.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST*

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2790
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #51 : Kesäkuu 05, 2009, 09:54:54 ap »

Mistäs sitä vettä niille akvaariokaloille oikein hankit  ;) ?

Kraanasta toki, mutta käsiteltynä niin että veteen lisätyt bakteereja hillitsevät kemikaalit on neutralisoitu. Enpä ole kokeillut mitä tapahtuisi jos käsittelyä ei tekisi, mutta ei sen AquaSafen lorottaminen tankkiin vedenvaihdon yhteydessä iso vaiva ole.

Pointtina tässä oli se että ainakin tiettyjen aineiden suhteen kalat ovat herkempiä, toki varmaan toiseenkin suuntaan löytyy esimerkkejä.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #52 : Kesäkuu 05, 2009, 11:26:12 ap »

niin olen ymmärtänyt että ideana olisi tosiaan saada sinne pysyvämpi liukaste (jota jopa välillä lisätään).

Joo, kyllä varmaan maailmalta löytyy kavereita jotka tykkää liukastetusta sylinteristä, mutta ainakaan tuon Temen tiivisteenvaihto linkin mukaan sylinterin liukastus ei ole mitenkään välttämätöntä. Jos toiset puhuu kaloista, niin minä vertaan tätä kilpapyöräilyyn: sielläkin toiset ajaa erikoisöljytyillä vaihteenvaihtajilla ja ketjuilla, toiset taas saa hommaan paremman tuntuman kun vaihtaja ja ketjut ovat mahdollisimman kuivat.

Minusta tietty kitka kuuluu vipukoneen luonteeseen, toisille se saattaa olla ikävä ominaisuus josta on päästävä eroon.
Kirjattu

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #53 : Kesäkuu 05, 2009, 14:28:06 ip »


APPLICATIONS
• Lubrication for control and pressure plug valves, water softener and faucet valves.
• Sealant for vacuum and pressure systems.
• Sealant for outdoor equipment (also shipboard) subject to washing and harsh environmental exposure: meters, electrical service entrance and underground connections.
• Damping medium for dash pots in electrical and electronic equipment.
• Chemical barrier coating.
• Used as an anti-stick and sealant for transformer gasket and equipment enclosures. It prevents gaskets from sticking to metal and resists weathering and water washout.
• Rubber and plastic O-rings, gaskets and seals.

ajattelin tässä kyllä jotain vähän maanläheisempää, kuten esim. venelijät, karavaanarit, sukeltajat tai motoristit.

Eli käytännössä kaveria jolta tuollainen tuubi jo löytyisi, koska kahvinkeitin käytössä jopa tuo 100g tuubi on turhankin riittoisa. Jos sitä kuluu kerralla noin gramma kerran tai kaks vuodessa.

Tässä kun on kohta 10 vuotta hinkannut kuivana, niin rupesi tuo liukastettu tavara sen verran kiinnostamaan, että sitähän pitää päästä kokeilemaan. ebaystä saisi kilon purkin päiväykseltään vanhentunutta Molukotea viiteentoista euriin. Se ei ole enää kallista jos mukaan kimppaan lähtee 50-100 henkeä. Sais liukasteet seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Ketä kiinnostaa?

ai niin ja jos jollain järeämpiin kaluihin siirtyneellä on jäänyt nurkkiin 50-51mm tampperi, niin mulle voi laittaa tarjouksia privana.

Ja kokemukset Jolly Dosatosta kiinnostaa edelleen.

Hauskaa tulevaa viikonloppua!!


Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #54 : Heinäkuu 01, 2009, 00:07:34 ap »

Tässä kun on kohta 10 vuotta hinkannut kuivana, niin rupesi tuo liukastettu tavara sen verran kiinnostamaan, että sitähän pitää päästä kokeilemaan.

Tuli viimein rasvattua tuo E61:sen mekanismi ja täytyy sanoa että olisi pitänyt tehdä aiemmin. Nyt sitä vipua kääntelee vaikka pikkusormella riippumatta siitä onko kone kuumana vai kylmänä. Suurin vaikutus oli ehkä sillä että kammesta gruppoon päin lähtevä varsi sai myös rasvaa ja liukuu nyt paremmin ympärillään olevan tiivisteen sisässä.
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 708
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #55 : Heinäkuu 11, 2009, 11:31:10 ap »


Ja kokemukset Jolly Dosatosta kiinnostaa edelleen.


Ilmeisesti jolly dosato on kohtuullinen mylly, muttei hintaisekseen erityisen hyvä kuitenkaan.

Aiheesta juttua coffee geekissä http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/106127#106127

-Mikko-
Kirjattu

isola

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #56 : Syyskuu 25, 2009, 10:37:29 ap »

Hei!
Teekauden jälkeen palailemassa kahvituruille, Europiccola pitäisi herättää henkiin. Hiukan ongelmaa shotin pienuudessa, vaikka kuinka pumppaisi. Laitetta lämmittäessä vettä valuu jonkin verran.
Mikä mahtaisi olla paras paikka viedä Europiccola huoltoon pääkäupunkiseudulla? Minkä verran huolto mahtaa kustantaa?
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2790
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #57 : Syyskuu 25, 2009, 10:56:00 ap »

Mikä mahtaisi olla paras paikka viedä Europiccola huoltoon pääkäupunkiseudulla?

Kaffecentralen varmaan ainakin huoltaisi.

Minkä verran huolto mahtaa kustantaa?

Olisikohan semmoisen 70 euron luokkaa per tunti, ja tuo lienee tunnin parin juttu.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

isola

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #58 : Syyskuu 27, 2009, 14:01:07 ip »

Kiitos huoltotiedosta!
Osaako joku kertoa, miten erottaa onko Europiccola vanhaa vai uutta mallia- filtterin sisähalkaisija on 53mm?
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #59 : Syyskuu 27, 2009, 16:28:27 ip »

Kiitos huoltotiedosta!
Osaako joku kertoa, miten erottaa onko Europiccola vanhaa vai uutta mallia- filtterin sisähalkaisija on 53mm?

Ainakin tuosta filtterin koosta. Taitaa olla uutta mallia keittimesi.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"