Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 433134 kertaa)

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #30 : Joulukuu 08, 2007, 22:18:16 ip »

Lainaus käyttäjältä: kahvilaivan kapteeni
eli kun koneen napsauttaa päälle, kaikki alkaa normaalisti. sitten ennen kuin lämmitysvalo sammuu, alkaakin varoventtiili sihistä.

Onko kyseessä nyt varmasti tuo varoventtiili eikä se alipaineventtiili? Alipaineventtiilin kuuluukin toimia ennen kuin se lämmitysvalo sammuu (mutta tuon siinän pitäisi loppua noin 10-15 sek jälkeen). Höyryventtiilinkin voi avata esim kun lämmitysvalo sammuu (tai hiukan sitä ennen) ja näin päästää turhia "valheellisia" paineita pois. Jos näistä toimenpiteistä huolimatta ongelma jatkuu ja kyseessä on oikeasti se varoventtiili, niin ei muuta kuin kone huoltoon asap!

T. Teme
Kirjattu

kahvilaivan kapteeni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 176
Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #31 : Joulukuu 09, 2007, 01:06:45 ap »

tämä oli taas hyvä päivä espressotaivaassa :D
eli kone toimi kuin ajatus.
mutta kyllä painetta siis välillä purkautuu nimenomaan sen safety valven kautta -pikkaisen epäselvää tosin, mikä on tuo mainitsemasi alipaineventtiili... ja toki päästän fake pressuren veke ennen uuttoa.
Kirjattu
La Pavoni Europiccola & Eureka Mignon

Migu

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 13
Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #32 : Joulukuu 09, 2007, 12:56:21 ip »

Kurjaa kuulla koneen reistailemisesta...

Suosittelisin kyllä huollossa käyttämistä. Oma Pavonini ei ole kertaakaan puhaltanut höyryä turvaventtiilin kautta ulos... Olisikohan koneesi säädöt jotenkin sekaisin ja paine nousisi turhan korkeaksi. Säätö voisi mahdollisesti vähentää kuumenemistakin hiukan ja vaikuttaa kahvin makuun positiivisesti.

Kiintoisa tuo Temen mainitsema alipaineventtiili. Minulle uusi asia. Pavonin mittarimallissa jollainen itselläni on (Pro) ei sellaista taida ollakaan? Vai olenko väärässä?
Kirjattu

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #33 : Joulukuu 09, 2007, 14:01:03 ip »

Lainaus käyttäjältä: Migu
Kiintoisa tuo Temen mainitsema alipaineventtiili. Minulle uusi asia. Pavonin mittarimallissa jollainen itselläni on (Pro) ei sellaista taida ollakaan? Vai olenko väärässä?

Itse asiassa Pavonissa ei taidakaan olla kuin yksi venttiili - muistin siis itsekin hiukan väärin. Tämä venttiili hoitaa kuitenkin tietääkseni kahta tehtävää. Eli kun kone on kylmänä on tuo venttiili auki. Koneen lämmetessä, kun paine saavuttaa tietyn pisteen, tuo venttiili sulkeutuu (=alipaineventtiilin toiminta). Tämä sama venttiili toimii kuitenkin myös  turvaventtiilinä, eli se aukeaa uudestaan jos paine nousee liian korkeaksi.

Jotakin häikkää tässä venttiilissä tuntuu siis olevan. Voisiko olla että keittimen boilerin sisällä on jotakin roskaa (pieniä hiukkasia kalkkikertymistä tai jostakin muusta aineesta) jotka aiheuttavat ajoittain epämääräistä toimintaa? Vaihtoehtoisesti venttiilin jousi voi olla liian löysä? Jostakin muistan lukeneeni että sitä voi myös säätää kiertämällä sitä mutteria, mutta jos tämä pitäisikin paikkansa, en osaa sanoa kuinka paljon ja mihin suuntaan sitä pitäisi kääntää...

T. Teme
Kirjattu

kahvilaivan kapteeni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 176
piccolan sielunelämää
« Vastaus #34 : Joulukuu 29, 2007, 00:46:21 ap »

en ole saanut vieläkään hesan-reissua aikaiseksi, joten en ole saanut piccolaa huoltoon. olen kuitenkin oppinut miten saan kahvit keitetyksi tuosta aiemmissa viesteissäni kuvailemastani yliaktiivisesta varoventtiilistä huolimatta: kun koneen tyhjentää vedestä yöksi, aamulla ei ole mitään ongelmia. sen sijaan jos boilerissa on vettä edellisen session jäljiltä, vaikuttaa siltä että painetta vaahdotusputkesta vapauttamalla koneen lämpenemisen aikana voi varoventtiilin aktivoitumisen estää. kokeilujen perusteella tilanne vaikuttaa siis tällaiselta, eli ongelma liittyy siihen onko boileriin jäänyt vettä. en ole mikään insinööri enkä tiedä mikä logiikka tähän kätkeytyy, mutta näin tulee ainakin väliaikaisesti toimeen. ehkäpä joku saa tästä kiinni?

edit: ihan aukottomasti ei tuokaan systeemi toimi, mutta höyryä ja vettä laskemalla saan yleensä varoventtiilin rauhoittumaan. pitäisi varmaan ryhdistäytyä ja hieman purkaa masiinaa, niin kuin mika tuossa alla ehdottaa. toisaalta kun takuuta kerran on, niin mikseipä sitä hyödyntäisi.
Kirjattu
La Pavoni Europiccola & Eureka Mignon

mika

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 41
Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #35 : Tammikuu 04, 2008, 12:27:44 ip »

Muistan Pavonin ajoilta että minulla oli tuollainen venttiilivuoto. Se korjaantui kun käytin venttiilin auki ja puhdistin. Oli hyvin yksinkertainen juttu.
T. Mika
Kirjattu
Sosiaalisesti kyvytön insinööri ja vielä sitä tylsintä lajia

LeKid

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #36 : Toukokuu 28, 2009, 09:37:42 ap »

Terve,

herätelläämpä vanhaa ketjua.

Ensimmäiseksi kiitos hienosta foorumista, jonka avulla olen voinut syventää vanhaa rakkauttani espressoon.

Sain vihdoin vanhan Gaggian sotaratsuni tilalle hieman paremman La Pavonin domus barin. Valitettavasti sen toiminnasta ei Pavonin sivuilla pahemmin kerrota. Kyseessä on ilmeisesti yksiboilerikeitin? Kaffecentralenin avulias henkilökunta ei myöskään osannut kertoa onko laitteessa kolmitieventtiiliä, eli voiko sitä takaisinhuuhdella ja mitä aineita sen puhdistukseen pitäisi/saisi käyttää. Muutenkan kyseisestä laitteeesta ei pahemmin infoa muilla alan sivuilla ole tullut vastaan.

Jauhatuksen olen kai saanut jo melko lähelle. Ainakin käyttäessäni Turun cafe artin tuoreita papuja (India). Kysymykseni liittyykin paineeseen. Keittimen painemittari ei ilmeisesti osoita uuttopainetta vaan jotain muuta? Nyt se on rajoitettu 13 bariin. Mikä olisi hyvä luku? Jos 9 bar on tavoite ja tuo ei ole suoraan uuttopaine, niin jokin 10-11? Pitäisikö tämä saavuttaa kahvin annostelulla ja jauhatuksella, vai säädänkö paineenrajoitusta pienemmälle niin, että paineet menevät suoraan tappiin, niin kuin nytkin, mutta vain pinempää arvoon? Kahvin on jo nyt välillä erinomaista. Jopa yllättävän hyvää, sillä usein nettielitistit nälvivät tämän hintaluokan koneita. Tosin erot tulevat varmasti paremmin esiin kun tehdään useampia perättäisiä juomia ja kun plutrataan maidolla.

Kiitokset kaikista vastauksista!

Kirjattu

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #37 : Kesäkuu 02, 2009, 14:08:25 ip »

Kannattaa laittaa oliiviöljyä tms. tarpeen vaatiessa grupon yläosassa oleviin "liikkuviin" osiin. Tämä auttaa aika ajoin. Olen kostuttanut öljyä sormiini ja tällä tavoin ujutanut pieniä määriä voiteluainetta helpottamaan kahvan liikkumista.

Elintarvikepohjaisten öljyjen kanssa kannattaa olla tarkkana jos niillä voitelee jonkun koneen osia. Moni luonnonöljy eltaantuu hapen vaikutuksesta ja muuttuu sen jälkeen "pihkamaiseksi" lian kerääjäksi.

Minulla Starivari alkoi tiputtamaan vettä sihtiin stand by tilassa satunnaisesti. Auttaako puhdistus/kiristys? Vai kertooko vaiva jonkun tiivisteen tulleen tiensä päähän? Keitin on vuoden ikäinen, päivittäis käytössä, mutta harvoin pidempään päällä turhan takia. Eli se napsautetaan aina käytön jälkeen pois päältä, koska sen lämpeneminen ei kauan kestä.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #38 : Kesäkuu 02, 2009, 20:55:37 ip »

Elintarvikepohjaisten öljyjen kanssa kannattaa olla tarkkana jos niillä voitelee jonkun koneen osia. Moni luonnonöljy eltaantuu hapen vaikutuksesta ja muuttuu sen jälkeen "pihkamaiseksi" lian kerääjäksi.

Voiteluaineista puheenollen: itse löysin viimeinkin käsiini Dow Corningin Molykote 111:tä - löytyi lopulta pienen tiedustelukierroksen jälkeen paikallisen Etra:n myymälän hyllystä (kyseistä liikettä näyttäisi olevan ympäri suomea: linkki). Kyseessä on siis silikonipohjainen liukaste/tiiviste joka kestää lämpöä 200 asteeseen saakka ja on täysin elintarvikehyväksytty (tuotetiedot esim. täältä). Tätä siis voi laittaa E61:n gruppon vipumekanismiin (tähän tarkoitukseen sitä itselleni ostin), grupon tiivisteen alle irroittamista helpottamaan, myllyn säätökaulukseen... jne. Sadan gramman tuubi oli sen 30 euroa, mutta tuon pitäisi olla erittäin riittoisaa tavaraa - neljällä tällaisella 6 gramman paketilla on tämän viestin perusteella rasvattu 30 vipukonetta...
Kirjattu

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #39 : Kesäkuu 04, 2009, 13:31:03 ip »

Voiteluaineista puheenollen: itse löysin viimeinkin käsiini Dow Corningin Molykote 111:tä -  Kyseessä on siis silikonipohjainen liukaste/tiiviste joka kestää lämpöä 200 asteeseen saakka ja on täysin elintarvikehyväksytty

Itse jo tuossa varoittelinkin käyttämään harkiten tai ei ollenkaan tavalisia ruokaoljyjä koneen osiin, mutta kun noita rasvapurkkeja tuntuu kertyvän kymmeniä, niin jossain haluaisi jo oikaista. Viime viikolla ostin Osmon top oilia puulle ja Fila es/82 graniitille. Lisäksi löytyy ainakin 5-10 purkkia kuolleen nahan hoitoon ja puolisolla tuplasti elävän nahan voiteita. Kävisikö tuohon tiivisteen vaihto operaatioon sipaus tavallista puhdasta vaseliinia? Tai löytyykö tuolle Molykotelle muita käyttökohteita? Tuntuu olevan suht riittoisaa. Löytyykö palstalaisilta käyttökokemuksia jolly dosato myllystä? Ei ole nimi tullut turhan usein vastaan, mutta minä olen aina ollut suhteellisen brändiuskollinen.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #40 : Kesäkuu 04, 2009, 13:59:00 ip »

Kävisikö tuohon tiivisteen vaihto operaatioon sipaus tavallista puhdasta vaseliinia?

Joskus on suositeltu huulirasvaa (vaseliinia) grupon voiteluun, se on ainakin vaaratonta. En tosin tiedä miten se reagoi kuumuuteen, ilmeisesti ei mitenkään ongelmallisesti.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Vast:All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #41 : Kesäkuu 04, 2009, 18:34:32 ip »

Joskus on suositeltu huulirasvaa (vaseliinia) grupon voiteluun, se on ainakin vaaratonta. En tosin tiedä miten se reagoi kuumuuteen, ilmeisesti ei mitenkään ongelmallisesti.

Valkovaseliinissa taitaa olla ongelmana matala sulamispiste. Ainakin tämän informaation perusteella tuo olisi jossain 54-60 celsiusasteen välillä. Olettaisin vaseliinin muuttuvan tuossa vaiheessa turhan juoksevaksi? Molykote 111:selle on sulamispisteestä maininta "none" täällä.

Tai löytyykö tuolle Molykotelle muita käyttökohteita?

APPLICATIONS
• Lubrication for control and pressure plug valves, water softener and faucet valves.
• Sealant for vacuum and pressure systems.
• Sealant for outdoor equipment (also shipboard) subject to washing and harsh environmental exposure: meters, electrical service entrance and underground connections.
• Damping medium for dash pots in electrical and electronic equipment.
• Chemical barrier coating.
• Used as an anti-stick and sealant for transformer gasket and equipment enclosures. It prevents gaskets from sticking to metal and resists weathering and water washout.
• Rubber and plastic O-rings, gaskets and seals.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #42 : Kesäkuu 04, 2009, 18:55:01 ip »

Entäs akvaarioissa käytettävä silikonisuihke? Sitä käytetään pumppujen liikkuvien osien voiteluun ja kumitiivisteiden hoitoon. Maksaa vain kympin purkki. Akvaariossa käytettävänä se on myös elintarviketurvallista. Lämpökäyttäytymisestä en kyllä tiedä enkä netistä löytänyt, mutta ainakin silikonista valmistetaan grillausvälineitä ja muita vastaavia, jotka kestävät satoja asteita. Voi tietysti olla että tuossa versiossa on mukana jotain muita kuumaa kestämättömiä aineita.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #43 : Kesäkuu 04, 2009, 19:00:19 ip »

Akvaariossa käytettävänä se on myös elintarviketurvallista.

Tuo asia ei kyllä takaa minkäänlaista elintarviketurvallisuutta. Monissa kalanruuissa ja varsinkin akvaariokalojen lääkkeissä on mainintana ettei sallittu ruuaksi tarkoitetuille kaloille... Mutta joo, ehkäpä tuo silikonisumute voisi olla sopivaa noihin tiivisteisiin :)

-Mikko-
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #44 : Kesäkuu 04, 2009, 20:20:09 ip »

Entäs akvaarioissa käytettävä silikonisuihke?

Onko tuo minkä hintaista? Löysin akvaariopumppuun tarkoitettua silikonirasvaa täältä. Tuntuisi olevan vastaavaa kuin Dow Corning kuvauksen perusteella (joka siis myös silikonirasva), tosin hinta yli kaksinkertainen (100g n.30 eur vs 10g reilu 7 eur).

Suihkeessa tulee mieleen ongelmana lähinnä ohut kerros. Jos tuota vaikka E61:sen sisään suihkuttelisi, niin miten pitkään se säilyttäisi voitelutehon metallipinnoilla?
Kirjattu