Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 316573 kertaa)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 823
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #720 : Marraskuu 17, 2019, 22:57:32 ip »

Itsellä on ollut tuplashotti normipavonissa näin:
1) Kahva ylös.
2) Kellosta 7sec.
3) Kahva alas.

Tämä on insinöörimäisen "trial and error" empirian pohjalta itse huomattu parhaaksi  ;D

Ja paineista en tiedä kun ei ole mittaria omassa. Defaultilla menty!

Näin minäkin.
Kuitenki  sillä huomiolla, että ennen uuttoa lasken gruposta (vipu rakoselleen yläosaan) hiljalleen vettä, kunnes alkaa hiukan roiskuttamaan. Tällä saan toiston 100% samaksi joka kerta. Grupon lämpö lienee silloin noin reilut 90 astetta? Sitten sihdin kuivaus, jauhe ja uutto, kuten yllä.
Sihdin kiinnitän kunnolla tiukaksi vasta, kun vipu on melkein ylhäällä, ettei ylösveto riko kakkua, kun ilmaa imetään sen läpi ylösvedossa..
Kuvia katsoessani en ole koskaan nähnyt grupon kuumentamista vedellä. Minusta se on ihan välttämätöntä, muuten ei lämmöstä ole mitään tietoa.
Edellä kysyttiin myös boilerin paineesta. Sehän on sama, kun lämpö (pressostaatti).  Sillä ei liene mitään vaikutusta? Pikkusen pitää painetta olla, jotta vesi  nousee ylimalkaan gruppoon.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 616
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #721 : Marraskuu 21, 2019, 09:09:51 ap »

-onko boilerin paineella tähän merkitystä. Vakio on se 0,70bar ja nostin sitä hiukan.. ei vaikutusta vielä.

boilerin paine vaikuttaa siis vain ja ainoastaan veden lämpötilaan. Uuttopaine tulee vivulla.
Muistaakseni ennemminkin on suositeltu boilerin paineen pienoista laskemista tuosta 0,7 bar:sta kuin nostamista. Pavonien ongelma kun on yleisemmin liian kuuma uuttolämpötila kuin liian matala.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 823
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #722 : Marraskuu 21, 2019, 09:25:08 ap »

boilerin paine vaikuttaa siis vain ja ainoastaan veden lämpötilaan. Uuttopaine tulee vivulla.
Muistaakseni ennemminkin on suositeltu boilerin paineen pienoista laskemista tuosta 0,7 bar:sta kuin nostamista. Pavonien ongelma kun on yleisemmin liian kuuma uuttolämpötila kuin liian matala.

Näin on. Ja aina on pidetty faktana tuota liikakuumenemista. Se onkin totta, kun uutetaan monta kertaa peräkkäin.
Ensimmäinen shotti ei kuitenkaan ole riittävän kuuma, vaan tarvitsee "kuumennushuuhtelun" Ugh.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso