Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 314136 kertaa)

migu2

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1993
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #705 : Heinäkuu 09, 2018, 23:42:00 ip »

Sitruunahappo toimii ainakin hyvin
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

jukkajii

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 14
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #706 : Heinäkuu 10, 2018, 05:55:22 ap »

Sitruunahappo toimii ainakin hyvin
Ensimmäisenä se itsellekin tuli mieleen. Moni vaan tuntuu varoittelevan juuri tuosta sitruunahaposta, ettei ole hyväksi tai liian rajua tavaraa. Huuhdotko ainetta myös grupon läpi, siis samalla tavalla kuin tekisit shotin?
Kirjattu

migu2

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1993
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #707 : Heinäkuu 10, 2018, 07:23:57 ap »

Kyllä vaan. Etikkaa en käyttäisi ollenkaan.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Kepardi

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 5
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #708 : Elokuu 02, 2018, 09:21:34 ap »

Morjensta
Pari kyssäriä olisi taas.

Painemittari(t) hävittää nollakohdan kun viisari osuu tappiin boilerin jäähtyessä alipaineen puolelle. Miten näistä saa taulun auki siististi? Oliko uusissa koneissa jotain kaksisuuntaisia ylipaineventtiilejä jolla tämän välttäisi?

Miten PID koneella pitäisi menetellä jos haluaa pitää lämpötilat reippaasti alle vakion, mutta paine ei silloin tahdo riittää sylinterin täyttöön? Jossain ebiksessä myytävässä koneessa oli rakennettuna ilmapumppu mutta se ei houkuttele lainkaan. Koneen mukana tuli korkki vesiliitännällä, saisikohan sillä riittävästi painetta boileriin?

Sori ja tattis
Kirjattu

lasy

  • Vieras
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #709 : Joulukuu 02, 2018, 20:03:58 ip »

Onko kukaan tämmöistä käyttänyt:

https://m.motonet.fi/fi/tuote/3826014/FX-moottorin-lampotilatarra-3kpl

Lämpötila-asteikko ainakin olisi aika passeli...
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 822
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #710 : Joulukuu 03, 2018, 10:50:39 ap »

Voip olla hauska, mutta tuskin hyödyllinen. Kyllä pressostaatti pitää lämmön sopivana. Saa olla kone päällä pitkäänkin ja silti tarvitaan kuumennushuuhtelu ennen ekaa shottia. Aikoinaan käytin tuon tapaista tarraa akvaariossa. Ei toiiminut hyvin...
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

lasy

  • Vieras
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #711 : Joulukuu 03, 2018, 23:01:43 ip »

Kävinpä hakemassa noita tuon paketillisen. Heti huomasin että olin uuttanut turhan viileällä, maistoihan sen uutteessakin, mutta jotenkin oli vaikea uskoa. Muistelin nimittäin että edellisellä, tosin pre milleniumilla, oli lähes mahdotonta uuttaa liian kylmällä...
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2230
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #712 : Tammikuu 12, 2019, 13:33:44 ip »

Jokos tämä versiolistaus on täällä ollut? Vasemmalta löytyy toki prot yms.

http://www.francescoceccarelli.eu/lapavoni_ep.htm
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #713 : Lokakuu 13, 2019, 20:08:07 ip »

Pre-Millenium Europiccola rupesi liikkumaan jalastaan, onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa? Kääntyy siis muutaman sentin keskeltä kumpaankin suuntaan. Avasin pohjalevyn, mutta en nähnyt mitään ruuvia tai vastaavaa, joka pitäisi tornia kiinni jalustassa.

Kellään mitään neuvoja miten sen saisi kiristettyä takaisin?
Kirjattu

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 647
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #714 : Lokakuu 14, 2019, 06:30:40 ap »

Tämä on ihan tyypillinen ongelma. Luulen, että kaikki Europiccolat ja Professionalit alkavat ajan myötä löystyä. Katso ketjun sivut 39 ja 40. Boilerissa on itsessään kierteet. Vastakappaleena taitaa olla se mötikkä, jossa sähkövehkeet on kiinni. Jos sitä mahtuu pyöräyttämään kiristäminen onnistuu. Joskus voi olla niin, että pressostaatti tai joku muu osa ottaa kiinni jalustan seinämään eikä kiristäminen onnistu.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #715 : Lokakuu 14, 2019, 12:09:56 ip »

Tänks! Pitänee koittaa saako tuota kiristettyä niin, ettei boilerin putket ja muut kolise irti.
Kirjattu

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #716 : Lokakuu 19, 2019, 11:47:38 ap »

Tänään tuli otettua Pavoni työnalle ja lopulta sainkin tornin kiristettyä paikoilleen!

Koitin ensin pyöritellä sitä boilerin pohjalevyä, mutta ei se käsipelin pohjasta pyörittämällä liikkunut kuin joitain millejä. Siinä testaillessa huomasin kuitenkin, että kun tornia liikuttaa, niin se pohjalevy liikkuu mukana aivan yhtä paljon. Tuon jälkeen päätin koittaa kiristää nuo pultit millä pohjan kaksi palaa on kiinni toisissaan (kuvassa näkyvät kolme pulttia).



Nuo kun kiristi niin johan loppui pyöriminen!  8)

Toki sain kasata koko homman kahteen kertaan, kun ensimmäisellä kerralla jäi torni puolisen senttiä vinoon ja eihän tämmöinen OCD voi sen kanssa elää...

Vaan noilla niksein korjaantui. Otin kuvan havainnollistamaan, jos jollain muullakin tulee vastaavaa ongelmaa.

Kirjattu

Olli_K

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #717 : Marraskuu 03, 2019, 17:48:05 ip »

Tosi hienoa, Kiitos !! Mietinkin millä liikahtelevan tornin saisi kuntoon !
Kirjattu

Petroskow

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #718 : Marraskuu 17, 2019, 10:46:18 ap »

Uusi pavonisti tässä kyselisi muutamia neuvoja. Tuli saatua lahjaksi tuollainen professional mallin keitin.
-onko tuo kahvan kertapainallus ylhäältä alas tuottava vesimäärä aina se vakio single espresson verran? Vai kuinka saan esimerkiksi kerralla sen tuplaespresson noin 60millilitraa? Katselin youtubesta videoita niin siellä jengi saa hyvinkin tuon kupillisen kertauutolla aikaiseksi.
-onko boilerin paineella tähän merkitystä. Vakio on se 0,70bar ja nostin sitä hiukan.. ei vaikutusta vielä.

Haeskellaan. Kiitos!
Kirjattu

nassekova

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #719 : Marraskuu 17, 2019, 12:56:58 ip »

Itsellä on ollut tuplashotti normipavonissa näin:
1) Kahva ylös.
2) Kellosta 7sec.
3) Kahva alas.

Tämä on insinöörimäisen "trial and error" empirian pohjalta itse huomattu parhaaksi  ;D

Ja paineista en tiedä kun ei ole mittaria omassa. Defaultilla menty!
Kirjattu