Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"  (Luettu 5752 kertaa)

MIM

  • Vieras
"Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« : Maaliskuu 04, 2009, 23:42:28 ip »

Näin ainakin uutisoi HS täällä.

Kirjattu

raakapapu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 78
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #1 : Maaliskuu 05, 2009, 07:51:21 ap »

 Suomessa on : " Maailman parhaat raaka-aineet, joissa ei ole makuvirheitä,joita pitäisi peittää
 tummaksi paahtamalla."
 Jaa, tässäkö sitä sitten ryystetäänkin makuvirheitä kovaanhintaan... :-X
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #2 : Maaliskuu 05, 2009, 08:14:15 ap »

"Maailman parhaat raaka-aineet, joissa ei ole makuvirheitä,joita pitäisi peittää tummaksi paahtamalla."

Heeh. :)

Pauligin ja Meiran kommentoijilla on kyllä sana hallussa - sanotaan juuri riittävästi muttei liikaa.

Makuvirheiden puuttumisesta ei tietystikään seuraa että kahvissa olisi vastavuoroisesti hyviä makuja. Täysin mauttomasta kahvista ei voi oikein löytää makuvirheitä...

Ja toki oikein tummaksi paahtamalla saadaan virheitä peitettyä, mutta sama efekti syntyy kun kahvi jätetään niin vaaleaksi että sitä nyt voi kutsua jotenkuten paahdetuksi...
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #3 : Maaliskuu 05, 2009, 11:33:12 ap »

Öö, ai miten niin täällä Suomessa asiat muuttuvat hitaasti:

"Suomen suosituinta kahvia, Juhla Mokkaa, on tehty samalla reseptillä vuodesta 1929 saakka. Hopeamitalistia, Meiran Kulta Katriinaa on tehty vuodesta 1937 – sitäkin samalla reseptillä. "

Makutottumukset nykyihmisillä on varmasti aika erilaiset kuin 80 vuotta sitten...

Mielenkiintoista sinäänsä että Viroon Suomesta vietävät kahvit paahdetaan tummemmaksi:
"Esimerkiksi Viroon vietävät Presidentti ja Kulta Katriina ovat selvästi tummempia Suomessa myytävät vastineensa. ".

Täytyypä ensi kerralla Tallinnan reissulla ostaa kokeeksi.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #4 : Maaliskuu 05, 2009, 11:37:20 ap »

Jutun osalta käydään muuten 'kiivasta' keskustelua HS:n sivuilla.
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #5 : Maaliskuu 05, 2009, 11:55:02 ap »


Kun Segafredo osti Meiran aikoinaan, kakiiki Meiran kahvit tummenivat himpun verran. Vaikka tiedottajat tuskin moista tunnustavat...

Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #6 : Maaliskuu 05, 2009, 13:26:34 ip »

Huh, huh mitä keskustelua tuolla hesarin palstalla... Arka asia tämä kahvi.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #7 : Maaliskuu 05, 2009, 16:32:24 ip »


Joo, hauskaa. Kohta kaivetaan ullakolta vanhat Suomi KP:t esiin ja lähdetään puolustamaan kuraveden kunniaa.
   
Kirjattu

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #8 : Maaliskuu 05, 2009, 19:19:27 ip »

Minäkin bongasin mielenkiintoisen lauseen:

"Euroissa mitattuna tummien kahvien kulutus kahviloissa on merkittävää"

Eli taidetaan viitata hyvään katteeseen.
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #9 : Maaliskuu 05, 2009, 19:23:10 ip »

Minäkin bongasin mielenkiintoisen lauseen:

"Euroissa mitattuna tummien kahvien kulutus kahviloissa on merkittävää"

Eli taidetaan viitata hyvään katteeseen.
Normaalin suodatinkahvin kate kahviloissa on yli 90% joten ei paljon sen yli voi päästä :)

-Mikko-
Kirjattu

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: "Kahvi muuttuu tummemmaksi Suomessakin"
« Vastaus #10 : Maaliskuu 06, 2009, 11:39:03 ap »

Suomalainen bulkkikahvihan kyllä onkin ihan hyvälaatuista, 100% arabicaa sentään, vaikkakin halvimmasta päästä. Mutta happaman Juhlamokan suosio varmaan pikkuhiljaa laskee ja pikkuisen tummemmat yleistyvät. Suomalaiset kun eivät enää niin totu happamaan kuin ennen, kun hedelmätkin jalostetaan koko ajan makeammaksi, eikä oman puskan viinimarjaakaan moni popsi.
Kirjattu