Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly  (Luettu 28297 kertaa)

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #15 : Maaliskuu 06, 2009, 11:33:41 ap »

Hmm... Lopputuloksesta saattaisi uitenkin kertoa enemmän makutesti kuin kuvat puruista paperilla?

Käytettiin Arton kanssa Krupsia ja Minimokaa joskus entisessä elämässä rinnakkain sekä paineistamattomaksi modaillulla halpis-AEG:llä että Isomac Venuksella. Ero kupissa oli dramaattinen kummassakin tapauksessa, mutta aivan erityisesti tuli esiin Venuksella. Krupsilla päästäessä oikeisiin aikarajoihin sai kuppiin ihan oikeita nestemääriä, mutta maku oli kamala. Muistaakseni kitkerää ja vetistä plöröä, crema oli hyvin vaalea. Sama papu, sama uuttoaika ja sama volyymi kupissa Minimokalla jauhettuna tuotti huomattavasti paremmin espressoksi katsottavia tuloksia.

Ei tullut otetuksi kuvia jauhetusta kahvista. Jossakin arkistojen kätköissä voi hyvässä lykyssä olla kuvia niistä kahveista. Ehkä.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

thjerppe

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 103
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #16 : Maaliskuu 12, 2009, 20:04:15 ip »

Minä olen nyt vajaat kaksi kuukautta jauhanut kahvia kyseisellä myllyllä juurikin Gaggia Classicille ja olen ollut oikein tyytyväinen. Joskaan ei vielä ole kokemusta paremmista myllyistä. Portaallisen karkeudensäädön vuoksi olen välillä joutunut pakottaman terät myllyn käynnistyttyä kahden karkeuden väliin. Mutta kyllä myllyllä riittävän hienoa jauhetta saa aikaan. 
Kirjattu
Gaggia Classic (PID) + Mahlkönig Vario

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #17 : Maaliskuu 16, 2009, 17:06:40 ip »


Ei minulla ole ollut ongelmia maidon vaahdottamisen kanssa, Europiccola ja tehokkaampia koneita on tullut kokeiltua. En ole tosin kokeillut ulkomaisia maitoja, josko niillä olisi helpompaa puuhaa.
[/quote]




Minusta jokaisessa asumassani maassa maidon vaahdotus on ollut helpompaa ja sillä on voinut jopa kikkailla tekemällä vaikka korkeaan lattelasiin vaakaraitoja. Jotenkin tuo pästörointi ja homogenointi on täällä erilainen prosessi. Sen todistaa myös se, että monet suomessa laktoosivaivaiset voivat juoda reissuissa maitokahveja ilman vatsavaivoja. Tuossa Lidl uht maidossa on sen verran "lääkkeen" jälkimaku, et siellä naudoille syötetään varmaan rehun seassa antibiootteja ympäri vuoden. Ajattelin jopa tilata rahdilla uht maitoa euroopasta, mut ensin pitää hankkia parit maistiaiset, ettei ole kaapissa 50 L "antibioottimaitoa"
Kirjattu

DonGuano

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #18 : Maaliskuu 26, 2009, 16:26:14 ip »

Itselläni on käytössä kyseinen mylly. Olen aika amatööri kahviasioissa ja juonkin kotona vain suodatinkahvia(MoccaMaster). Pari käyttökokemusta voisin antaa.

Varsinkin aluksi koin kahvin olevan paremman makuista verattuna valmiiseen jauhatukseen(valmis Presidentti vs. itse jauhetut Presidentti pavut). Sittemmin olen kyllä houmannut tuon lievän kitkeryysongelman jota vähän ilmenee. Johtuisiko juuri tuosta liian hienosta jauhatuksesta(jauhan karkeimmalla ja tuntuu, että ei ole riittävän karkeaa) ja seassa on juuri tuota hienoa "pölyä" joka tekee valmiista kahvista väriltään melko mustaa. Toinen seikka joka kiusaa on tuo sotku, joka helposti syntyy koska jauhatus on melko staattista. Tähän onneksi keksin pienen auttavan konstin. Kannattaa huljauttaa jauhatuksen päätteeksi astian kylkeä juoksevassa hanavedessä.  :) Vielä kun keksis keinon miten erottelis tuon "pölyn" jauheen seasta. Taitaa olla ainut keino ostaa joku kalliimpi vehje...



Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #19 : Maaliskuu 26, 2009, 16:31:48 ip »

Vielä kun keksis keinon miten erottelis tuon "pölyn" jauheen seasta. Taitaa olla ainut keino ostaa joku kalliimpi vehje...

Jotain perinteisiä maatalouden viljankäsittelyniksejä voisi soveltaa. Periaatteessa jos purut heittäisi suodatinkartioon, niin pölyjen pitäisi jäädä leijailemaan matkalle. Kannattaa kokeilla tiskipöydän päällä. :)

Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #20 : Maaliskuu 26, 2009, 19:09:25 ip »

Jotain perinteisiä maatalouden viljankäsittelyniksejä voisi soveltaa. Periaatteessa jos purut heittäisi suodatinkartioon, niin pölyjen pitäisi jäädä leijailemaan matkalle. Kannattaa kokeilla tiskipöydän päällä. :)

Ehkä pölyn saisi pois sähköllä? Asetetaan vain sopiva staattinen varaus johonkin sopivaan esineeseen, esim. metalliseen kampaan tai tietokoneen jäähdytyssiiliin ja tällä sitten "harjataan" kahvinpuruja, jolloin pienet partikkelit nousevat esineen mukana pois painavampien partikkeleiden jäädessä paikalleen. :)
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

DonGuano

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #21 : Maaliskuu 26, 2009, 20:17:54 ip »

Ehdin jo tossa siivilän läpi kovalla työllä erottelemaan osan tuosta tomusta ja kyllähän siinä hienoinen ero syntyi. Kahvista tuli hieman kirkkaampaa ja siten paremman makuista.

Ei muuta kun siivilöimään joka kerta, menee kolmas osa jauhatuksesta roskiin ja alkaa kahvin teko olemaan jo melkoinen prosessi.  ;D
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #22 : Maaliskuu 26, 2009, 20:32:00 ip »

Ehdin jo tossa siivilän läpi kovalla työllä erottelemaan osan tuosta tomusta ja kyllähän siinä hienoinen ero syntyi. Kahvista tuli hieman kirkkaampaa ja siten paremman makuista.

Ei muuta kun siivilöimään joka kerta, menee kolmas osa jauhatuksesta roskiin ja alkaa kahvin teko olemaan jo melkoinen prosessi.  ;D

Sanoisinpa, että tulee kyllä kalliiksi halvalla myllyllä kahvin teko tuon jälkeen :) Jos tuo on ainoa tapa saada laatuvaatimukset täyttävää kahvia krupsilla, niin kahden hengen taloudessa takaisinmaksuaika paremmalle myllylle olisi alle puoli vuotta vähentyneen kahvihävikin vuoksi.

-Mikko-
Kirjattu

TB

  • Kauppias
  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 229
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #23 : Toukokuu 17, 2009, 22:21:18 ip »

Hmm... Lopputuloksesta saattaisi uitenkin kertoa enemmän makutesti kuin kuvat puruista paperilla?

Käytettiin Arton kanssa Krupsia ja Minimokaa joskus entisessä elämässä rinnakkain sekä paineistamattomaksi modaillulla halpis-AEG:llä että Isomac Venuksella. Ero kupissa oli dramaattinen kummassakin tapauksessa, mutta aivan erityisesti tuli esiin Venuksella. Krupsilla päästäessä oikeisiin aikarajoihin sai kuppiin ihan oikeita nestemääriä, mutta maku oli kamala. Muistaakseni kitkerää ja vetistä plöröä, crema oli hyvin vaalea. Sama papu, sama uuttoaika ja sama volyymi kupissa Minimokalla jauhettuna tuotti huomattavasti paremmin espressoksi katsottavia tuloksia.

Minulla on Krupsin ominaisuudet puristaneet Andreijassa uuttoa varsin tiukoiksi shoteiksi. Jos pidän tavoitteena sen, että 15-16 g:lla ja 25 s:lla tulee n. 50-60 ml:aa, on kanavointi, roiskiminen ja lopun vaalean creman liruttelu kitkeränä loppuna shotille sääntö, ei poikkeus. Tässä on mielenkiintoisia s
papukohtaisia eroja, sillä "markettipavuista", niistä kilon satseista  :P saa vähemmän roiskivia valutuksia. Johtuisiko siitä, että pavut ovat kuivempia? Siiinä, ovatko pavut puhdasta arabicaa vai robustasekotteisia, en ole huomannut eroja.

Tuoreilla pavuilla (alle 2 kk paahdosta) noilla arvoilla en kanavoinnista ole päässyt eroon, vaikka miten olen weissannut lasikupissa, ja yrittänyt olla huolellien sihdin täytön ja tasoittelun sekä tamppauksen kanssa. Tuorepapujen kanssa olen saanut uuton pysymään kasassa vain jauhamalla riittävän hienoksi, onneksi omasta Krupsista löytyy säätövaraa tähän suuntaa. Tällöin samalla määrällä kahvia tulee 25s:n päätteksi 30 ml tuhtia kahvia. Näin tehdyssä tiukassa shotissa on vielä kitkeryyttä, mutta se on jo huomattavasti juotavampi, kuin roiskuttelemalla aikaan saatu määrämittainen tuplaesso, jossa aliuuttoinen loppuosa sotkee kahvin melkolailla kokonaan. Toinen vaihtoehto on tehdä ylitäyttö välitamppauksen avulla, mutta siinä näyttäis osa kakusta jäävän uuttumatta, ainakin sihtiin kuivia laikkuja.

Onko muilla vastaavia kokemuksia?


Kirjattu
Ilman mainoksia olisimme onnellisia tietämättä miksi.
- lainaus koululaisen ainekirjoituksesta

Cellini Evoluzione, Hario Syphon, K30 Twin, Vario, Ditting Bizerba

nimenion

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #24 : Kesäkuu 06, 2011, 23:21:19 ip »

Palautetaan henkiin.... siis mitä sanoisitte: sama bööna jauhoksi halppis-Krupsilla annos kerrallaan vai kahviliikkeen kunnon koneella 250 g kerrallaan?
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #25 : Kesäkuu 07, 2011, 00:15:58 ap »

Jos kyse on pumpullisesta espressokoneesta, niin Krupsilla - tuoreus on ehdoton tekijä silloin. Jos jostain muusta valmistustavasta, niin aikalailla fifty-fifty menee. Riippuu ihan käyttövauhdistasi; päivän tai pari vanhana kaupan jauhatus voittanee. Jos pussi kestää kaksi viikkoa, niin sitten juot reilusti vanhaa kahvia ja Krups on parempi. Näistä vaihtoehdoista Krups on todennäköisesti se parempi, toki sitten yksi vaihtoehto on asioida siellä kaupassa useammin.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #26 : Kesäkuu 07, 2011, 01:36:27 ap »

Komppaan Akalliota tässä, ja Missen vieläkin aiempaa kommenttia.

Itsellä oli ekana myllynä, ja jatkoi matkaansa edelleen seuraavalle käyttäjälle, toimivana.
Ei mielestäni hintalaatu suhteeltaan ollenkaan huono kokeilu ensimyllyksi.
On varmaan pari vuotta hinta muuten ollut siinä viidenkympin hujakoilla.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

nimenion

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #27 : Kesäkuu 07, 2011, 07:48:32 ap »

Mä yrittäisin käyttää Ascaso Basicia keittimenä.

http://www.espressivo.fi/Ascaso_Basic_Espressokeitin.html

Sain sen kätevästi käytöön.
Kirjattu

greenlife

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #28 : Marraskuu 11, 2011, 10:02:42 ap »

Minun Krupsini tekee sellaista (ihan alusta asti, ei siis liity kulumiseen tms.), että se usein "jauhaa tyhjää" kesken jauhamisen. Eli yhtäkkiä jauhetta ei enää tule ja ääni muuttuu huutavaksi, kunnes yleensä sitten, lyhyemmän tai pidemmän ajan jälkeen, se "saa taas kiinni pavuista" ja jauhaa niitä.

Onko muilla vastaavia ongelmia? Eli onko ns. "tyyppiongelma" (eli kone on halpis...) vai onko takuuvaihdon/-huollon paikka?
Kirjattu

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vs: krups Grind Expert GVX2 kahvimylly
« Vastaus #29 : Marraskuu 11, 2011, 11:07:29 ap »

Tyyppiongelma hienommilla jauhatuksilla. Karkeammassa päässä ei ole minulla ongelmaa esiintynyt. Eli papusäiliön nielu ei ole kauhean hyvä tuossa Krupsissa. Kierrän ongelmaa pitämällä ajastinta minimissä, heilautan myllyä aina uuden ajastimen virityksen välissä, että pavut menevät nieluun. Eli temppuilla näiden halpisvehkeiden kanssa saa.

Pölyä laite tekee, mutta kelpaa mainiosti halpiskeittimen rinnalle. Toisaalta voisi satsata heti alussa parempaan myllyyn, jolloin myöhemmässä vaihessa tarvitsee vain keittimen päivityksen.

Sitten tuohon taannoiseen "leikkaamis, murskaus, hionta - kiistaan". Käyttäisin nimitystä leikkaava- toiminta vain kelvottomien papusilppureiden kohdalla. Niissähän leikkaavat terät potkurinlailla pyörien jauhavat pavut epätasalaatuiseksi tuotteeksi. Muut tekniikat enemmän tai vähemmän hiovat tai murskaavat pavut. Leikkaavaa liikettä en niissä kykene havaitsemaan.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini