Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Kahviaiheet Kööpenhaminassa  (Luettu 4111 kertaa)

Rami

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 14
Kahviaiheet Kööpenhaminassa
« : Heinäkuu 13, 2008, 10:12:56 ap »

Päätimme tässä rouvan kanssa lähteä viettämään keskiviikkoista vapaapäivää Kööpenhaminaan. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia hyvistä kahviloista ja miksei muistakin "must see"-paikoista. Ilmeisesti ainakin pienpaahtimoita löytyy kaupungista? Jos vaikka löytyisi jotain kotiintuomistakin.
Kirjattu

jiitee

 • Global Moderator
 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2358
Vs: Kahviaiheet Kööpenhaminassa
« Vastaus #1 : Heinäkuu 13, 2008, 13:54:08 ip »

Tästä on varmaan hyvä aloittaa etsiminen: linkki. Klikkaile tuolla kartassa näkyviä pallukoita. Luulisin että ainakin Coffee Collectiven paikka kannattaa katsastaa mikäli mielii kahvia kotiintuomiseksi.
Kirjattu

Teme

 • Administrator
 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1485
  • ristretto.fi
Vs: Kahviaiheet Kööpenhaminassa
« Vastaus #2 : Heinäkuu 23, 2008, 22:12:39 ip »

Jos reissu ei ole jo takanapäin, niin suosittelen myös piipahtamaan Kontrassa sekä Risterietissä. Jiteen mainitsema Coffee Collective on must see.

T. Teme
Kirjattu
Londinium I + Mahlkönig K30 Vario

www.ristretto.fi

razzatta

 • Macchiato
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 134
Vs: Kahviaiheet Kööpenhaminassa
« Vastaus #3 : Elokuu 10, 2009, 19:55:11 ip »

Onkos tiedossa mitään päivityksiä Kööpenhaminan "scenessä"?

Pari kahvista kiinnostunutta kollegaa on lähdössä sinne työmatkalle ja haluaisivat juoda hyvät kahvit ja lupasivat tuoda papuja tullessaan. Aikajänne "business-matka", eli varmaan pitäisi olla keskustapaikkoja ja helposti löydettävissä.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto + Mahlkönig K30 Vario

Teme

 • Administrator
 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1485
  • ristretto.fi
Vs: Kahviaiheet Kööpenhaminassa
« Vastaus #4 : Elokuu 11, 2009, 23:51:00 ip »

Kyllä nuo aikaisemmin mainitut on edelleen ne ykkösmestat minun mielestä. Risteriet on ihan keskustassa - Kontra ja Coffee Collective hiukan syrjemmässä.

Sweet Treat Christiansbro:ssa on ihan kiva paikka.

Kaffeplantagen löytyy kahdesta paikasta ja oli ihan ok kun viimeksi piipahdin (siitä on tosin jo yli puoli vuotta).

Estate Coffee oli aikoinaan hyvä kun Klaus Thomsen työskenteli siellä - nykyisestä tasosta en osaa sanoa kun en ole aikoihin käynyt.

Café Europa oli aikoinaan hyvä ja vaikka kahvilan maineen luoneet suurimmaksi osaksi siirtyneet muualle, on Europa edelleen hyvä jos haluaa hyvän brunssin. Ajoittain kahvikin on ihan hyvää, riippuen tietysti baristasta. Porukkaa tuppaa kuitenkin olemaan aika paljon.

T. Teme
Kirjattu
Londinium I + Mahlkönig K30 Vario

www.ristretto.fi

Hanni

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 41
Vs: Kahviaiheet Kööpenhaminassa
« Vastaus #5 : Heinäkuu 06, 2010, 21:22:07 ip »

Kävimme pari viikkoa sitten Köpiksessä. Nämä "kahvikärryt" on jotenkin liikkiksiä. Barcelonassakin noita näki. Tuotosta en testannut, kun kello oli jo niin paljon, että olisi mennyt valvomiseksi seuraava yö.
Kirjattu

Halonen

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 10
Vs: Kahviaiheet Kööpenhaminassa
« Vastaus #6 : Heinäkuu 23, 2012, 16:16:33 ip »

Nyt pari kertaa Kööpenhaminassa käytyäni ajattelin lisäillä tähän ketjuun muutaman hyväksi havaitun kahvipaikan.

Coffee Collectivelle on tullut nyt vuoden sisällä kaksi uutta paikkaa. Toinen näistä sijaitsee Torvehallerne -nimisessä kauppahallissa. Kahvibaarissa valmistetaan sekä espressopohjaisia kahveja että suodatinkahvia V60:llä. Espresso oli laadultaan vähän vaihtelevaa, Kieni oli yhdellä reissulla todella hapokasta ja makeutta ei ihmeemmin löytynyt, bodya ihmeellisen vähän. Kuitenkin muilla kerroilla niin Kieni kuin Coffee Collectiven espressoblendi oli kaikinpuolin hyvää. Espresson osalta siis yksi pettymys vs. ehkä 5 hyvää kokemusta. Suodatinkahvit tosiaan tehtiin V60:llä, valittavissa oli Kieni filtteripaahdolla ja El Diamante Guatemalasta. Molemmat toimivat jokaisella käynnilläni mukavasti, mutta eivät aivan niin hyvin kuin voisi toivoa, eli vaikkapa El Diamanten puhtaus ja hedelmäisyys eivät tulleet niin hyvin esiin kuin olisi mahdollista. Tähän vaikuttaa varmaankin kiire, joka suodatinkahvienkin osalta baristalla oli yhdistettynä V60:n "vaikeuteen". Kokonaisuutena kuitenkin hyvä paikka.

Tänä kesänä avattu Coffee Collectiven Frederiksbergissä sijaitseva kahvila/kahvibaari oli todella mieluinen paikka. Kahvilassa pöytään annettiin normaalista poikkeavasti lista, joka sisälsi kaikki paahdettavat suodatinkahvit valmistettuna Aeropressillä tai V60:llä, sekä hauska vaihtoehto, jossa barista tarjoili tuplaespresson kupissa sekä vaahdotetun maidon kannussa, ja asiakas sai lisätä maitoa kahviinsa oman maun mukaan. "Baarin" puolella pystyi tilaamaan cuppingin, jossa oli kolme melko erilaista kahvia maisteltaviksi. Kahveista pystyi sitten keskustelemaan baristan kanssa ja seurailemaan makujen kehittymistä ja vaihtumista kahvien viiletessä ynnä muuta. Samassa paikassa sijaitsee myös paahtimo lasiseinän takana, paahtohommista ei synny merkittävästi melua muuhun tilaan seinän ansiosta, mutta paahtamista pystyy kuitenkin seuraamaan läheltä.

Espresso ja cappuccino olivat tuolla todella hyviä. Suodatinkahveista maistoin Kieniä, El Diamantea sekä Hacienda La Esmeraldaa. Esmeraldasta olin kuullut ja lukenut jonkun verran jo aiemmin, ja olihan se tosi hyvää, ei kuitenkaan merkittävästi parempi mielestäni kuin muut kaksi tuolla kokeilemaani kahvia. Suodatinkahvit olivat tuolla mielestäni reissun parhaat ilman yhtään "heikkoa lenkkiä". Tämä Frederiksbergin paikka nousi suosikikseni _ehkä_ kaikista kahvipaikoista missä on tullut käytyä, kahvin laatu yhdistettynä tilavaan, rauhalliseen ympäristöön, mukaviin baristoihin ja paahtimoon teki kokemuksesta melko ainutlaatuisen.

Democratic Coffee Bar on Kööpenhaminan pääkirjaston yhteydessä. Siellä on käytössä ruotsalaisen Kopin kahvit. Paikka oli hyvinkin viihtyisä, espresso oli varmasti reissun paras makeuden ja hapokkuuden tasapainollaan. Suodatinkahveja tehdään Fetcon lisäksi Aeropressillä ja V60:llä. Suodatinkahvit jäivät ikävä kyllä aika heikoiksi esityksiksi, Aeropressillä tehdessään barista suoritti "pressaamisen" ainutlaatuisella tahdilla, paperisuodattimella pari desiä kahvia läpi n. 5 sekunnissa. Maku oli Aeropressillä ja V60:llä melko samanlainen, tylsän valju ja hieman kitkerä. Aeropressin pohjalla myös huomattava määrä "mujua". Paikka kuitenkin oli sen oloinen, että siellä hallittaisiin suodatinkahvihommatkin, ja ilmeisesti siellä yleensä suodatinkahvikin on hyvää, joten en tuomitse kokonaan sen osalta. Espressopuoli oli kuitenkin todella loistava, ja tuonne kannattaa mielestäni mennä jo espresson ja tunnelman takia.

Neljäs paikka, jota tässä ketjussa ei ole mainittu on Kent Kaffe Laboratorium. Paikan ideana on ilmeisesti toimia jokseenkin loistavan suodatinkahvin tarjoajana, myös espressopohjaisia juomia on tarjolla. Suodatinkahvia tehdään muodikkaasti useilla eri välineillä, käytössä mm. Chemex, siphon, Aeropress ja Woodneck. Menussa oli syksyllä useita kahveja Etelä-Amerikasta ja Afrikasta, nyt pari viikkoa sitten tehdyllä reissulla muistaakseni yksi kahvi Guatemalasta ja toinen tummemmaksi paahdettu brasilialainen, jota barista ainakin väitti hapokkaammaksi, mikä vähän ihmetytti. Yhteensä kolme kahvia tuli juotua tuolla, ja taso oli harmillisen huono. Ei ollut väliä että oliko kahvi Keniasta vai Guatemalasta, valmistettu Chemexillä vai Aeropressillä, maku oli kuitenkin tylsän lattea ja kovasti toisiaan muistuttava. Myöhemmällä reissulla tilattu Chemexillä tehty kahvi oli Guatemalasta, ja maistui ehkä vähän suklaalta ja pähkinältä, suurimmaksi osaksi kuitenkin kitkerää ja yliuuttuneen makuista,oikeastaan pahaa kahvia. Jos olisin tehnyt kotona samanlaista kahvia, niin olisi oikeasti harmittanut. Tämä paikka siis ikävä kyllä iso pettymys, tila, laitteet ja idea kuitenkin tosi hyvät, ei vain näkynyt sitten siinä tuotteessa, johon hommansa haluavat perustaa.

Kaiken kaikkiaan Kööpenhamina on mielestäni todella mukava kaupunki yhdistettynä laadukkaaseen kahviin ja ruokaan, vaikkei tullutkaan Noman tai Geraniumin tapaisissa paikoissa käytyä.
Kirjattu