Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Pohdintaa minkälainen keitin?...  (Luettu 436965 kertaa)

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #270 : Lokakuu 16, 2010, 00:58:57 ap »

Mites jos myllyssä on ylipitkä aika, saako jauhatuksen keskeytettyä? Voisi ehkä olla lähinnä sitä toimintamallia, että ajastusta ei olisi ollenkaan.

Ei saa. Tai no, piuhan seinästä nyppäämällä ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #271 : Lokakuu 22, 2010, 11:35:48 ap »

Jatketaan.
2. englanninpussi oli maultaan hieman tuhnu, ehkäpä vuotaneen pussin takia?
Eli El Salvador Finca La Fany oli pettymys. Seuraavaksi kokeiluun markettipussi,
Segafredo Intermezzo oli positiivinen yllätys, reipas tumma papu ryhdikkäällä maulla.
Tämä pääsee II.tilalle tähänastisista.

Tänään tuli Saksasta Illykupit: 4 cappuccino ja 4 espressokuppia tassseineen.
On ne söpöjä!
Valitettavasti yksi isompi kuppi halkinaisena.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #272 : Lokakuu 22, 2010, 12:24:14 ip »

Eli El Salvador Finca La Fany oli pettymys. Seuraavaksi kokeiluun markettipussi,
Segafredo Intermezzo oli positiivinen yllätys, reipas tumma papu ryhdikkäällä maulla.

Makuasioitahan nämä on ja muistaakseni La Fany ei minuakaan kauheasti vakuuttanut, mutta en kyllä Segafredoa paremmaksi arvioisi... :)

Voisi muuten jatkaa papukeskustelua jossain sopivammassa ketjussa.

« Viimeksi muokattu: Lokakuu 22, 2010, 12:29:47 ip kirjoittanut akallio »
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

hirvuli

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 8
  • Cappuccino
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #273 : Marraskuu 10, 2010, 18:28:56 ip »

Mistä noita Illy kuppeja saa? ???
Kirjattu
hei, poika!

sarvis

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #274 : Maaliskuu 16, 2011, 06:29:18 ap »

Aloittelijan pikainen tyhmä kysymys: kävin Latviassa, jossa kahviloita oli joka kadunkulmassa. Tarjoilemansa kahvikin oli oikein hyvää pääasiassa. Mutta se tyhmä kysymys: millä välineellä voin kotona valmistaa yhtä herkullista "mustaa kahvia", jossa päällä on ihana paksu kermanvaalea vaahto? Ei nimittäin nyt ollenkaan raksuta. ;D
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #275 : Maaliskuu 16, 2011, 11:26:41 ap »

Ibrik ja Turkkilainen valmistumenetelmä takaa "mustan kahvin".
En ole satavarma tarkoitatko juuri tuollaista kupillista, mutta tulipa nyt mieleen.
-> linkki <-
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #276 : Maaliskuu 17, 2011, 10:49:58 ap »

...millä välineellä voin kotona valmistaa yhtä herkullista "mustaa kahvia", jossa päällä on ihana paksu kermanvaalea vaahto?

Kahvi on tärkein elementti. Käytä tummapaahtoista kahvia. Perinteisillä vaaleapaahtoisilla juhlamokilla ei onnistu.

Valmistusta voisi kokeilla ainakin pressopannulla tai espressolaitteella. Normi mokkamastereilla ei samanlaista saa.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #277 : Maaliskuu 17, 2011, 11:38:57 ap »

Hmm, tuli vain mieleen, että olisikohan kysyjälle tarjottu pitkäksi vedetty americano, johon periaatteessa muodostuu jonkinlainen crema kahvin pintaan. Lähes poikkeuksetta kun on baltiassa tilannut suodatinkahvin, niin sieltä tuleekin americano, joka on valutettu 2 desin mittaiseksi  :o ::) (eli siis käytännössä 2 desin pituinen espresso). Maku ei ole järisyttävän hyvä kyllä ollutkaan  ;D
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #278 : Maaliskuu 17, 2011, 13:01:15 ip »

Eikös tuollaisen juoman varsinainen nimi ole caffè crema, erotuksena americanoon, jossa vesi lisätään espressoon jälkikäteen? Caffè crema on kai periaatteessa parempi vaihtoehto kuin americano, kunhan se on tehty säätämällä karkeus niin, että juoma valuu 20-30 sekunnissa.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #279 : Maaliskuu 17, 2011, 14:02:23 ip »

Juu tuota Caffé Cremaa piti myös ehdottaa, Saksassa olen niihin törmäillyt kahviloissa tilatessani suodatinkahvia.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

sarvis

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #280 : Maaliskuu 20, 2011, 19:03:15 ip »

Mustaa kahvia, "suodatinkahvia", siis luulin tilanneeni, mutta se oli kauniin vaahtohupun peittämää ja ainakin minun makuuni oikein hyvää: tummaa, täyteläistä mutta ei kitkerää. Kuva. En tullut yhtään katsoneeksi, että millä vehkeellä kahvi tehtiin.
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #281 : Maaliskuu 20, 2011, 21:19:51 ip »

Mustaa kahvia, "suodatinkahvia", siis luulin tilanneeni, mutta se oli kauniin vaahtohupun peittämää ja ainakin minun makuuni oikein hyvää: tummaa, täyteläistä mutta ei kitkerää. Kuva. En tullut yhtään katsoneeksi, että millä vehkeellä kahvi tehtiin.

Mitä todennäköisimmin sait täysautomaatilla tehdyn "tavallisen kahvin", papuna jokin helppo, yleiskäyttöinen espresso. Näin ainakin kertoo oma kokemukseni noiden maiden kahvitarjonnasta. Siten Migu2:n epäily, jolle akallio antoi oikean nimenkin Cafe Crema, on todennäköisesti oikea. Sinänsä huvittavaa: tuollaista toimistomme väki juo. Pitkiä kahveja Krupsin täysautomaatilla tehtynä.

Kuva kupposesta kertoo selvästi, että kuvan kahvi on tehty espressokoneella. Cafe Crema se siinä kellottaa. Muhkea crema pinnassa antaa epäillä robustapitoista papusekoitusta. Onko se tehty manuaalikoneella vai täysautomaatilla, on sitten eri asia. Kovin usein niitä täysautomaatteja käyttävät.
     
   
Kirjattu

OzQu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 90
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #282 : Elokuu 15, 2011, 20:38:10 ip »

Mitäs kaikkia suomalaisia nettikauppoja on olemassa jossa on hyvät valikoimat espressokeittimiä? Oon ensimmäistä espressokeitintä hankkimassa ja valinnan vaikeus on järjetön. Harkinnassa on joko, oman budjetin ylittävä, Rancilio Silvia tai Solis sl70, jolla ilmeisesti myös saa hyvät espressot keitettyä. Tietenkin tarpeeksi hyvä mylly pitää vielä hankkia seuraksi. Ongelmana on etten löydä Solis sl70 mistään suomalaisesta verkkokaupasta.
Kirjattu
Rancilio Silvia + Eureka Mignon Perfetto

McJones

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 236
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #283 : Elokuu 15, 2011, 21:16:18 ip »

Omat kokemukset ovat Cafetoriasta ja Cremasta.
http://www.cafetoria.fi/
http://www.crema.fi/

Molemmissa homma toiminut ok, tosin Cafetoriassa asiointi on aina tapahtunut paikan päällä. Heidän kanssaan on asioitu useamman kerran ja ainakin itse saamaani palvelua ei voi kuin kiitellä. Paikan päällä näkee myös itse laitteen ja jotakuinkin kädestä pitäen saa tarvittaessa opastusta.
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.

Paolo

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #284 : Elokuu 15, 2011, 22:52:41 ip »

Pisteet Cafetorialle myös täältä. Cremasta ei tosin vielä kokemusta.
Puhelinkonsultaatio toimii enemmän kuin kiitettävästi.

Muutenkin mukavaa huomata, että myös suomalaisesta firmasta voi saada parempaa palvelua kuin oli osannut odottaakaan.
Kirjattu