Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: Pohdintaa minkälainen keitin?...  (Luettu 437001 kertaa)

isola

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #150 : Tammikuu 13, 2010, 17:44:55 ip »

Mahtaako keneltäkään löytyä kokemuksia Ascaso keittimistä, Dream ja Basic? Ovatko nämä keittimet todellakin teknisesti samanlaisia?
Kirjattu

mugi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 70
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #151 : Tammikuu 13, 2010, 21:00:58 ip »

Mahtaako keneltäkään löytyä kokemuksia Ascaso keittimistä, Dream ja Basic? Ovatko nämä keittimet todellakin teknisesti samanlaisia?

Ei ole enempi kokemusta, mutta järeämmästä Steel-sarjasta on paljon hyviä arvioita coffeegeek.com sivuilla, varsinkin Prof-mallit joista Duo:ssa on 2-gruppoa (taisi olla saman kokoinen boileri kuten Silviassa + lisäksi thermocouple höyrylle). Jos sellainen kiinnostaa, niin tiedän liikkeen josta voisit saada sellaisen kohtuulliseen hintaan (Suomesta): eli laita priva-viestiä jos kiinnostaa.

Yksi Dream kävi minulla kääntymässä: tilasin Saksasta "uutta vastaavan takuuhuollossa käyneen TAI takuuvaihdetun" joka osoittautuikin käytetyksi laitteeksi josta oli maalit rapisseet kuoresta + pumppu rikki. Meni takaisin myyjän laskuun, mutta sen perusteella en Dreamia enää harkitsisi. Ascason i-sarjan myllyt ja Steel-sarjan keittimet (mitä olen nähnyt niitä livenä) ovat vähäsen vakuuttavampia olleet osiltaan. Steel-sarjan keittimissä muistelen että 2- ja 3-gruppoisissa höyrypuolella oli aiemmin liian ohut kuminen tiiviste joka on korvattu paksummalla, joka siten estää vuodot. Eli jos laite on ollut varastossa vähän pidempään pitää tiiviste ensin vaihtaa.

Sinälläänhän Ascaso on teknisesti ihan kunnon osista tehty kun ovat nimenomaan maailman suurimpia (suurin?) espresso-koneiden komponentteja valmistava yritys. Eli kyllä pitäisi olla tietoa mistä koneet kasata, ja i1-mylly on ainakin tuntunut ihan vakuuttavalta laitteelta. Ei ole sama asia ehkä kuin 5-10 kertaa kalliimmat, mutta toisaalta vasta tuplahinnalla taitaisi saada yhtään mitään enempää (Mazzer Mini-E oli myös harkinnassa - kunnes järki voitti).
Kirjattu
Rancilio Silvia v3 (Auber PID) + Ascaso i1

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #152 : Tammikuu 13, 2010, 21:57:16 ip »

Ei ole enempi kokemusta, mutta järeämmästä Steel-sarjasta on paljon hyviä arvioita coffeegeek.com sivuilla, varsinkin Prof-mallit joista Duo:ssa on 2-gruppoa (taisi olla saman kokoinen boileri kuten Silviassa + lisäksi thermocouple höyrylle). Jos sellainen kiinnostaa, niin tiedän liikkeen josta voisit saada sellaisen kohtuulliseen hintaan (Suomesta): eli laita priva-viestiä jos kiinnostaa.

Kaksi gruppoa? Tässä ei ainakaan ole, näyttää siltä että Ascason nimeämis-järjestelmässä Duossa on kaksi lämmitys järjestelmää ja Triossa on kaksi gruppoa (kaksi lämmitys järjestelmää ja yksi ''ylimääräinen'' gruppo siksi varmaan hämäävästi trio)

P.S. voit laitta sen firman nimen minulle yv:llä mistä näitä saa kohtuuhintaan
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

mugi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 70
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #153 : Tammikuu 13, 2010, 23:46:39 ip »

Kaksi gruppoa? Tässä ei ainakaan ole, näyttää siltä että Ascason nimeämis-järjestelmässä Duossa on kaksi lämmitys järjestelmää ja Triossa on kaksi gruppoa (kaksi lämmitys järjestelmää ja yksi ''ylimääräinen'' gruppo siksi varmaan hämäävästi trio)

P.S. voit laitta sen firman nimen minulle yv:llä mistä näitä saa kohtuuhintaan

Joo, tekninen tietämys vissiin mulla hapuilee vielä (kutsuin vahingossa siis thermovouplea grupoksi... ajatus juoksi jotenkin niin, että molemmille on oma lämmönlähde), eli siis Duo:ssa gruppo + thermoc. höyrylle ja Triossa 2 gruppoa + thermoc. höyrylle.

Erään käytetyn Trion meinasin ostaa kesällä ja siksi tuota tutkin aikanaan kovin tarkkaan (lue: aivan liian tarkkaan). Samassa köntässä olis tullut ranskalainen järeähkö mylly Ascason tarroilla (se weissaus-vapaaksikin mainostettu Santos 55 joka on melko ruma ja 60 cm korkea ja jolla on hillittömän kaaaaaaamea mainosvideo...). Mutta livenä se Ascaso oli saanut kovuutta (rahoitusyhtiö haetuttanut pois rästien takia mm. roudarit heittäneet em. Santos-myllyn ko. Trion päälle niin että Trion tangot olivat solmussa ja muitakin kolhuja oli mm. pelleissä joita ei olisi ollut järkeä vaihtaa). Ja kun kauppias joka tuota kasaa myi oli tyrkky ja kehui maireasti laitteen vikoja niin kauppoja ei tosiaan tullut.

Yv laitettu.
Kirjattu
Rancilio Silvia v3 (Auber PID) + Ascaso i1

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #154 : Tammikuu 14, 2010, 09:41:30 ap »

Joo, tekninen tietämys vissiin mulla hapuilee vielä (kutsuin vahingossa siis thermovouplea grupoksi... ajatus juoksi jotenkin niin, että molemmille on oma lämmönlähde), eli siis Duo:ssa gruppo + thermoc. höyrylle ja Triossa 2 gruppoa + thermoc. höyrylle.

Tarkennetaan vielä, että tarkoitit varmaan thermoblockia eli lämmityselementtiä, jonka läpi vesi johdetaan. Thermocouple eli lämpöpari on kahdesta eri metallista valmistettu anturi, joka tuottaa lämmöstä riippuvan virran. Eli käytännössä siis se mittatikku, joka digitaalisten lämpömittarien johdon päässä on.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

mugi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 70
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #155 : Tammikuu 14, 2010, 15:11:15 ip »

Tarkennetaan vielä, että tarkoitit varmaan thermoblockia eli lämmityselementtiä, jonka läpi vesi johdetaan.

Toki juurikin näin. Jos ajattelisi mitä kirjoittaa niin se saattaisi joskus auttaa (tai sitten ei;-)
Kirjattu
Rancilio Silvia v3 (Auber PID) + Ascaso i1

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #156 : Tammikuu 14, 2010, 15:21:05 ip »

Jos ajattelisi mitä kirjoittaa niin se saattaisi joskus auttaa (tai sitten ei;-)

Diagnoosi: tarvitaan lisää kahvia. :)
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Kylmämies

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #157 : Tammikuu 18, 2010, 19:53:25 ip »

Toivottavasti tää nyt tuli oikeaan topiciin :), mutta tolla haku systeemillä ei nyt tältäkään foorumilta niin mahdottomasti löytynyt tietoa perkolaattoreista... Kuinkas monella on nyt tollanen käytössä ? Onkos ne kahvit nyt sitte huomattavasti paremmat 20e halppis keittimiin ? Luin myös, että kahvin teko ois vähän työläämpää nuilla, nii onko se lataus jotenki vaikeampaa vai mikä tästä tekee työlästä  ??? En oo mikään mahoton kahvi hifistelijiä, mutta jonkulaiset maku nystyrät on silti olemassa ja kahvi maistuu aina...
Kirjattu

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #158 : Tammikuu 18, 2010, 20:39:20 ip »

Onkos ne kahvit nyt sitte huomattavasti paremmat 20e halppis keittimiin ? Luin myös, että kahvin teko ois vähän työläämpää nuilla, nii onko se lataus jotenki vaikeampaa vai mikä tästä tekee työlästä  ??? En oo mikään mahoton kahvi hifistelijiä, mutta jonkulaiset maku nystyrät on silti olemassa ja kahvi maistuu aina...

Käytän pientä (5dl) perkolaattoria 1-2 kertaa viikossa, vieraille keittelen kahveja isommalla (15dl) versiolla. Paulig Parisien on yleensä kahvina, mukaan tulee usein heitettyä maitovaahtoa ja makusiirappeja. Vieraat sanovat joskus että kahvi muistuttaa pannukahvia ja on siis suodatinkahvia voimakkaampaa. Perkolaattorin puhdistaminen on työläämpää kuin suodatinkeittimessä. Toisaalta kaikki metalliosat tulevat kiiltävän puhtaiksi kun muistaa toisinaan liottaa osat puhdistusaineessa, itse käytän Cafizaa. Mielikuva on sellainen että perkolaattorin kanssa tulee käytettyä enemmän kahvia per kuppi kuin muilla laitteilla.

Pressopannujahan saa kaupasta hieman yli kympillä ja kokeiltavaa riittää vuosiksi eteenpäin.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

kaffemi

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 119
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #159 : Helmikuu 11, 2010, 12:50:51 ip »

Tuolla myyntipalstalla on myynnissä Quick Mill 03035 espressokone, jossa on intergroitu mylly. Onkos mistää kotoisin (paitsi Siuntiosta tämä yksilö. ;)). Täältä tai muualtakaan netistä ei oikein revikkaa löytynyt.
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #160 : Helmikuu 11, 2010, 13:13:49 ip »

Minulla ainakin toimii juuri kuin pitääkin, klikkaa 12 kilossa, ei painamisen loputtua.

Sain attenton klikkaus maton pari päivää sitten, enkä ole huomannut siinä vikaa.
Itseasiassa tajusin nyt kuinka paljon merkitystä on pienelläkin asennon muutoksella on tamppauksen voimaan.
Kokeilla jossain liikkeessä ainakin kannattaa koettaa, ei siinä häviäkkään mitään.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

traghettofermo

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 5
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #161 : Helmikuu 22, 2010, 09:08:39 ap »

Ciao, n. 1000 € kannattaa sijoittaa keittimeen ja lisäksi n. 250 € myllyyn jolla saa jauhettua sopivan annoksen joka kerta erikseen kun ollaan kahvittelemassa. Suosittelen visiittiä Kaffecentaleniin, Purimiehenkatu Helsinki, jossa voi myös maistella kohtuuhinnalla erinomaista espressoa tai capucchinoa.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #162 : Helmikuu 22, 2010, 09:57:19 ap »

Ciao, n. 1000 € kannattaa sijoittaa keittimeen ja lisäksi n. 250 € myllyyn jolla saa jauhettua sopivan annoksen joka kerta erikseen kun ollaan kahvittelemassa.

Tuosta summasta laittaisin mielummin ainakin 500 euroa myllyyn...
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Elviira

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #163 : Huhtikuu 22, 2010, 12:07:21 ip »

Minkälaista keitintä tai automaattia suosittelisitte aloittelijalle, jos budjetti on 500€. Vai saako tuolla hinnalla kunnon laitteistoa? Olen erilaisten taustatutkimusten jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että automaatti olisi ehkä minulle paras vaihtoehto, koska hifistelytaitoa ei ole. Lähinnä tarkoitus olisi valmistaa lattea, mutta voisihan sitä opetella juomaan pelkkää espressoakin.

Paikallinen kodinkoneliike myisi esimerkiksi Siemensin TK52001 -automaattia hintaan 365€, muualla tuntuu olevan suunnilleen 500€. Kannattaako esimerkiksi tätä harkita? Hinta ainakin houkuttelisi.

Kirjattu

kaffemi

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 119
Vs: Pohdintaa minkälainen keitin?...
« Vastaus #164 : Huhtikuu 22, 2010, 12:29:15 ip »

Minkälaista keitintä tai automaattia suosittelisitte aloittelijalle, jos budjetti on 500€. Vai saako tuolla hinnalla kunnon laitteistoa? Olen erilaisten taustatutkimusten jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että automaatti olisi ehkä minulle paras vaihtoehto, koska hifistelytaitoa ei ole. Lähinnä tarkoitus olisi valmistaa lattea, mutta voisihan sitä opetella juomaan pelkkää espressoakin.

Paikallinen kodinkoneliike myisi esimerkiksi Siemensin TK52001 -automaattia hintaan 365€, muualla tuntuu olevan suunnilleen 500€. Kannattaako esimerkiksi tätä harkita? Hinta ainakin houkuttelisi.



Automaatin valmistama "latte" on aika kaukana lattesta. Maistoin tässä lähiaikoina puolitoista tonnia maksavan Juran automaatin kahvia ja erityisesti latte oli aika kauheeta. Kone vaahdotti ja laski kuppiin ensin maidon (kuten kuulemma kaikki automaatit?) ja sitten lurautti kahvit sekaan. Maitovaahto, vaikka olikin täysmaidosta, oli tiskivaahtomaista höttöä. Eli suosittelen katselemaan esim.käytettyä puoliautomaattia tämän palstan myyntipalstalta ja ostamaan erillisen myllyn.

Itse ostin käytetyn La Pavonin Europiccolan parilla sadalla, ja uuden myllyn. Kyseessä siis vipukeitin, josta löydät tietoa täältäkin. Ei ihan helpoin, mutta toimii minullakin yllättävän hyvin, vaikka ensimäinen koneeni onkin. Tosin pikkurempan tuohon tein, eli vaihdoin tiivisteet ja männän, mutta siihenkin täältä palstalta löytyi niin hyvät ohjeet, että sujui varsin helposti.

Mutta jokainen tietysti tyylillään. Itse pidän siitä, että näen ja koen jokaisen kahvin valmistamisvaiheen, en niinkään siitä, että painan nappia ja saan mitä kone antaa ::)

Tutkaile rauhassa ja lueskele vinkkejä. Hifistien kaikkia kotkotuksia ei kannata ottaa liian vakavasti, jos pääasiana on hyvän kahvin saaminen ei niinkään uuden elämäntavan hankkiminen ;)
Kirjattu